eastmodels.sk
eastmodels.sk

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

#

Nasledujúca udalosť

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

Tri Duby modelfest 2016 - zmena v súťažných kategóriách!!!

Pridaný 31.05.2016 | autor eastmodels, Daniel Hajtinger

Súťaž Tri duby modelfest 2016 sa uskutoční 19.11. 2016 v Banskej Bystrici. Miesto čoskoro upresníme. 

31. máj 2016 ... eastmodels ... ihneď po zverejnení súťažných kategórií nás kontaktovali modelári s tým, či by sa nedali rozšíriť kategórie bojovej techniky. My sme hlavným organizátorom Štefanovi Svobodovi a Jankovi Škorvánkovi adresovali tieto podnety a tí ihneď reagovali. Akým spôsobom? Rozšírením kategórií bojovej techniky. Takže v akých kategóriách bud modelári 19. novembra v Banskej Bystrici súťažiť?

31. máj 2016 ... Daniel Hajtinger ... včera večer sme od organizátorov dostali email, v ktorom nás informovali o kategóriách, ktoré plánujú na súťaži mať. Musím povedať, že ich nie je zbytočne veľa a organizátori upozorňujú, že v prípade veľkého množstva modelov niektoré kategórie rozdelia. My v Banskej Bystrici určite nebudeme chýbať a už teraz sa tešíme na toto nové podujatie. 

19. máj 2016 ... Ján Moravčík ... organizátori súťaže nám pred malou chvíľou poslali oficiálny plagát podujatia. Autorom grafiky je Peter Takáč. Iba pripomeniem, že Peter je úspešný "kreslič". Rozhovor s ním si môžete prečítať, keď kliknete TU. Súťaž Tri Duby modelfest 2016 je novou súťažou v slovenskom kalendári modelárskych súťaží. Za jeho zrodom stojí dvojica Štefan Svoboda a Ján Škorvánek. 

Vyzerá to tak, že rok 2016 bude v znamení nových modelárskych podujatí na Slovensku. Svoju premiéru si odkrútila súťaž ZA model a to veľmi úspešne. Veríme, že rovnako úspešní budú aj organizátori novej súťaže „Tri Duby modelfest 2016“. Za organizáciou tejto súťaže stoja dvaja hlavní ľudia, jedným z nich je Štefan Svoboda, druhý Ján Škorvánek. Súťaž tak neorganizuje žiadny modelársky klub, ale neorganizovaní modelári.

Organizátori nás kontaktovali pred pár dňami, aby nám oznámili ich plány na tento rok. Akcia by sa mala konať v meste Banská Bystrica a predbežný dátum konania súťaže je 19. november 2016. Z nášho pohľadu sa jedná o výborný dátum, pretože október, rovnako tak november je na modelárske súťaže na Slovensku veľmi slabý. Vykryjú tak dieru, ktorá tu je a bude to príjemné spestrenie modelárskej jesene. Usporiadatelia aktuálne dojednávajú vhodný priestor, a čo je podstatné a dôležité, už teraz sa môžete tešiť na workshopy. Svoju účasť potvrdili Michal Dostál z Českej republiky a Ján Moravčík zo Slovenska.

V rámci súťaže popri štandardných kategóriách hodnotených spôsobom páči-nepáči bude tiež prebiehať bodovačka v niektorých kategóriách lietadiel (po vzore súťaže Štefánikovo krídlo). Veríme, že k motivácii pricestovať do Banskej Bystrice prispeje je aj jej dobrá poloha a fakt, že v meste sa nachádza múzeum SNP, park s bojovou technikou a prekrásne historické centrum mesta. 

Súvisiace články

návrat hore