eastmodels.sk
eastmodels.sk

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

#

Nasledujúca udalosť

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

ModelFest Rimavská Sobota 2017 - prvé fotografie!

Pridaný 18.02.2017 | autor Ján Moravčík, Rasťo Hasiček

Modelfest Rimavská Sobota sa uskutoční 18. februára 2017 v Mestskom kultúrnom stredisku v Rimavskej Sobote

Internetové prihlasovanie modelov - ukončené

prihlasovanie potrvá do stredy 15. februára do polnoci (štartovné: seniori: na mieste 2 €, cez internet 1€, žiaci/juniori: zdarma)

18. február 2017 ... Ján Moravčík ...  vo fotogalérii na konci článku nájdete prvé fotografie zo súťaže. 

17. február 2017 ... Rasťo Hasiček ... zajtra sa na vás tešíme v Rimavskej Sobote a prikladám vám aj harmonogram zajtrajšieho dňa. 

Harmonogram:

08:00 - 10:30 - registrácia modelov

10:30 - 13:00 - hodnotenie modelov

11:00 - 12:00 - workshop - Martin "Red" Kováč

13:30 - vyhodnotenie

15. február 2017 ... Rasťo Hasiček ... už len dnes do polnoci si môžete modely prihásiť prostredníctvom internetu. Táto sobota bude patriť súťaži ModelFest v Rimavskej Sobote, ktorá po dvoch mesicoch pôstu otvorí modelársku sezónu 2017 na Slovensku. Náš tím v zložení Ján Moravčík, Martin Hronský, Lucia Szabová bude na akcii, aby vám už počas víkendu priniesol bohatú nádielku fotografií, rovnako tak budeme spracovávať videozáznam z workshopu Martina Reda Kováča.

11. február 2017 ... Ján Moravčík ... presne o týždeň bude prebiehať ModelFest v Rimavskej Sobote. Podujatie, ktoré odštartuje modelársku sezónu 2017 na Slovensku. Modelári sa môžu tešiť na workshop Martina Reda Kováča, množstvo predajcov, súťažiť môžu o 100 eur v špeciálnej kategórii modelu Tiger. Od organizátorov máme informácie, že už dnes majú cez internet registrované veľké množstvo modelov, no aj tak by sme vás radi vyzvali, aby ste si svoje modely prihlasovali cez internet. Odkaz na registráciu nájdete v hlavičke tohto článku. 

05. január 2017 ... Ján Moravčík ... k nižšie menovaným predajcom pribudol ďalší - PHK (Košice). Modelári v štandardných kategóriách sa môžu tešiť na takéto ocenenia. 

24. január 2017 ... Ján Moravčík ... máme tu ďalšie novinky od organizátorov. Včera svoju účasť na súťaži potvrdilo zastupiteľstvo

Ruskej ambasády na Slovensku

Pochopiteľne, najviac ich budú zaujímať modely Ruských/Sovietskych strojov, z ktorých minimálne jeden aj patrične ocenia. Priatelia, máme sa na čo tešiť. 

16. január 2017 ... Ján Moravčík ... do otvorenia modelárskej sezóny v Rimavskej Sobote ostáva už len jeden mesiac a my vám prinášame od organizátorov čerstvé informácie. Najdôležitejšou informáciou je, že práve od dnes je SPUSTENÁ INTERNETOVÁ REGISTRÁCIA. Stačí keď kliknete na tento link:  https://goo.gl/forms/2VHn3nvwCDHjD26h2 , do jedného formulára si môžete zaregistrovať až 5 modelov, potom je nutné formulár vyplniť znova.

Kto príde predávať?

Predbežný zoznam predajcov:

  • Prospektor
  • SK models
  • Airbrushcentrum.sk
  • Dioramamodel.sk + kovovemodely.sk
  • Hobbymix

Ako sa na ModelFest 2017 dostanete?

Pre tých, ktorí chcú použiť GPS navigácie, je to Námestie Š. M. Daxnera 1 (1723).
Parkovanie je možné v okolí Domu kultúry (pozor, nie však pred bytovkami!!!), alebo priamo pri obchodnom dome Kaufland (100m)

Na záver pridávame ešte oficiálny plagát akcie.

10. január 2016 ... Ján Moravčík ... aké súťažné kategórie čakajú na súťažiacich na súťaži ModelFest 2017?

Súťažné kategórie:

Seniori – 18 rokov a viac

A1 – Lietadlá vrtuľové 1/72 a menšie

A2 – Lietadlá prúdové 1/72 a menšie

A3 – Lietadlá vrtuľové 1/48 a väčšie

A4 – Lietadlá prúdové 1/48 a väčšie

B1 – Bojová technika pásová 1/72 a menšie

B2 – Bojová technika kolesová 1/72 a menšie

B3 – Bojová technika pásová 1/48 a väčšie

B4 – Bojová technika kolesová 1/48 a väčšie

D1 – Diorámy do roku 1914

D2 – Diorámy od roku 1914 po súčasnosť

 

Žiaci a juniori – 0 rokov až 17,99 r.

Z1 – Lietadlá 1/72 a menšie

Z2 – Lietadlá 1/48 a väčšie

Z3 – Bojová technika 1/72 a menšie

Z4 – Bojová technika 1/48 a väčšie

Z5 – Diorámy

 

Bez rozdielu veku

C1 – Civilná technika

C2 – Autá a motocykle

C3 - Vrtuľníky

C4 – Figúrky a busty

C5 – Lode a ponorky

C6 - Ostatné

C7 – Rozostavané modely

 

Papierové modely

P1 - Lietadlá

P2 - Technika

P3 - Stavby

 

P4 - Ostatné

07. január 2016 ... Ján Moravčík ... súťaž v Rimavskej Sobote napíše tohto roku siedmu stránku svojej knihy. Vyzerá to tak, že aj po siedmych rokoch sú organizátori tohto podujatia motivovaní a snažia sa modelárom prinášať nové veci tak, aby čoraz viac modelárov Rimavskú Sobotu navštívilo. Tohtoročným lákadlom pre nich určite bude workshop Martina „Reda“ Kováča, ktorý sa v ňom zameria na nanášanie hrubých vrstiev blata na model. Toto si nesmiete nechať ujsť.

28. december 2016 ... Ján Moravčík ...  do otvorenia modelárskej sezóny 2017 zostáva niečo cez sedem týždňov. Je na škodu, že od polovice decembra až do polovice februára máme na Slovensku absolútne hluché obdobie. Tohto roku sa rozhodli odštartovať sezónu modelári z Rimavskej Soboty, ktorí pracujú pod mestským kultúrnym strediskom.

Byť prvým v sebe ukrýva svoje výhody ale aj nevýhody. Nespornou výhodou je, že všetci sú „nadržaní“ a ísť na súťaž po tak dlhom odpočinku sa priam žiada. Na druhej strane je dobré počítať so záujmom návštevníkov a pripraviť pre nich zaujímavý program. Na toto mysleli aj organizátori Model festu Rimavská Sobota 2017 (názov súťaže je inovovaný z pôvodného RS modelfest). Pozvanie predviesť sa so zaujímavým workshopom prijal jeden z najlepších slovenských modelárov Martin „Red“ Kováč. Čoskoro sa dozviete aj tému.

Okrem „štandardných“ súťažných kategórií je pripravená špeciálna kategória Tiger I a víťaz si odnesie hotovosť vo výške 100 eur, čo je rozhodne atraktívna výhra. Štefan Pásztor – predseda klubu mi oznámil, že internetové prihlasovanie bude spustené v polovici januára. Do RS sa chystá aj tím EASTMODELS a už teraz sa nevieme dočkať siedmeho ročníka tejto príjemnej akcie. 

-------------------------------------------------------------------------

07. apríl 2016 ... Ján Moravčík ... súťaž RS model fest je už stálym modelárskym podujatím na Slovensku. Svoju pevnú pozíciu si potvrdzoval každý rok kvalitnou organizáciou a bezpochyby aj tým, že členovia tohto klubu patria medzi aktívnych návštevníkov väčšiny modelárskych podujatí na Slovensku. V roku 2017 bude súťaž v niečom iná, organizátori mierne pozmenili názov súťaže na Modelfest. O  zmenách, ktoré budú v roku 2017 sme sa rozprávali s predsedom MK pri MsKS Štefanom Pásztorom.

Ahoj Štefan, od posledného ročníka RS modelfest ubehlo niečo vyše dvoch týždňov. Ako by si zhodnotil tento ročník?

Ahoj Janči. Šiesty ročník našej súťaže by som zhodnotil veľmi pozitívne. Najväčším potešením pre mňa ako predsedu bolo, že všetko šlo hladko, každý vedel čo má robiť – v podstate aj keby som tam nebol priamo na mieste, chalani by to zvládli aj bezo mňa. Prichádzajúce reakcie od zúčastnených boli pozitívne čo nás rovnako teší. Čo sa týka organizácie a rozdeľovania úloh sme si povedali, že toto je cesta do budúcnosti.

Pred pár dňami ste zverejnili dátum ďalšieho ročníka súťaže, ktorý je značne inovovaný. Čoho sa dotkli najväčšie zmeny?

Zmeny ako také sa dotkli len spomínaného dátumu. Je to z jedného veľmi jednoduchého dôvodu. Rok čo rok náš termín koliduje s Panters Cupom, preto sme sa rozhodli dať termín ročníka 2017 na druhú polovicu februára, ako začiatok modelárskej sezóny 2017.

Už teraz ste ohlásili špeciálnu kategóriu Tiger I, kde víťaz dostane finančnú odmenu. Skús nám popísať, akí modelári sa môžu do tejto kategórie prihlásiť a tiež s akým modelom.

Do tejto kategórie sa môže prihlásiť ktokoľvek, nie je vekom obmedzená. Čo sa týka modelov, táto špeciálna kategória je vytvorená pre tanky Tiger I vo všetkých mierkach a kamuflážach, nie však rôzne nadstavby a úpravy. Len klasický Tiger I. Do budúcnosti plánujeme ďalšie prekvapenia v tomto smere.

Viete už povedať niečo bližšie k sprievodnému programu v budúcom roku?

Rozprávať o sprievodnom programe je ešte skoro, ale rátame s našimi stálymi hosťami z KVH Poprad, určite budú/bude workshopy/workshop, samozrejme predaj a burza modelov. Určite budeme včas informovať modelárov aj o novinkách čo sa týka sprievodného programu.

Zorganizovať modelársku súťaž by nebolo možné bez sponzorov. Kto pomáha vám finančne a materiálne zabezpečiť podujatie?

Veľkú pomoc nám poskytuje naša materská organizácia, ktorou je Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota. Každoročne nám poskytujú priestory na súťaž a celoročne máme v ich priestoroch našu dielňu kde sa venujeme mládeži (preto sa voláme MK pri MsKS Rimavská Sobota). Finančnú pomoc sme mali od viacerých sponzorov – Automax, Teatro, Mobilnet, Gemerstav a Ádám stavebné centrum. Materiálnu pomoc sme mali z baru Dekáč, ktorý sa tak isto nachádza v priestoroch MsKS v Rimavskej Sobote – ak teda občerstvenie považujeme za materiál. Modely venované do súťaže pre ocenených modelárov už za materiál považovať môžeme a ochotne ich venovali všetci zúčastnení predajcovia. Všetkým čo nám akokoľvek pomohli patrí obrovská vďaka.   

Súvisiace články

návrat hore