eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Modellers Contest Tatry 2016 - prvé fotografie!

Pridaný 20.08.2016 | autor admin, Daniel Hajtinger, Marián Glemba

Akcia na FACEBOOKU

20. august 2016 ... Daniel Hajtinger ... vo fotogalérii nájdete prvé fotografie z nultého ročníka Modellers contest Tatry. Zajtra sa na stránkach objaví podrobný report Jána Moravčíka a môžete sa tiež tešiť na fotogalérie zo súťaže.

19. august 2016 ... Daniel Hajtinger ...  už zajtra sa po „prázdninách“ stretneme na modelárskej akcii, ktorá bude prvou v nadchádzajúcej jesennej  sezóne. Pripájame vám tiež harmonogram zajtrajšieho dňa a tiež informácie o štartovnom:

Časový harmonogram :

8:00-11:00 preberanie modelov

11:00-14:00 priebeh výstavy

14:30-15:00 vyhodnotenie súťaže

Štartové pre súťažiacich je za 1€.

V Novej Lesnej zajtra portál www.eastmodels.sk odovzdá dve ceny (modely vyberie Ján Moravčík spolu s mojou asistenciou)

17. august 2016 ... Danial Hajtinger ... od organizátorov sme dostali informáciu, že počet prihlásených modelárov a modelov stúpa. K včerajšiemu dňu ich bolo niečo cez 150 (modelov). Kto si svoje modely neregistroval prostredníctvom internetu, môže tak urobiť už len dnes do polnoci. Link nájdete v hornej časti článku. 

12. august 2016 ... Ján Moravčík ... osem dní sa v trochu netradičnom letnom termíne uskutoční nová súťaž Modellers Contest Tatry, ktorá je nástupcom súťaže Plastic session, ktorá ako viete tohto roku definitívne skončia. Môj zdravotný stav sa už konečne zlepšil, a tak som rád, že sa môžem opäť venovať modelárskemu dianiu. Pred pár dňami ma organizátori informovali, že majú prihlásených viac ako štyridsať modelov a to nielen od slovenských modelárov, ale aj od modelárov z Českej republiky a Poľska.

Svojou návštevou prispeje aj pán so svojou kolekciou doma vyrobených nákladných vozidiel značky TATRA (jeho modely sa v minulosti objavili na súťaži Plastic session, Bulldog fest alebo Panzershow).

Organizátori ladia posledné detaily tak, aby nultý ročník súťaže dopadol na výbornú. My samozrejme na akcii nebudeme chýbať a už teraz sa veľmi tešíme.

04. august 2016 ... Marián Glemba ... už len 15 dní zostáva do nultého ročníka modelárskej súťaže Modellers Contest Tatry, ktorá sa uskutoční v Novej Lesnej. Dnes sme sa kontaktovali s organizátormi, aby sme sa informovali o novinkách, tak si teda zhrnieme, čo na nás čaká:

Internetové prihlasovanie TU (počet aktuálne prihlásených modelov budeme zisťovať, vieme, že už sú prihlásení plastikoví, rovnako tak RC modelári)

Svoju účasť na poslednú chvíľu napokon potvrdil aj modelársky obchod PROSPEKTOR.

Predajcovia:

  • Airbrushcentrumsk.sk
  • SKmodels.sk
  • Dioramamodel.sk + kovovemodely.sk
  • Draco.sk
  • PROSPEKTOR

Špeciálne ceny:

  • pán Peter Hritz - starosta obce Nová Lesná venuje pohár starostu obce
  • cena Skmodels
  • cena Dioramamodel
  • ceny eastmodels.sk (Daniel Hajtinger a Ján Moravčík)
  • ceny KVH Tatranskí vlci
  • pohár Ipms-Kpm Tatranski Orli

24. júl 2016 Marián Glemba ... presne o 26 dní sa v Novej Lesnej uskutoční nová súťaž v slovenskom kalendári Modellers Contest Tatry. Okrem nových organizátorov, bude súťaž podporená aj skúsenosťami členov IMPS Tatranski orli. Aj napriek tomu, že súťaž sa uskutoční nie v štandardnom termíne, verím, že to na samotnú účasť nebude mať vplyv. Minulý týždeň som dostal informáciu, že účasť na predaji modelov zvažujú aj iní predajcovia, okrem nahlásených. Rozhodne by akcii pomohlo, keby ich bolo čo najviac. Iba pripomeniem, že už nejaký ten čas beží elektronické prihlasovanie modelov.

Organizátori pozývajú aj papierových, rovnako tak RC modelárov. Vyzerá to naveľmi pohodovú akciu. 

10. júl 2016 ... Marián Glemba ... prvý ročník súťaže Modellers Contest Tatry sa uskutoční v Novej Lesnej, konkrétne v sále obecného úradu. My sa už novej súťaže v slovenskom kalendári nevieme dočkať a veríme, že to bude príjemné podujatie. Pravidelne sa zúčastňujem súťaže v českej obci Návsí a musím povedať, že práve takéto menšie lokálne súťaže, majú najväčši čaro.

  

10. júl 2016 ... Ján Moravčík ... do súťaže v Novej Lesnej zostáva niečo cez 40 dní a organizátori majú plné ruky práce. Svoju účasť potvrdili nasledovní predajcovia:

  • Airbrushcentrumsk.sk
  • SKmodels.sk
  • Dioramamodel.sk + kovovemodely.sk

Zaregistrovať svoje modely si môžete aj prostredníctvom internetu. Stačí, keď kliknete TU

Pre modelárov sú pripravené aj špeciálne ceny:

  • pán Peter Hritz - starosta obce Nová Lesná venuje pohár starostu obce
  • cena Skmodels
  • cena Dioramamodel
  • ceny eastmodels.sk Daniel Hajtinger a Ján Moravčík
  • ceny KVH Tatranskí vlci
  • pohár Ipms-Kpm Tatranski Orli

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ako už všetci dobre viete, tohto roku ohlásila svoj definitívny koniec jedna z najstarších súťaži na Slovensku – Plastic session. Netrvalo dlho a v regióne Tatier znovu vzniká nová modelárska akcia. Tentokrát nie v Poprade, ale v jeho blízkosti, a to v Novej Lesnej. Keď som na internete zisťoval bližšie informácie o tejto obci, natrafil som na informáciu, že sa jedná o dedinu s najkrajším výhľadom na Tatry. Asi na tom niečo bude.

zdroj: www.penzionzavada.sk

Organizátori sa rozhodli pre trochu riskantný ťah a dátum súťaže určili na 20. august 2016. Áno, na Slovensku si nepamätám, že by sa modelárska súťaž konala v letných mesiacoch. Osobne na tom však nevidím nič mimoriadne, je to takmer koniec letných prázdnin a fakt, že súťaž sa koná takmer pod Tatrami, otvára to možnosť pre výlety spolu s manželkou  deťmi.

Na prvom ročníku s bude súťažiť v 28 súťažných a v troch vekových kategóriách (žiaci, juniori, seniori). S organizátori sme v kontakte a prostredníctvom stránok vás budeme informovať o všetkých novinkách.

 

Súvisiace články

návrat hore