eastmodels.sk
eastmodels.sk

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

#

Nasledujúca udalosť

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

Prešov Model Show 2016 - 342 prihlásených modelov cez internet!

Pridaný 02.09.2016 | autor Daniel Hajtinger

 2. september 2016 ... Daniel Hajtinger ... 342 je číslo, na ktorom sa zastavila elektronická registrácia modelov na Prešov Model Show 2016, ktorá sa uskutoční už zajtra. Pevne verím, že na východ Slovenska sa opäť vracia podujatie, ktoré bude ozdobou tak ako tomu bolo v minulosti. Už včera začali organizátori s prípravnými prácami priestorov, pri ktorých som asistoval aj ja. Musím povedať, že atraktívnejší priestor na organizovanie modelárskej súťaže v Prešove a okolí nenájdete.

Organizátori upozorňujú na komplikované parkovanie vedľa Solivaru. Riaďte sa prosím týmito mapkami.

EASTMODELS budem v Prešove zastupovať ja, pretože Ján Moravčík má zajtra rodinné povinnosti. Ako som už písal skôr, odmeníme model, ktorý bude najatraktívnejší. Okrem medaily sa Janči rozhodol venovať aj publikáciu od firmy Ammo Mig Jimenez, ktorá mu prišla pred pár dňami. Iba pripomeniem, že v tejto knihe má uverejnený model aj Ján (Panzer IV F1 D.A.K).

O tom, že súťaž je naozaj významná svedčí fakt, že okrem domácich modelárov meral cestu na východ aj Laco Hančár z ďalekej Veľkej Británie. Laco je rodákom zo Slovenska a pred pár rokmi odcestoval na západ spolu s rodinou. Na Slovensko však nezabúda a raz za čas sa objaví na niektorej zo súťaží (rovnako tak sa prišiel pozrieť na posledný ročník súťaže Bulldog fest 2016 v Liptovskom Hrádku).

Pre lepšiu orientáciu pripájam časový harmonogram a adresu miesta konania súťaže:

Miesto konania: NKP Solivar, Sklad Soli, Solivarská 11559, Prešov – Solivar

Program:

9:00 - 11:00 - Preberanie modelov

10:00 - Zahájenie súťaže

11:00 - 14:00 -  Hodnotenie modelov

15:00 - 15:30 -  Vyhlásenie výsledkov 

30. august 2016 ... Daniel Hajtinger ... už len štyri dni nás delia od súťaže Prešov Model Show. Okrem ocenení v kategóriách čakajú na modelárov aj špeciálne ceny:

Cena predsedu Okresného súdu Prešov, ktorú venuje JUDr. Marek Čech. 

Cena KPM Black Sheeps Bardejov - Best of Pacific za najlepší model s tématikou vojny v Pacifiku 1941-1945 a Cenu za model s najlepšou patinou.

Cenou prispejeme aj my. Medailu udelíme modelárovi s najzaujímavejším modelom.

27. august 2016 ... Daniel Hajtinger ... do súťaže Prešov Model Show zostáva presne jeden týždeň.

22. august 2016 ... Daniel Hajtinger ... štart jesennej modelárskej sezóny máme úspešne za sebou a ďalším podujatím, ktoré na nás čaká je Prešov Model Show, ktorá sa uskutoční 3. septembra. Cez víkend som sa v Novej Lesnej stretol s členmi organizačného výboru, ktorí mi potvrdili, že okrem predajcov je pre modelárov nachystaný aj sprievodný program vo forme workshopov. Bližšie detaily prinesieme už čoskoro. Iba pripomeniem, že elektronická registrácia je spustená, dostanete sa na ňu, keď kliknete TU. Zoznam prihlásených modelov nájdete, ak kliknete TU.

Aktuálny zoznam predajcov:

  • Prospektor
  • Mr. Paint
  • Airbrushcentrumsk.sk
  • Draco
  • Hobby RC Modely
  • Modelworld Opilka (PL)
  • Modely Mariusz Bienczyk-Kirmann (PL)

Okrem súťažných modelov budete mať na Prešov Model Show 2016 možnosť vidieť výstavu viac ako 80tich modelov zo zbierky PhDr. Dušana Slezáka venovanej španielskej občianskej vojne.

18. august 2016 ... Daniel Hajtinger ... presne tri týždne nás delia od modelárskej súťaže Prešov Model Show 2016, ktorá sa uskutoční 3. septembra 2016 v priestoroch Solivaru. Organizátori spustili masívnu mediálnu kampaň, akciu môžete sledovať aj na Facebooku. Pred pár dňami bola spustená elektronická registrácia modelov. Tá potrvá do 2. septembra do 12:00 hod.

Mapa podujatia

Aktualizovaný plagát PMS 2016

29. júl 2016 ... Daniel Hajtinger ... letná sezóna je v hlavnom prúde a organizátori súťaže Prešov Model show majú plné ruky práce. Dozvedeli sme sa, že aktuálne dolaďujú detaily tak, aby všetky potrebné informácie uzreli svetlo sveta začiatkom augusta. Pracujú na online registrácii  modelov, dolaďujú sponzorov, jednajú s predajcami. Iba pripomeniem, že Prešov Model Show je pokračovaním organizátorsky veľmi úspešných ročníkov modelárskej súťaže, ktorá sa konala v rokoch 2005 – 2010 v basketbalovej hale v metropole Šariša. Tak ako to na Slovensku býva, nič dobré nefunguje večne. Zmenou majiteľa došlo aj k zmeneným podmienkam prenajatia si priestorov a to bola bodka na päť rokov. Chalanom sa ale tohto roku podarilo nájsť exkluzívny priestor (Solivar v Prešove) a ohlásil návrat. Od viacerých modelárov, ktorí mali tú česť zažiť ročníky PMS som sa dozvedel, že súťaž v tej dobe patrila medzi najlepšie podujatia na Slovensku. S organizátormi súťaže sme sa dohodli na spolupráci a prostredníctvom nášho portálu vás budeme informovať o všetkých novinkách. Už teraz sa teším na začiatok jesennej sezóny 2016!

29. jún 2016 ... Daniel Hajtringer ... už 3. septembra sa v Prešove uskutoční obnovená súťaž Prešov Model Show. Iba pripomeniem, že súťaž nie je žiadnym nováčikom. Existovala od roku 2005 až do roku 2010, kedy si musela dať prestávku až doteraz. Pripájam vám propozície, rovnako tak oficiálny plagát podujatia.

Žiaci (do 14 rokov):

A1. Lietadlá vrtuľové - bez rozdielu mierky

A2. Lietadlá prúdové - bez rozdielu mierky

A3. Bojová technika 1/72

A4. Bojová technika 1/35, 1/48

 

Juniori (15-18 rokov):

A5. Lietadlá

A6. Bojová technika

 

Seniori (19 a viac rokov):

B0. Lietadlá 1/144 a menšie

B1. Lietadlá vrtuľové 1:50 a menšie (1/72, 1/144)

B2. Lietadlá vrtuľové 1:50 a väčšie (1/48, 1/32)

B3. Lietadlá prúdové 1:50 a menšie (1/72, 1/144)

B4. Lietadlá prúdové 1:50 a väčšie (1/48, 1/32)

B5. Vrtuľníky bez rozdielu mierky

C1. Bojová technika kolesová 1/72

C2. Bojová technika kolesová 1/35

C3. Bojová technika pásová 1/72

C4. Bojová technika pásová 1/35

C5. Bojová technika 1/48

 

Ostatné kategórie:

D1. Diorámy - modelári do 18 rokov (0-18)

D2. Diorámy - modelári nad 18 rokov (19 a viac)

E1. Autá a motocykle - súťažné

E2. Autá a motocykle - ostatné

F1. Figúrky do 75mm (vrátane 75mm)

F2. Figúrky nad 75mm a busty

G. Lode a ponorky

H. Ostatné 

 

Papierové modely:

Seniorské kategórie

P1. Autá a a motocykle

P2. Lietadlá a kozmická technika

P3. Architektúra

P4. Bojová technika

P5. Ostatné

 

Žiacke a juniorské kategórie

P6. Autá, motocykle a bojová technika - žiaci a juniori

 

P7. Ostatné - žiaci a juniori

 

Organizátor:

Klub plastikových modelárov Prešov

 

Miesto konania:

NKP Solivar, Sklad Soli, Solivarská 11559, Prešov – Solivar

 

Program:

9:00 - 11:00 - Preberanie modelov

10:00 - Zahájenie súťaže

11:00 - 14:00 -  Hodnotenie modelov

15:00 - 15:30 -  Vyhlásenie výsledkov

 

Rozhodcovia:

Určí organizátor v deň konania súťaže (členovia KPM Prešov sú zo súťaže vylúčení)

Hodnotenie:

páči – nepáči 

Ceny:

V každej žiackej a juniorskej kategórii (A1-A6) budú ocenení traja najlepší súťažiaci. V seniorských kategóriách bude vyhlásený najlepší model kategórie a ďalšie ocenenie dostane vopred neurčený počet modelov (záleží od množstva a kvality modelov v danej kategórii). V prípade ak sa v kategórii nenazbiera dostatočný počet modelov si usporiadateľ vyhradzuje právo cenu neudeliť.

Súťažné podmienky:

Každý súťažiaci môže mať prihlásený ľubovoľný počet modelov v každej kategórii (aj v zastúpení). Cenu však môže v jednej kategórii získať len najlepší model od jedného autora. Usporiadateľ si vyhradzuje právo zlúčenia (ako aj rozdelenia) kategórií v prípade nedostatočného počtu modelov.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nie je to tak dávno, keď aj mesto Prešov malo svoju modelársku súťaž. Ak ma pamäť neklame, tak súťaž sa tam organizovala v rokoch 2005 – 2010. Na niekoľkých ročníkoch som sa súťaže zúčastnil a musím povedať, že ak by nedošlo k zmene majiteľa basketbalovej haly (miesto konania súťaže) súťaž mala nakopnuté na jednu z najlepších súťaží na Slovensku.

Skvelá organizácia, aktívny prístup všetkých členov KPM Prešov a najmä to, že chalani aktívne navštevovali väčšinu modelárskych podujatí na Slovenku. Aj keď sa po roku 2010 rozhodli ukončiť organizáciu Prešov Model Show, stále ich bolo vidieť na modelárskych podujatiach a tak stále zostávali v blízkom kontakte s modelárskou komunitou.

Niekedy na jar tohto roka som sa od chalanov dozvedel, že po piatich rokoch chystajú návrat do kalendára modelárskych súťaží. Osobne som sa potešil. O to viac, keď vyšla správa KPM TO Poprad, že súťaž Plastic session nadobro skončila. Návrat späť teda prišiel v tom najlepšom čase.

Pred pár dňami Vašo Hochmut zverejnil správu o tom, že Prešov Model Show sa uskutoční 3. septembra 2016 v priestoroch zrekonštruovaného skladu soli v Solivare. Podľa fotografií v článku sa jedná o jedno z najatraktívnejších miest na organizovanie súťaže, akou prešovský kraj disponuje. Bližšie informácie pribudnú už čoskoro na našom webe. 

Zdroj obrázkov: www.kpmpresov.sk

návrat hore