eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Truck Modelling - konečne kniha pre kamiónových modelárov!

Pridaný 01.07.2016 | autor eastmodels

Pre objednanie knihy môžete použiť stránky vydavateľstva Canfora, stačí, keď kliknete TU.

Konečne kniha pre kamiónových modelárov!

Po dlhé desaťročia bolo kamiónové modelárstvo malou komunitou bez literatúry, ktorú by bolo možne nazývať svojou vlastnou. Táto kniha situáciu upravuje a zároveň otvára celý nový svet kamiónových modelov ako začínajúcim, tak aj pokročilým modelárom. Kniha kombinuje celostránkové fotografie a celkové pohľady na modely s krok za krokom idúcimi inštrukciami opisujúcimi znázornenie najmenších detailov vedúcich k maximálnemu využitiu potenciálu každej stavebnice.

Od modelárov k modelárom

Stavba modelov kamiónov je jednoducho odlišná od ostatných modelov a v tomto smere si vyžaduje osobitný prístup a to najmä vo veci vernosti predlohy a dopĺňania chýbajúcich detailov. Preto kamiónové modelárstvo nie je iba o farbení a stavbe samotnej, ale aj o skutočnej technike a znalosti konštrukcie vozidiel a ich prevádzky. Farby, náradie a zaobchádzanie so striekacou pištoľou, to všetko nájdete v mnohých knihách a časopisoch. V tomto diele ale nájdete všetko súvisiace s modelmi kamiónov a informácie k ich stavbe potrebné.

Kompletný sprievodca

Cieľom tejto knihy je poskytnúť vedomosti potrebné k stavbe verného a detailného modelu kamiónu. Obsahuje celkom päť oddelených stavebných kapitol, každá je zameraná na inú úroveň informácií, začínajúce od relatívne jednoduchého modelu moderného amerického ťahača, s postupne narastajúcou obtiažnosťou cez detailný model moderného európskeho ťahača až po zložito prepracovaný európsky ťahač zo 70. rokov. Sú tu tiež kapitoly zamerané na súvisiace témy ako sú ľahké úžitkové vozidlá a rezinové konverzie. Knihu uzatvára galérie modelov vybraných slovenských staviteľov kamiónov poskytujúce bohatú inšpiráciu naprieč mnohými témami.

O autorovi

Jan Rosecký sa vo svete modelov kamiónov pohybuje od konca deväťdesiatych rokov. Je autorom mnohých úspešných modelov oceňovaných na domácich i najväčších zahraničných súťažiach a výstavách zameraných na modely kamiónov. V minulosti úzko spolupracoval s rôznymi periodikami (Trucker, Modelár, Truck Model World) a zbieral skúsenosti ako sa stavbou modelov tak aj s publikačnou činnosťou. Vo svojom voľnom čase občas sadá za volant kamiónu a aktívne sa venuje renovácii historických nákladných automobilov.

Publikácia obsahuje viac ako 500 kvalitných farebných fotografií. Má 160 strán a je v anglickom jazyku.

návrat hore