eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Tankové dni Laugaricio 2016

Pridaný 03.07.2016 | autor Marian Glemba

Včera som sa zúčastnil Tankových dní Laugaricio – Deň s pozemnými silami OS SR v Trenčianskych Stankovciach v blízkosti Trenčína. Jednalo sa už o 4. ročník tohoto podujati. Program síce začal už v piatok stavaním táborov, voľnými jazdami a spanilou jazdou, ale hlavný program bol sústredený na sobotu. Počas tohto dňa bolo k videniu vyše 140 kusov vojenskej techniky z čias 1., 2. sv. vojny a vozidlá, ktoré sú vo výzbroji Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Ďalej ukážky zákopov z dobovými kostýmami a ručnými zbraňami jednotlivých armád (nemeckej, sovietskej, americkej, britskej...) 

Program začal slávnostným zahájením výstrelom z niekoľkých tankov, po ktorých nasledovalo predstavenie zúčastnenej techniky štýlom jazdy. Po nej nasledovala ukážka Vojenskej polície a po obede hlavný program, na ktorý sa všetci účastníci najradšej tešia – Hlavná bojová ukážka – teraz zameraná na Operation Carussel. Ukážka boja bola impozantná, množstvo techniky, vojakov, vzdušných súbojov lietadiel znepriatelených armád s bombardovaním so skvelo doplnajúcimi pyrotechnickými efektami. Jednoducho pastva pre oči.  Po nich nasledovala ukážka Ozbrojených síl Slovenskej republiky, dynamika tankov a streľba. Po hlavnom programe voľné jazdy aj pre divákov za symbolický poplatok. Na akcii nechýbali ani stánky s občerstvením a s predajom rôznych vojenských materiálov.

Akciu si užívali nielen nadšenci histórie, vojenskej techniky, ale aj celé rodiny s detmi, čo odzkadľuje aj niekoľko tísícový počet návštevníkov. Na ďalší ročník sa už teraz veľmi teším a organizátor prajem nech sa im podarý zostaviť minimálne tak skvelý program, ako tohto roku.

V galérii nájdete skoro všetku zúčastnenú vojenskú techniku.

návrat hore