eastmodels.sk
eastmodels.sk

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

#

Nasledujúca udalosť

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

Plastiková zima 2016 - sme v Bratislave

Pridaný 25.11.2016 | autor Ján Moravčík, Martin Hronský

Plastiková zima 2016 sa uskutoční 26. novembra v Dome kultúry v Ružinove.

Akcia na facebooku.

INTERNETOVÁ REGISTRÁCIA UKONČENÁ

25. november 2016 ... Ján Moravčík ... sme v Bratislave. Keďže okrem súťaže absolvujem v Bratislave aj rodinný víkend, cestu som začal dnes ráno po siedmej hodne. Krátko pred obedom som už bol v práci u Martina Hronského. Martin je riaditeľom odboru IT v Onkologickom ústave Sväte Alžbety, a tak som mal dnes možnosť zažiť menšiu exkurziu. Poobede nás mestom sprevádzala Martinova priateľka Lucka Szabová a spoločne sme navštívili vianočné trhy v starom meste.

Pred chvíľou sme sa vrátili, aby som si mohol pripraviť veci na zajtra, pretože na nás čaká náročný deň. Čo všetko čaká na EASTMODELS tím?

Ján Moravčík – workshop, moderovanie kotla mesačníka Modelář + spolumoderovanie kotla EDUARD. Fotografovanie prvej série fotografií. Pracovné stretnutia s budúcimi partnermi portálu EASTMODELS.

Rasťo Hasiček – kompletná fotodokumentácia súťažných modelov

Štefan Pásztor – zabezpečovanie záznamov z workshopov + rozhovory

Martin Hronský + Lucka Szabová – fotografovanie workshopov + report zo súťaže

Marek Zindulka – fotografovanie atmosféry a prezentácií klubov

Marián Glemba – koordinovanie jednotlivých činností medzi členmi

Po súťaži je v pláne spoločný obed všetkých členov EM, ktorí do Bratislavy prišli, kde budeme preberať budúci rok nášho pôsobenia, úlohy a ciele. Bohužiaľ nás mrzí, že medzi nami nebude Dano Hajtinger.  Zajtra pred obedom nájdete na webe prvé fotografie zo súťaže, ďalšie fotografie a rozhovory sa objavia na stránkach v nedeľu a nasledujúce dni. 

24. november 2016 ... Ján Moravčík ... počet prihlásených modelov cez internet dosiahol neuveriteľné číslo 768, čo je presne o 62 modelov viac než vlani. Registrácia cez internet je ukončená. Svoje modely si môžete prihlásiť už len na mieste v sobotu ráno. 

Vidíme sa v sobotu v DK Ružinov.

22. november 2016 ... Martin Hronský ... vďaka vynikajúcej spolupráci medzi EASTMODELS a KPM Bratislava vám môžeme prinášať novinky z tábora organizátorov ako prví na Slovensku. Vieme, časy workshopov a rovnako tak hlavných aktérov obidvoch kotlov. Ako prvý o 10:00 sa predstaví Ján Moravčík, ktorý sa bude venovať patine zimnej kamufláže na modeloch malej techniky. Hneď po ňom bude nasledovať kotol Modelářa, kde sa bude variť Jindro Šterbáček. O jedenástej sa predstaví doktor Šebesta, ktorý sa bude venovať upínacím pásom. Workshop pre figúrky zabezpečí Braňo Lukacovič. Absolútnym vyvrcholením celého sprievodného programu bude kotol s Vladimírom Šulcom, výkonným riaditeľom firmy Eduard. To, že EDUARD v Bratislave bude už vieme a pre slovenských modelárov je to určite potešujúce. Diskusia s pánom Šulcom bude čerešnička na torte celého dňa. Všetci ste srdečne pozvaní a vítaní.

Workshopy sa konajú v malej sále vpravo od šatne.

Časový harmonogram workshopov:

10:00 – 11:00 – workshop Ján Moravčík – patina malej techniky

11:00 – 11:30 – kotol Modeláře s Jindrom Štěrbáčkom

11:30 – 12:30 – workshop Zdeněk Šebesta – upínacie pásy

12:30 – 13:30 – workshop Braňo Lukacovič – figúrky

Od 13:30 – kotol s Vladimírom Šulcom, výkonným riaditeľom firmy EDUARD

 

21. november 2016 ... Ján Moravčík ... do súťaže Plastiková zima nám ostáva 5 dní. Pokiaľ nemáte svoje modely prihlásené cez internet, môžete tak urobiť prostrednístvom odkazu vyššie. Ušetríte čas, ktorý môžete využiť na nákupy. 

aktuálne prihlásených modelov - 383

17. november 2016 ... Ján Moravčík ... aký bude program Plastikovej zimy? Pozrite si harmonogram nižšie.

08:00 - 10:30 preberanie modelov

11:00 oficiálne otvorenie výstavy

14:00 vyhodnotenie - žiaci a juniori

15:00 vyhodnotenie - dospelí

15:30 predpokladané ukončenie súťaže


Vstupné a štartovné:

Vstup:

  • (dobro) voľný

Štartovné

  • Dospelí na mieste: 1 euro
  • Dospelí elektronicky: 1 euro
  • Žiaci a Juniori: zdarma

14. november 2016 ... Ján Moravčík ... v texte, ale aj vo fotogalérii nižšie nájdete mapu predajcov, ktorí sa Plastikovej zimy zúčastnia. 

10. november 2016 ... Ján Moravčík ... počas súťaže bude prebiehať aj autogramiáda Mariana Bunca, ktorý je autorom knihy Sprievodca svetom plastikového modelára 4. Nájsť ho môžete na stánku airbrushcentra (SK).

07. november 2016 ... Ján Moravčík ... organizátori súťaže pred pár hodinami spustili elektronickú registráciu modelov. Dostanete sa na ňu, keď kliknete TU alebo na obrázok vyššie. 

05. november 2016 ... Ján Moravčík ... pred pár dňami som písal s Vladom Begerom, členom organizačného tímu Plastikovej zimy a informoval ma, že tohto roku vstupenkový model nebude. Napísal mi ale, že značnú finančnú čiastku venujú nákupu modelov pre žiakov a juniorov, aby tak podporili modelársku mlaď a budúcnosť modelárstva na Slovensku. Do sprievodného programu pribudol ďalší významný modelár, ktorý predvedie svoje majstrovstvo, a bude to Braňo Lukačovič. Břaňo sa bude venovať figúrkam. 

Len pre zhrnutie, sprievodný program je nasledovný:

  • Mudr. Zdeněk Šebesta - workshop lietadlá
  • Ján Moravčík - workshop technika
  • Braňo Lukačovič - workshop figúrky
  • Jinřich Štěrbáček + tajný hosť - kotol

Všetky príjazdové informácie nájdete, keď kliknete TU

zľava: Braňo Lukacovič, Jindro Štěrbáček a ja

26. október 2016 ... Martin Hronský ... je potešujúce, že v Bratislave sa so svojim workshopom predstaví aj Ján Moravčík (člen EASTMODELS tímu). Ak mám správne informácie, venovať by sa v ňom mal patine zimnej kamufláže a trvať by mal asi jednu hodinu. Najnovšie informácie od organizátorov, ktoré máme nám spresnili ďalší sprievodný program. Bohužiaľ, z dôvodu rodinných povinností sa kotla nezúčastní Zdenko Bugáň a viesť ho bude len Jindřich Štěrbáček. Čoskoro bude spustená registrácia modelov a pevne verím, že tak ako minulý rok, aj teraz na modelárov čaká nejaký zaujímavý vstupenkový model.

20. október 2016 ... Ján Moravčík ... pripájame vám zoznam predajcov, ktorí sa zúčastnia Plastikovej zimy.

18. október 2016 ... Ján Moravčík ... Plastiková zima 2016 nám už klope na dvere. Najväčšie modelárske podujatie sa uskutoční už o 6 týždňov v ružinovskom dome kultúry. Okrem tradične vysokého počtu tých najkvalitnejších modelov a veľkého množstva predajcov, je pre návštevníkov pripravený veľmi atraktívny sprievodný program. Tešiť sa môžu na tzv. „kotol“, ktorý bude v réžii Jindra Štěrbáčka a Zdenka Bugáňa. S workshopom sa predstaví špičkový český modelár Mudr. Zdeňek Šebesta.

Zoznam súťažných kategórií nájdete TU

Na vrchol sezóny sa poctivo sa pripravuje aj EASTMODELS tím a v Bratislave bude už od piatku v zložení Ján Moravčík, Martin Hronský, Lucia Szabová, Marek Zindulka. Veríme, že sa nám podarí získať čo najviac foto a video materiálu a pripravíme vám rozsiahlu a zaujímavú reportáž.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ak by sme mali spomedzi modelárskych súťaží na Slovensku vyhodnotiť najlepšiu akciu, jednoznačným víťazom by sa stala Plastková zima, ktorú organizujú členovia KPM Bratislava. Ak sa nemýlim, tak tohto roku to už bude po dvanástykrát. Pamätám si, že svoju prvú návštevu na tomto podujatí som absolvoval už v roku 2006, a bol som ohromený rozmerom podujatia. Práve tu som prvýkrát videl naživo workshop, ktorý v tom období predvádzal Jakub Vilingr. V tom období to bolo pre mňa veľkým prínosom.  Na nejaký čas som sa z modelárskej scény odmlčal a do Ružinova som sa opäť vrátil až v roku 2013. Ak súťaž v roku 2006 bola obrovská, tak rok 2013 to bolo niečo nevídané. Odvtedy do Bratislavy cestujem pravidelne, pretože práve na Plastikovej zime sa to všetko pečie. Stretnete sa tu takmer so všetkými facebookovskými priateľmi, vidíte modely, ktoré  nemôžete vidieť na iných súťažiach na Slovensku a určite nakúpite to, čo potrebujete. Pokiaľ chcete svoje modely porovnať s najlepšími modelármi, Plastiková zima je na meranie síl ideálnym miestom.

To však nie je všetko. Bratislava má ďalšie silné stránky, ktoré hrajú v jej prospech. Tým, že je hlavným mestom, na akciu prichádzajú mnohí len „návštevníci“, to je na iných súťažiach pomerne vzácne. Poloha mesta smerom k Rakúsku, Maďarsku a Českej republiky je ideálnou lokalitou stretnutia modelárov týchto krajín. Dokonca do Bratislavy cestujú aj modelári zo Srbska, konkrétne z Nového Sadu. Keďže Srbsko zbožňujem, vždy rád počujem medzi ľuďmi srbský jazyk. Chalani z KPM Bratislava tohto roku obohatili súťaž Bulldog fest, ktorá sa konala v Liptovskom Hrádku a práve tu sme sa dohodli, že budeme mediálnym partnerom Plastikovej zimy 2016 a rovnako tak prispejeme troškou do sprievodného programu. Na tomto mieste vás až do 26. novembra budeme informovať o všetkých novinkách z tábora organizátorov. Potom sa samozrejme môžete tešiť na rozsiahlu fotogalériu modelov, ale aj ľudí. Z podujatia sa tiež chystáme spracovať videozáznamy.

Tak priatelia, 26. novembra sa uvidíme v Ružinove na Plastikovej zime 2016

 

 

Súvisiace články

návrat hore