eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024
#

Nasledujúca udalosť

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024

Zaujalo nás na facebooku 29. týždeň

Pridaný 31.07.2016 | autor Boris Stacho

Tak už si začínam pomaly zvykať na túto rubriku. Chcel by som vás prostredníctvom článku informovať o zdravotnom stave Jána Moravčíka. Ako ste si určite všimli, jeho meno sa pod článkom neobjavilo už pomerne dlhú dobu. Ján momentálne „bojuje“ so záhadnou baktériou. Cíti sa celkom v poriadku, akurát má už druhý týždeň zvýšenú teplotu. Ako mi povedal, práve, keď mu teplota záhadne vystúpi, cíti sa unavený. Okrem toho má chronické problémy s krčnou chrbticou (tvrdí, že je to z čias, kedy sa venoval športovej kulturistike a kvôli športu robil nezmyselné veci, dnes si to vyberá svoju daň). Iné zdravotné problémy nemá, tak verím, že sa to rýchlo dá do normálu a Jánove články sa objavia na webe.

Posledný týždeň ukrýva v sebe dva prívlastky – prvý je, že práve teraz vrcholí letná dovolenková sezóna, druhý je ten, že to cítiť aj v množstve príspevkov modelárov na facebooku. 29. týždeň bol jeden z najslabších, ak nie najslabší. Čo teda zaujalo najviac mňa?

Rozhodné stojí za pozastavenie sa u Aureliana Gogoneu a jeho modelu Fokker D. XXI. Veľmi zaujímavá predloha so špičkovým spracovaním krajiny.

Aj keď táto dioráma ešte nie je dokončená, dovolil som si ju do článku zakomponovať. Jedná sa o prácu veľmi talentovaného poľského modelára Mateusza Matheu. Kto jeho práce sleduje, môže sa tešiť na ďalší veľmi vydarený kúsok.

Vždy obdivujem modelárov, ktorí sa púšťajú do odvážnych vecí. Takým modelárom je aj Michal Madeja. Aj keď modelu by sa dalo čo to vytknúť, spracovanie strely je jedno z najlepších, aké som doteraz videl.

Vyzerá, že letnú dovolenku si užíva Sergey Golikov, pretožu produkuje modely ako na bežiacom páse, aktuálne vám prinášam fotografiu modelu BMP-1 už tradične v mierke 1/72.

Zvyšok fotografií nájdete vo fotogalérii pod článkom. 

návrat hore