eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Vertigo cup definitívne končí!

Pridaný 01.08.2016 | autor Marián Glemba

Banská Bystrica má v organizovaní modelárskych súťaží bohatú históriu. Je to dané jej vhodnou polohou v rámci Slovenska a určite aj tým, že mesto samo o sebe ponúka množstvo atrakcií, ktoré ocenia najmä modelári a nadšenci histórie (múzeum SNP, tankový park). Pamätám si, že do Banskej Bystrice som na súťaže chodil už v roku 2001, kedy súťaž organizoval Jaro Kršiak. Práve jeho súťaž ALL Kits Show patrila v tom období medzi najlepšie na Slovensku. Myslím, že to tak bolo až do roku 2006. Neskôr prišli problémy s priestormi, rovnako tak s ľuďmi. Bolo obdobie, kedy boli v Bystrici tri súťaže v jednom roku.

Poslednou súťažou, ktorá sa Banskej Bystrici organizovala bola súťaž Vertigo Cup 2014 (riaditeľ súťaže bol Pavol Hanzel) na ktorej sa predstavili špičkoví modelári – Adam Wilder a Ben Komets. Pred malou chvíľou som dostal od Jána Moravčíka správu, že sa s ním kontaktoval Pavol Hanzel. Oznámil mu, že Vertigo cup ako súťaž definitívne končí. Dôvody sú jednoduché. Pavol zostal na celú organizáciu sám a k tomuto rozhodnutiu dopomohol fakt, že Pavol má dlhšiu dobu zdravotné problémy.

Vyzerá to tak, že modelárstvo v Banskej Bystrici má v rukách Štefan Svoboda a Ján Škorvánek, organizátori súťaže Tri duby modelfest, ktorá sa uskutoční 19. novembra tohto roku. Verím, že modelárstvo v tomto prekrásnom meste bude pokračovať, pretože do Bystrice určite patrí!

návrat hore