eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
#

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Tank Lab - aktualizované o 2:00

Pridaný 18.09.2016 | autor Martin Hronský, Ján Moravčík, Marian Glemba

18. september 2016 ... Ján Moravčík ... 2:00 ... tak a modely sú hotové! Na nič iné sa nezmôžem. Zajtra sa môžete tešiť na rozsiahly report a vyjadrenia zúčastnených modelárov. My sa chystáme spať. 

17. september 2016 ... Ján Moravčík ... 18:30 ... ihneď po obede sme sadli za svoje modely a nasledovalo nanášanie washu a následný fading. Aktuálne je po krátkej pauze a vrháme sa na odreniny. Bude to dlhý večer. 

17. september 2016 ... Ján Moravčík ... 13:15 ... každý jeden účastník dostriekal modulovanú kamufláž. Pred malou chvíľou sme si objednali obed, a tak máme priestor na trochu oddychu. Modely vyzerajú veľmi veľmi podobne. Som zvedavý ako sa zmenia po patine. 

17. september 2016 ... Ján Moravčík ... 9:15 ... budík nás všetkých zobudil krátko po ôsmej hodine ráno. Rasťo pripravil energeticky výdatné raňajky, pretože dnes na nás čaká náročný program. V pláne je nástrek kamufláže a patina. Ja tipujem, že to dnes všetko zvládneme. O tom, či som mal pravdu alebo som sa mýlil, vás budem informovať. Počas dňa sa tu objaví niekoľko aktualizácií. 

17. september 2016 ... Ján Moravčík ... 0:50 ... pred pár minútami dokončil Martin Kováč názornú ukážku modulovaného nástreku zelenej kamufláže. Ešte predtým si všetci účastníci vyskúšali nástrek surfaceru v spreji. Plán piatkového programu sa splnil nad očakávania a sme v predstihu. Niektorí účastníci idú spať, poniektorí sa venujú modelárskej debate. Ráno nás čaká budíček a v práci sa pokračuje ďalej. 

16. september 2016 ... Ján Moravčík ... 21:45 ... väčšina z modelárov má svoj model zlepený a pripravený na nástrek. Podľa scenára by sme mali farbiť až zajtra, no nálada je energická, a tak pokračujeme ďalej. Fotografie nájdete na konci článku.

16. september 2016 ... Ján Moravčík ... 11:15, na telefóne mi bliká prichádzajúci hovor - Rasťo Hasiček. Volá mi preto, že máme dohodnutú spoločnú cestu do Dolného Kalnika na premiérové podujatie TankLab. Chvíľu nám trvá, kým naložíme všetky modelárske veci do auta a môžeme vyraziť. Už skôr sme sa dohodli, že sadneme na spoločný obed, rozhodnutie padlo na kolibu Červený kút. Príjemné prostredie, no jedlo veľké sklamanie. Rasťo mi priblížil celú organizáciu podujatia a vysvetlil mi, že nebyť partnera podujatia firmy PROSPEKTOR, celý proces by bol oveľa zložitejší. Krátko po jednej a hladnejší než predtým odchádzame smerom na Martin. O hodinu sme na mieste konania - Vila Záhrada. Ihneď po nás prichádzajú ostatní účastníci – Martin Michalovič, Jano Krško, Imro Lahita, Rado Suchovský, Martin Kováč, Roman Pieron, ja a Rasťo. Dnes nás nečaká nič náročné, len lepenie modelu, aby sme zajtra mohli farbiť a patinovať.

Počas celého víkendu vás budeme o všetkom informovať prostredníctvom aktualizácie článku s fotografiami. Prvé fotografie nájdete na konci článku. 

12. september 2016 ... Ján Moravčík ... pred pár minútami som dotelefonoval s Rasťom Hasičkom, hlavným organizátorom podujatia Tank Lab. Informoval ma, že z dôvodu nahlásenia počtu ubytovaných ľudí v objekte Vila Záhrada o dvanástej uzavrel registráciu účastníkov. Dokopy sa registrovalo (tí, ktorí splnili všetky podmienky) 6 modelárov, v úlohe lektora sa objaví Martin Kováč a organizačne bude víkend zabezpečovať Rasťo Hasíček. Okrem samotnej práce nad modelom bude víkend najmä o spoločnej debate, príjemnom posedení a pohodovej atmosfére. Čo viac si môžeme priať?

A na čom sa bude počas víkendu pracovať? Jedná sa o model T-34/76 od firmy Italeri vo wargamingovom prevedení. Maťo má svoj model už hotový, čo poviete?

7. september 2016 ... Martin Hronský ... včera nás kontaktovali organizátori Tank Lab, ktorí sa rozhodli, že akciová cena 65 eur platí až do 16. septembra 2016 (pôvodná cena pre prihlásených po 31. auguste bola 85 eur. Aktuálne je prihlásených 6 modelárov, to znamená, že sú ešte voľné štyri miesta.

31. august 2016 ... Martin Hronský ... do polnoci dnešného dňa platí akciová cena 65 eur na víkendový workshop Martina Kováča. Pokiaľ sa chcete zaregistrovať, stačí, keď kliknete TU.  

26. august 2016 ... Marián Gemba ... už len 5 dní platí pre záujemcov o jedinečný workshop Martin „Reda“ Kováča zvýhodnená akciová cena 65 eur. Iba pripomeniem, že Tank Lab je nový projekt vo svete slovenského modelárstva. Hlavnými protagonistami sú Rastislav Hasiček (organizátor podujatia) a Martn „Red“ Kováč, ktorý by mal byť v úlohe lektora. 

15. august 2016 ... Ján Moravčík ... pred malou chvíľou som dostal mail od Rasťa Hasička (hlavného organizátora Tank Lab workshopu), v ktorom ma informoval o detailoch registrácie na podujatie TANK LAB. Všetky podrobnosti k pripravovanej akcii nájdete na odkaze keď kliknete TU. Tým, že súťaž Vertigo cup nadobro skončila, preriedil sa tým septembrový modelársky kalendár na Slovensku, a tak počas víkendu 16.-18. septembra 2016 sa akcie zúčastní aj EASTMODELS.

Počet miest pre záujemcov je 10, preto ak zvažujete účasť, rozhodujte sa rýchlo. Iba pripomeniem, že do konca augusta platí zvýhodnená cena 65 eur!!! 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pred pár mesiacmi som sa na workshope, ktorý som robil pre modelársku predajňu Prospektor v Košiciach zoznámil s Rasťom. Rasťo je mladý začínajúci modelár, ktorý ocenil formu prezentácie na workshope a ako mi sám písal, bolo to veľmi edukatívne. S Rasťom som v kontakte doteraz. Pred pár týždňami ma kontaktoval s tým, že by chcel zorganizovať modelársky víkendový workshop zameraný na bojovú techniku. Nie je povolanejšia osoba na túto činnosť ako Martin „Red“ Kováč. S Martinom sa spojil, dali hlavy dokopy a máme tu prvé podujatia takéhoto charakteru na Slovensku pod názvom TankLab. Ako som sa dozvedel, workshop bude zameraný na stavbu a patinu modelu bojovej techniky (rovnaká predloha pre všetkých modelárov). V cene 65 eur (táto cena je platná pri prihlásení do konca augusta) je zahrnuté ubytovanie, model a spoločné prípravky. Martin bude pôsobiť v úlohe lektora, na svojom modeli bude prezentovať patinovacie techniky a účastníci budú jeho činnosť reprodukovať n svojich modeloch. Okrem toho bude Martin s každým komunikovať, poprípade bude korigovať a usmerňovať. Do workshopu bude dodaný zoznam vecí, ktoré si jednotlivci majú so sebou priniesť. Na tu získava každý účastník výraznú zľavu v modelárskej predajni Prospektor. Registrácia účastníkov bude prebiehať prostredníctvom registračného webu, o ktorom vás budeme ako mediálni partneri podujatia informovať. Okrem toho nebude celý víkend len o modeloch, súčasťou programu bude spoločné posedenie, opekačka poprípade grilovanie.



TankLab v skratke:


Miesto konania:
Dolný Kálnik – Vila Záhrada

Termín konania:
16. – 18. 9. 2016

Cena:
65 eur (do konca augusta), 85 eur do 16. Septembra
 

návrat hore