eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Cheb Model Show 2015 - fotogaléria!

Pridaný 25.10.2015 | autor admin, Martin Kováč

25. október 2015 ... bohužiaľ, nemali sme možnosť zúčastniť sa vynikajúcej akcie v Chebe, no poprosili sme o fotografie Martina Kováča, ktorý bol na akcii prítomný. Podľa ohlasov na internete a sociálnych sieťach môžeme napísať, že súťaž dopadla na výbornú. Počet modelov presahujúcich číslo 650 to absolútne potvrdzuje. Fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérii na konci článku.

22. október 2015 ... pred malou chvíľou sme sa telefonicky opäť skontaktovali s Davidom Lengyelom, ktorého sme práve zastihli na modelárskom krúžku, ktorý vedie spolu s klubovým kolegom Vojtom Starým. Zaujímalo nás, ako prežíva celý týždeň, čo všetko je nachystané a čo organizátorov ešte čaká. David potvrdil, že posledný týždeň je veľmi hektický a každý deň musí veľa času podriadiť práve prípravám. Dnes bol v znamení tlačení rôznych letákov, papierov, štítkov a zajtra to všetko vypukne. Organizátori sa na obed stretnú v kultúrnom centre Sloboda, aby pripravili priestor na sobotnú show. David mi oznámil, že s prípravami im prídu pomôcť modelári z iných klubov (Rychnov, Beroun a Znojmo). Aktuálne je prihlásených cca 250 modelov od modelárov z Českej republiky, Slovenska, Poľska a Nemecka. Iba pripomenieme, že registrácia modelov cez internet potrvá až do 6:00 hod. v sobotu ráno. Na prihlásenie použite link o odstavec nižšie. Všetkých do Chebu v mene organizátorov pozývame. 

21. október 2015 ... už len tri dni a súťaž v Chebe vypukne! Organiztori pripravili ďalšiu špeciálnu kategóriu a to pre štetcom natierané modely. Rovnako tak pripomínajú ONLINE REGISTRÁCIU. Jej deadline je síce až v sobotu ráno, no nenechávajte si to na poslednú chvíľu. 

20. október 2015 ... okrem bohatého sprievodného programu pre vás organizátori pripravili rovnako bohaté špeciálne ceny. Aby sme vás namotivovali, pripomenieme si ich.

Ceny Milana Doležala pre modely v žiackych kategóriách:

KPM AVZO Cheb vyhlasuje špeciálnu kategóriu lietadla Messerschmitt Bf-109 vo všetkých mierkach:

Rovnako tak sme pre vás pripravili aktualizovaný zoznam predajcov:

  • Airbrushcentrum.cz
  • Kitcentrum.cz
  • Artur Model Centrum
  • Draco / Agama
  • Armycast M&M
  • Small Models
  • Svět křídel
  • Wingman Models / AirDoc
  • Taiko Miniatures
  • Nordland Models
  • Model Scene
  • DD Modely
  • HGW
  • Annetra
  • MMK
  • Abrex

19. október 2015 ... telefonicky sme sa spojili s Davidom Lengyelom, aby sme sa ho opýtali na aktuálne informácie prebiehajúcich príprav Cheb Model Show, ktorá sa uskutoční už túto sobotu. David nám potvrdil, že posledný týždeň bude skutočne náročný, ale organizátori majú všetko pod kontrolou. Pre návšetevníkov je v piatok pripravená "Before Party", na ktorej sa budú môcť stretnúť s hviezdou celej súťaže - Radkom Pituchom z Poľska. Ten priletí z Varšavy do Prahy v piatok a organizátori zabezpečia jeho transport do Chebu. Okrem tohu je na nedeľu naplánovaná návšteva letiska a okolia Chebu. 

Organizátori vyzývajú všetkých súťažiacich, aby si svoje modely prihlásili cez internet, aby tak sebe aj organizátorom ušetrili čas v sobotu. Na registráciu použite nasledujúci link. Kliknite na obrázok nižšie. 

05. október 2015 ... okrem bohatého sprievodného programu prišli organizátori Cheb Model Show s ďalším doplnkom, aby modelárom spríjemnili deň. V spoluprácu s firmou Uschi van der Rosten vyhlásili súťaž v skladaní striekacej pištole a to všetko - naslepo! Trénujte priatelia, môžete vyhrať veľmi zaujímavé ceny. 

Atraktívne ceny, ktoré môžete získať aj vy!

Tohto roku by ste v českom modelárskom kalendári hľadali súťaž s názvom – Memoriál Jiřího Vojty. Nie, nemusíte sa obávať, súťaž sa nezrušila, akurát sa organizátori rozhodli zmodernizovať názov súťaže tak, aby mala medzinárodný nádych a oslovili tak veľké množstvo modelárov nielen z Česka, ale najmä  zo zahraničia. O tom, že to organizátori myslia skutočne vážne svedčí aj fakt, že na súťaži sa vo workshopovom programe predstaví veľké množstvo skvelých modelárov. Medzi nimi napríklad:

Radek Pituch (PL)

Milan Dufek (CZ)

Michal Dostál (CZ)

Martin Korbelík (CZ)

Takýto program som okrem MODELLBRNA nezaznamenal a to, že lídrom a tzv. special guest je zahraničný modelár, povyšuje túto akciu na úplne inú úroveň. Tu majú u mňa organizátori veľké body najviac. Súťaž je koncipovaná do jedného dňa, tak, aby sa zvládlo hodnotenie modelov, rovnako tak, aby mali návštevníci dostatok času vychutnať si doprovodný program. Mimochodom okrem workshopov sa môžete tešiť na komentovaný sprievod mestom a modelársky „patlák“ pre nejmladších, ktorý bude prebiehať počas celého dňa.

Organizátori pripravili pre súťažiacich 4 vekovéviac ako 50 súťažných kategórií. Nemusíte sa báť v Chebe určite aj dobre nakúpite, keďže k dnešnému dňu je zaregistrovaných desať predajcov (Airbrushcentrum.cz, Rafale.cz, Small Models, Taiko Miniatures, Kitcentrum.cz, Draco/Agama, Svět Křídel, Artur Model Centrum, Armycast M&M, Wingman Models/AirDoc).

Všetky potrebné informácie o súťaži nájdete ak kliknete TU alebo TU. Článok bude pravidelne aktualizovaný o nové informácie. 

návrat hore