eastmodels.sk
eastmodels.sk

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024
#

Nasledujúca udalosť

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024

Bulldog 24 hodinový maratón 2017 - sledujte pravidelné FOTO vstupy!

Pridaný 26.05.2017 | autor Martin Hronský, Marián Glemba

Bulldog 24 hod. maratón sa uskutoční 26. - 28. mája 2017 vo Vavrišove (okres Liptovský Mikuláš) na Chate Alpine.

Elektronická registrácia súťažiacich - ukončená!

26. máj 2017 ... Marián Glemba ... sledujte ONLINE prenos z 24 hodinového Bulldog maratónu prostredníctvom pravidelných fotografických vstupov. Keď som sa rozprával s Jančim Moravčíkom, jeho predstava je taká, že fotografie sa na webe budú objavovať v štvorhodinových intervaloch počas celých 24 hodín, teda počas stavby súťažných modelov. Ako by to teda mohlo vyzerať?

1. vstup 20:30 (dnes)

2. vstup 24:00 (dnes)

3. vstup 04:00 (zajtra)

4. vstup 08:00 (zajtra)

5. vstup 12:00 (zajtra)

6. vstup 16:00 (zajtra)

7. vstup 20:00 (zajtra)

Fotografie budú vznikať vo fotostane, aby ste vedeli presne, ako na tom jednotlivé tímy sú. Fotografie sa na stránkach objavia aj v nedeľu, kedy prebehne vyhodnotenie maratónu. Sledujte stránky priatelia!

24. máj 2017 ... Marián Glemba ... včera som navštívil s fotoaparátom Chatu Alpine, aby som vám priniesol obrázky prostredia, kde sa tento víkend uskutoční modelársky Bulldog 24 hodinový maratón. Podľa predpovede počasia by mal byť víkend bez zrážok, a tak si môžeme užiť aj pobyt vonku. K dispozícii je altánok s vonkajším sedením, priestorom na varenie gulášu alebo grilovanie.

Celý maratón bude sústredený do spoločenskej miestnosti, z ktorej je priamy vstup na dve terasy. Vedľa spoločenskej miestnosti je príručná kuchyňa, jedna veľká kuchyňa sa nachádza v prízemí chaty.

My organizátori sa do Vavrišova presúvame už v piatok ráno, aby sme stihli nachystať celý priestor spoločenskej miestnosti a budeme čakať na postupný príchod účastníkov. Už teraz sa nevieme dočkať! Viacfotografií Chaty Alpine nájdetev galérii pod článkom. 

21. máj 2017 ... Martin Hronský ... už v piatok podvečer sa začne prvý ročník 24 hod. maratónu, ktorý organizuje modelársky klub Bulldog z Liptovského Hrádku, ktorý pracuje pod krídlami miestnej organizácie neprofesionálnych umelcov Art štúdio. Hlavný organizátor Ján Moravčík so svojim tímom ma informoval, že v priebehu dnešného dňa príde všetkým prihláseným (vedúcim jednotlivých tímov) mail s poslednými informáciami o tom, ako bude celé podujatie organizačne prebiehať. Pred pár dňami dorazili súťažné modely od firmy EDUARD, za čo organizátori veľmi pekne ďakujú. Pán Zdiarsky, ktorý mal túto akciu v kompetencii za firmu EDUARD dokonca pribalil veci navyše oproti požiadavkám realizačného tímu súťažného podujatia.

Modely a upomienkové predmety pred časom dorazili aj od ďalšieho partnera podujatia firmy PROSPEKTOR.

Sady kamuflážnych farieb pre každý tím zabezpečí firma MRP p. René Molnár. Zoznamy sú už u neho a farby prinesie sám René v piatok na podujatie. Organizátorov tento týždeň čaká veľa práce, aby podujatie dopadlo podľa ich predstáv. Aj keď sa jedná o súťažné podujatie, hlavným cieľom celej akcie je spoločné stretnutie modelárov, výmena skúseností a hlavne robenie modelov, to, čo je na modelárstve to najkrajšie. 

30. apríl 2017 ... Martin Hronský ... počas súťaže Moson Model Show sa s hlavným organizátorom Jánom Moravčíkom rozprával Ondřej Mořický, ktorý mu spomínal, že ak sa zadarí, zložia súťažný tím a do Liptovského Hrádku na maratón dorazia. Ján ho ubezpečil, že aj keď je už po termíne jedno miesto je stále voľné. Netrvalo dlho a Ondřej záväzne prihlásil tím v zložení: Ondřej Mořický, David Mrázek a Tomáš Brablc. Jednotlivých členov nemusíme vôbec predstavovať, patria totiž k najlepším modelárom v celom Československu. 

28. apríl 2017 ... Martin Hronský ... pred pár dňami organizátori definitívne uzavreli registráciu, ktorá vyvrcholila zaplatením štartovného poplatku. Kto teda do Liptovského Hrádku resp. Vavrišova príde?

Soboťania – bojová technika

De Bonder a Son – bojová technika

MK Zobor Nitra – lietadlo

Paper Hornets RS – papierový model

Štefánikovo krídlo – lietadlo

Protivní abstinenti – bojová technika

Klobásové legendy - bojová technika

Žilinčania – bojová technika

Klubíčko – bojová technika

Bulldoci 1 – bojová technika

Bulldoci 2 – lietadlo

Práve včera odišli maily s požiadavkami hlavným sponzorom firmám Eduard, Prospektor a MRP. Organizátori dolaďujú organizačné záležitosti, v najbližších dňoch absolvujú obhliadku chaty a zrealizujú nákup cien na podujatie. S účasťou sú nadmieru spokojní a veria, že ľudia, ktorí sa pod Tatrami stretnú zažijú prekrásny víkend plný modelárskych a aj iných zážitkov.

29. marec 2017 ... Martin Hronský ... od organizátorov premiérového ročníka Bulldog 24 hod. maratónu som získal informáciu, že svoju účasť na poslednú chvíľu odriekol svoju účasť tím IPAči. Vzniká tak priestor na registráciu nového tímu. Záujemcovia tak môžu urobiť do 2. Apríla 2017 do polnoci.

K dnešnému dňu sú prihlásené nasledovné tímy:

  • Soboťania
  • De Bonder a Son
  • MK Zobor Nitra
  • Paper Hornets RS
  • Bystrickí Barani
  • Štefánikovo krídlo
  • Klobásové legendy – 1
  • Protivní abstinenti
  • Žilinčania
  • Bulldoci (nesúťažný tím)
  • Frajeri
  • Klúbíčko

01. február 2017 ... Martin Hronský ... mesiac január ubehol ako voda, čo je signálom toho, že uplynula doba na prihlásenie do súťaže 24 hod. maratón. Záujem bol evidentný, dokopy sa v priebehu krátkej chvíle prihlásilo 13 súťažných tímov:

  • Bulldoci (nesúťažný tím)
  • Soboťania
  • IPAči
  • De Bonder a Son
  • MK Zobor Nitra
  • Paper Hornets RS
  • Bystrickí barani
  • Klobásové legendy
  • Protivní abstinenti
  • Žilinčania
  • Frajeri
  • Štefánikovo krídlo
  • Klubíčko

Jednotlivým vedúcim družstiev organizátori v najbližších dňoch pošlú mail s informáciami, ktoré sú potrebné k uzavretiu celej registrácie. Ak by ešte niekto mal záujem o prihlásenie sa, nie je to žiadny problém. Registračný link je funkčný a vy budete prihlásení ako náhradníci. 

23. január 2017 ... Martin Hronský ... len pár hodín stačilo na to, aby sa naplnila kapacita premiérového podujatia Buldog 24. hod. maratón. Aj napriek tejto informácii, ak by ste sa chceli zúčastniť, môžete sa prihlasovať. Budete registrovaní ako náhradníci. Podľa registrácie je aktuálne prihlásených 13 súťažných družstiev, je medzi nimi aj meno známeho internetového trolla, ktorý sa v poslednom roku registroval na viaceré modelárske súťaže a podujatia, bohužiaľ, resp. našťastie nikdy nedorazil. Aby to však bolo spravodlivé, má právo na miesto dovtedy, pokiaľ tak ako ostatní, neuhradí štartovný poplatok. Tieto informácie budú organizátori posielať mailom vedúcim súťažných družstiev na začiatku marca.  

21. január 2017 ... Martin Hronský ... od organizátorov som ráno dostal horúcu informáciu. V štartovom poli podujatia Bulldog 24 hod. maratón zostáva už len

jedno posledné miesto!!!

 

kto má záujem o toto netradičné podujatie, môže sa prihlásiť prostredníctvom linku vo vrchne časti článku. 

13. január 2017 ... Martin Hronský ... od spustenia elektronickej registrácie na prvý ročník Bulldog 24 hod. maratónu uplynulo len 5 dní a organizátori upozorňujú, že ostávajú len posledné dve voľné miesta. O túto netradičnú modelársku akciu prejavili záujem modelári z Bratislavy, Košíc, Rimavskej Soboty, Handlovej, Žiliny a organizátori pevne veria, že ďalší pribudnú. Len pripomeniem, že registrácia potrvá do konca januára, súťažných družstiev v súťaži bude 13, kto sa prihlási po tomto limite, bude zaradený na zoznam náhradníkov.

09. január 2017 ... Martin Hronský ... dnešným dňom organizátori prvého ročníka Bulldog 24 hod. maratónu spúšťajú elektronické prihlasovanie súťažných družstiev, ktoré potrvá do konca februára. Ich počet je 13, to je totiž maximálna kapacita chaty Alpine, zariadenia, kde sa podujatie bude realizovať. Iba pripomeniem, že podujatie sa uskutoční 26. – 28. mája 2017 a jedná so o nový formát podujatia na Slovensku, kedy budú súťažné družstvá musieť zhotoviť model v priebehu 24 hodín. Do rúk sa mi dostala aj finálna verzia plagátu, ktorú pripájam nižšie.

24.október 2016 ... Martin Hronský ... dnes ráno som si v mailovej schránke našiel propozície od organzátorov premiérového podujatia Bulldog 24 hodinový maratón. Iba pripomeniem, že Bulldog 24 hodinový maratón je nová aktivita modelárov z MK Bulldog Liptovský Hrádok, ktorá sa uskutoční v termíe súťaže Bulldog fest, teda na konci mája. 

PROPOZÍCIE

Bulldog 24h. maratón je premiérové modelárske víkendové podujatie, počas ktorého sa modelárske tímy zložené z troch členov snažia o zhotovenie modelu (lietadlo, bojová technika (mierka 1/72) alebo papierový model) v priebehu 24 hodín. Presný počet modelárskych tímov v rámci jednotlivých kategórií  sa spresní podľa prihlásených tímov.

Kedy?                                   26. – 28. máj 2017

Kde?                                     Chata Alpine Vavrišovo

Organizátor:                      ART štúdio – sekcia modelárov (MK Bulldog)

Spoluorganizátori:           modelársky portál www.eastmodels.sk

 

Časový harmonogram:

Piatok 26. máj

14:00 – 17:00 príchod a ubytovanie účastníkov

18:00 – 19:00 otvorenie podujatia, privítanie hostí, vysvetlenie pravidiel, organizačné pokyny, odkrytie modelov a ich predlôh

19:00 – 20:00 porada jednotlivých súťažných družstiev

od 20:00 štart stavby modelov 

Sobota 27. máj

0:00 – 20:00 stavba súťažných modelov

10:00 – TEST ZRUČNOSTI (test zručnosti vykonáva len jeden zvolený člen z každého tímu. Tohto zástupcu si volia jednotliví členovia každého súťažného družstva)

Po 20:00 ukončenie súťaže, spoločenský večer účastníkov 

Nedeľa 28. máj

8:00 spoločné raňajky

9:00 – 12:00 hodnotenie modelov

12:00 – 12:45 vyhodnotenie, odovzdávanie cien

Po 13:00 odchod účastníkov z chaty 

 

Zloženie súťažných družstiev:

Maximálny počet súťažiacich v tímoch sú traja, minimálny počet dvaja členovia.  V prípade neúčasti jedného člena tímu môžu súťažiť aj dvaja členovia. Táto nevýhoda sa však nebude zohľadňovať pri hodnotení modelu. Maximálny počet súťažných tímov vzhľadom na kapacitu chaty Alpine je 13. Pri registrácii bude nutné uviesť názov súťažného tímu.  

Pravidlá pri stavbe súťažného modelu: 

  • Štart stavby modelov je o 20:00 v piatok
  • Ukončenie je o 20:00 v sobotu
  • Za modelom môžu sedieť maximálne dvaja súťažiaci. Tretí sa s nimimôže baviť a diskutovať. Každá zmena súťažiaceho musí byť nahlásená vopred určenej osobe, ktorý bude tieto zmeny zaznamenávať. Jednotlivé výmeny členov sú plne v kompetencii tímov.
  • Každé súťažné družstvo sa musí striktne držať predlohy, ktorá bude vybraná organizátorom.
  • Počas stavby je možné konzumovať jedlá a nápoje
  • Počas súťaže bude prebiehať TEST zručnosti. Bude sa jednať o jednoduchú prácu, ktorá s modelárstvom súvisí. Najrýchlejší každej kategórie (kat. lietadlá, bojová technika a papierové modely) môžu pracovať ďalej. Ostatné družstvá majú nútenú pauzu v stavbe jednu hodinu. Test zručnosti sa uskutoční o 10:00 v sobotu.

Registrácia súťažných družstiev:

Prihlasovanie sa uskutoční od 10. januára do 29. februára 2017. O registrácii budeme včas informovať. 

Počet prihlásených družstiev je limitovaný! Prvých 12 registrovaných tímov bude zaradených do súťaže. Ostatné družstvá sú zaradené do zoznamu náhradníkov podľa poradia času registrácie.  

Modelárske pomôcky, ktoré je nutné si so sebou zobrať:

Pohodlné oblečenie, prezuvky, modelárske náradie (pomôcky potrebné na stavbu modelu), lepidlo,štetce, striekaciu pištoľ, kompresor, farby, patinovacie prostriedky, rezaciu podložku, vlastné osvetlenie.

Modely a modelárske potreby, ktoré zabezpečí organizátor:

Každé súťažné družstvo dostane jeden súťažný modely (modely do súťaže zabezpečí firma Eduard a Prospektor), sadu kamuflážnych farieb od firmy Mr. Paint.

Ubytovanie:

Chata Alpine poskytuje 10 izieb. V každej sú dve postele + dve prístelky. Chata má veľkú spoločenskú miestnosť, vlastnú kuchyňu. Sociálne zariadenia a sprchy sú disponované na chodbe. Súčasťou areálu je altánok, kde sa dá variť guláš alebo opekať.

Štartovné:

20 eur/osoba, túto čiastku je potrebné uhradiť do 31. marca na účet ART štúdia (číslo účtu zverejníme v decembri) do poznámky, nezabudnite uviesť svoje meno a príslušnosť k tímu.

Štartovné zahŕňa:

  • 2x ubytovanie
  • Strava a občerstvenie (grilovanie v piatok večer, guláš v sobotu, drobné občerstvenie, káva, čaj a nápoje počas celého víkendu)
  • Model pre každé súťažné družstvo
  • Základné farby pre každé súťažné družstvo

Ceny:

Víťazné družstvá (prví v jednotlivých kategóriách) získavajú prestížny putovný pohár a vecné ceny. Každý registrovaný účastník získava upomienkový darček.

Generálny mediálny partner:

www.eastmodels.sk

----------------------------------------------------------------------------

Rok 2016 je pre slovenské modelárske súťaže pomerne tragickým rokom, pretože z kalendára zmizlo hneď niekoľko akcií. Po dvoch desaťročiach ukončila svoju púť známa modelárska súťaž Plastic session v Poprade, definitívny koniec ohlásila aj súťaž Vertigo cup a ukončenie po desiatich rokoch ohlásili aj „bulldoci“ z Liptovského Hrádku.

V kuloároch sa šepká, že v Hrádku to s modelárstvom nakoniec nebude až také mŕtve a mám informácie, že Bulldog fest definitívne neskončil a minimálne raz by sa mal ešte zorganizovať, a to vo väčšom a inovovanom formáte. Viac neprezradím, ihneď ako budú organizátori rozhodnutí, určite vydajú oficiálnu správu.

Prekrásne prostredie Liptova

V dnešnom článku vás však chcem informovať o inom modelárskom podujatí, ktoré pre modelárov pripravujú v Liptovskom Hrádku, resp. vo Vavrišove (obec vzdialená od Liptovského Hrádku 5 km). Členovia modelárskeho klubu Bulldog, ktorí pracujú pod občianskym združením Art štúdio v máji budúceho roku budú organizovať 24 hodinový modelársky maratón trojčlenných modelárskych družstiev. Hlavným cieľom je podpora a propagácia modelárstva inou formou, než je prezentované na modelárskych súťažiach. Súťažiť by sa malo v trojčlenných družstvách v kategóriách lietadlá (1:72), bojová technika (1:72) a v papierových modeloch. Počet prihlásených družstiev je limitovaný a táto možnosť sa ujde prvým 12 prihláseným družstvám (ostatní prihlásení budú náhradníci). Organizátori v týchto dňoch pracujú na zháňaní partnerov podujatia. Mediálnu podporu našli v našom modelárskom portáli a môžem prezradiť informáciu, že pomoc už poskytla taktiež firma MRP - pán René Molnár, ktorý vyrába akrylové farby. Pán Molnár zabezpečí každé družstvo sadou farieb potrebných pre nástrek kamufláže.

Chata Alpine Vavrišovo, miesto konania 24 hodinového maratónu

Výber predlôh modelov bude absolútne utajovaný, kvôli transparentnosti a rovnakým podmienkam pre všetkých. Samotná stavba by mala štartovať v piatok večer a končiť presne o 24 hodín, aby nedeľa bola záverečným dňom, kedy budú účastníci dostatočne oddýchnutí a nebudú mať už žiadne povinnosti. Celá akcia bude situovaná do prekrásneho prostredia obce Vavrišovo na chatu Alpine. Všetky potrebné informácie a aj to, ako sa môžete do súťaže prihlásiť, sa tu objavia v najbližších týždňoch. Od organizátorov som sa dozvedel, že sa vo veľkej miere inšpirovali podujatím organizovaným v Českej republike pod názvom IRON BUNNY. V maďarskom meste Mošoň počas konania Moson Model Show tohto roku sa stretli s organizátormi IRON BUNNY a dostali pomyselné odobrenie na organizáciu.

 

My samozrejme na celej akcii budeme a o všetkom vás budeme informovať. Prinášame vám pracovnú verziu plagátu. 

 

Z histórie

návrat hore