eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024

Nový La 5 FN už čoskoro v predaji!!!

Pridaný 07.10.2015 | autor eastmodels

Model La 5 FN bude čoskoro dostupný aj v obchodoch, ak si chcete skrátiť čas čakania, oslovte priamo výrobcu na jeho stránkach. Stačí, ak kliknete na obrázok nižšie. 

Modelovú predlohu sovietskeho lietadla Lavočkin pozná snáď každý modelár, ktorý k tomúto koníčku pričuchol nejaký ten rok dozadu. Ak ste s modelmi začínali v krúžku domu detí alebo ste boli členom Sväzarmu alebo ste si robili modely doma, s najväčšou pravdepodobnosťou ste sa učili na "lavočkách" a s najväčšou pravdepodobnosťou to boli stavebnice vtedy ešte československého výrobcu modelov z Prostějova - Kovozávody. Nám sa do rúk dostal pôvodný model tohto typu z obdobia 80. rokov. Je veľmi zaujímavé, že o novú Lavočku bude záujem najmä od modelárov staršej generácie, pretože práve táto predloha je pre nich aj po rokoch najatraktívnejšia. Nie je nič mimoriadne, že majú vo svojej zbierke aj niekoľko modelov La 5. 

Zbrusu nový model La 5 FN, ktorý bude už čoskoro v predaji

Pôvodný obal modelu vyrobený v roku 1987

Nová Lavočka predznačuje, že to bude o niečom inom. Model je vyrobený v zbrusu nových formách a tak môžeme pokojne napísať, že opäť vstala z mŕtvych. Na súťaži E-Day v Prahe boli k dispozícii prvé kusy, o ktorých však výrobca tvrdí, že ešte neboli 100%-né. V Čechách sa na internete objavili prvé recenzie, rovnako tak aj prvý hotový model, no aby sa diskutovalo o kvalite modelu, riešia sa osobné invektívy, kauzy a osočovanie. Skontaktovali sme sa preto s majiteľom KP, ktorý nám potvrdil, že model La-5FN pôjde do distribúcie 11.10. 2015. Jeden model priamo od výrobcu poputuje k nám a v najbližších dňoch sa môžete tešiť na fotografie výliskov, stavebného postupu, farbenia, rovnako tak finišu. 

Veríme, že recenzia bude užitočná, a že vo väčšine z vás vzbudí záujem o tento model. Lavočky sú úzko späté s československým letectvom a históriou a čo najviac, sú nádherné!

Vo fotogalérii si môžete pozrieť fotografie skoro 30 rokov starého modelu La 5 FN od Kovozávodov Prostějov. 

návrat hore