eastmodels.sk
eastmodels.sk

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024

Aero 13 - La 5/La 7

Pridaný 11.10.2015 | autor eastmodels

Nevieme, či sa jedná o náhodu alebo nie, ale s avizovaným vydaním úplne nového modelu La 5 FN od českej firmy Kovozávody Prostějov sme zaregistrovali aj vydanie mesačníka Aero 13, ktorý sa venuje práve lietadlám Lavočkin. Na Slovensku sa o distribúciu stará firma Magnet-Press Slovakia z Bratislavy. Mesačník si môžete zakúpiť za príjemných 4,45 eur. My sme si jeden výtlačok zaobstarali, aby sme vám jeho obsah v stručnosti priblížili. 

Obálka mesačníka Aero 13

Veľká časť obsahu sa venuje histórii lietadiel Lavočkin v Československej armáde. Opisuje presun československých letcov zo ZSSR po skončení vojny, rovnako tak detailne vysvetľuje tvorbu letiek, či už na Slovensku alebo v Českej republike. Ako modelári určite oceníte niekoľko farebných bokorysov s popisom. 

Úvod je venovaný službe Lavočiek v československom letectve

Autori sa venujú aj samotnej konštrukcii lietadla. Opisujú rozdiel medzi ruskou konštrukciou lietadiel a tou "západnou". Rovnako veľmi užitočná je kresba častí lietadla, ktoré boli vytvorené preglejkou. 

Modelári určite ocenia farebné bokorysy

Pokiaľ chcete realizovať stavbu lietadla La 5 alebo La 7 v československých službách, Aero 13 vám bude dobrým pomocníkom.

návrat hore