eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Nitra 2015 - report + fotografie

Pridaný 18.10.2015 | autor eastmodels

21. ročník ceny primátora mesta Nitry máme za sebou. Ak by sme mali nájsť jednu vec, ktorou je Nitra jedinečná, tak určite tým, že ak keď je na Slovensku zlé počasie, v Nitre sa vždy záhadne vyčasí. Tak tomu bolo aj včera a pokiaľ nás celou cestou sprevádzal dážď, pred Nitrou nás privítalo slnečné počasie. 

Na súťaž sme prišli pomerne skoro, už pár minút po ôsmej, práve vtedy, keď sa začali vybaľovať predajcovia a začali prichádzať prví súťažiaci. Ihneď po príchode nás privítal Marti Mikuláš, osoba, ktorá stojí za celou súťažou.

V Nitre je vždy veľmi príjemná a priateľská atmosféra, každý rok sa tu stretáva slovenská modelárska špička a okrem skovenským súťažiacich tu možno stretnúť modelárov z Maďarska, Českej republiky a Poľska. Súťaž v Nitre sa dlhé roky organizovala v priestoroch CVČ Domino, neskôr bola nútená presunúť sa do teocvične základnej školy. Aj keď to ďaleka nie sú ideálne priestory, ľudí to neodradilo a do Nitry pravidelne chodia a to v pomerne hojnom počte. Okrem toho je Nitra baštou papierových modelárov, aj keď si trúfame povedať, že ich bolo tohto roku trochu pomenej. 

Ale poďme k modelom. Z nášho pohľadu boli najsilnejšími kategóriami práve plastikové lietadlá. Špičkové práce od špičkových modelárov. Ktoré modely nás najviac zaujali?

Corsair od Braňa Heraina, v skutočnosti je ešte lepší!

Figúrky od Milana Kubáňa

a dioráma Martina Ďurčoviča

Na súťaži bolo možno vidieť viac ako 600 súťažných modelov a tie ocenené vám ponúkame vo fotogalérii. 

Súvisiace články

návrat hore