eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Bulldog Fest 2016 - výsledková listina

Pridaný 27.05.2016 | autor Martin Hronský, Daniel Hajtinger

27. máj 2016 ... Daniel Hajtinger ... pred malou chvíľou som obdržal od organizátorov výsledkovú listinu. Pripájam ju do textu nižšie. 

 

25. máj 2016 ... Daniel Hajtinger ... prinášame vám video zo soboty. Nájdete v ňom všetky dôležté ínformácie a skvelé zábery modelov. 

 

Fotografie z before party ... TU.

22. máj 2016 ... Daniel Hajtinger ... pred pár minútami mi Ján Moravčík poslal krátke zhotnotenie tohto, ale aj minulých ročníkov. Tak čo si myslíte, je to definitívny koniec Bulldog festu?

zdroj obrázkov: Lukáš Šulek

"Desiaty ročník súťaže je úspešne za nami. Pred 36 hodinami som si želal, nech je to už za nami, a aby všetko dobre dopadlo. Veľmi mi totiž záležalo na tom, aby sa nestala žiadna chyba a rozlúčka s modelármi bude mať dôstojnú úroveň. Celých 10 rokov to tak bolo, pred súťažou veľká tréma, stres a zodpovednosť. Po súťaži veľká úľava a dobrý pocit z odvedenej práce. Ak by som mal zhrnúť všetko za tých desať rokov, bolo by to na menšiu knihu. Prvý ročník súťaže som robil skôr z povinnosti, pretože mi to prikázal môj zamestnávateľ CVČ v Liptovskom Hrádku. Nakoniec práve prvý ročník súťaže Bulldog fest bol zlomový a ja som sa opäť dal na modely.

Ďalšie roky sme sa snažili vždy priniesť niečo nové a darilo sa nám zvyšovať úroveň súťaže. V rokoch 2009-2011 som si odskočil opäť na súťažné pódiá športovej kulturistiky a na modely a organizáciu mi nezostávalo veľa času. V tom období ma zastupoval Martin Seemann. V roku 2012 sme zbadali, že úroveň súťaže išla dolu. Začali sme sa preto nad rokom 2013 zamýšľať skôr a do Hrádku sme pozvali Zdenka Bugáňa na workshop. Malo to fantastický úspech a súťaž opäť ožila. Vedeli sme, že práve kvalitné workshopy majú silu dotiahnuť na súťaž viac modelárov. Bola to predpríprava na organizáciu ročníka 2014, ktorý bol zlomovým v našom niekoľkoročnom snažení.

Niekedy na jeseň roku 2013 sme sa rozhodli (tento nápad prišiel zo strany Vlada Belopotockého), že sa pokúsime do Liptovského Hrádku pozvať Miga Jimeneza. Všetko klaplo ako má a Mig spolu s manželkou Elizabeth na Slovensko prileteli. V ďalšom roku sme pokračovali v podobnom duchu a hlavnými hosťami Bulldog festu 2015 boli Roman Volchenkov a Radek Pituch.

Bulldog fest 2016. Čím bol iný?

V prvom rade v tom, že sme sa rozhodli to ukončiť. Pred pár mesiacmi sme zverejnili správu o tom, že desiatym ročníkom sa rozlúčime s modelármi a bude to posledný ročník súťaže. Prišiel čas hodnotenia, bilancovania, zamýšľania sa nad tým, čo bolo a čo bude. Za tých desať rokov sa na našej súťaži predstavilo veľké množstvo modelárov a každému sme za to vďační. Našim cieľom bolo teda zorganizovať ročník, ktorý preskočí všetky predchádzajúce. Vsadili sme na slovenských modelárov a do Hrádku sme pozvali slovenskú špičku (na workshopoch sa predstavili: Rasťo Jančuška, Maťo Kováč a Zdenko Bugáň). Pozvane prijal tiež šéfredaktor modelárskeho časopisu Modelář Jindro Štěrbáček. Svoj príchod avizovala partia modelárov z KPM Bratislava. Tí u nás nikdy neboli, nakoniec sme sa dočkali a som veľmi vďačný. Okrem štandardného programu sme sa rozhodli poďakovať jednotlivcom a klubom za pomoc pri propagácii modelárstva na Slovensku a za podporu, ktorú nám počas tých rokoch prejavovali. Ak by som mal poďakovať každému, bol by to skutočne problém. Ešte raz za všetkých členov MK Bulldog všetkým ďakujeme.

Trochu štatistiky...

Včera bolo možné v Liptovskom Hrádku vidieť 768 modelov od vyše 160 modelárov. Jednalo sa o modelárov zo Slovenska, Českej republiky a Poľska. Dokonca k nám priletel aj špičkový slovenský modelár žijúci v Anglicku Laco Hančár. Cenu primátora mesta za najlepší papierový model získal Zdeňek Smaženka. Cenu Ondreja Martinku za najlepšiu diorámu získal Vojtěch Mitura a cenu Bulldog cup – „Best of Show“ putoval do rúk Ľuboša Šebíka. Celkovo sme rozdali 84 jedinečných diplomov, 33 medailí a viac než 30 špeciálnych cien.

Vojtěch Mitura

Ľuboš Šebík

Čo bude ďalej?

No, čo je isté, je to, že Bulldog fest 2017 sa určite neuskutoční. Ako určite viete, v tom období budem mať štátnice a chcem sa plne sústrediť na štúdium, rodinu a prácu. Čo ale s určitosťou povedať viem, je to, že MY SA URČITE VRÁTIME!!! Kedy presne to bude to dnes nepoviem, ale keď táto chvíľa príde, bude to vo veľkom štýle.

Za organizátorov súťaže mi dovoľte sa vám všetkým poďakovať, veľmi si vážime vašej podpory."

22. máj 2016 ... Daniel Hajtinger ... po dvoch dňoch sa hlásime opäť a začneme trochu netradične, fotografiami z afterpárty. Počas dnešného dňa začneme plniť galérie fotografiami, ktorých autorom je Martin Hronský. Krátke zhrnutie pre tých, čo na súťaži neboli, včera bolo možné na súťaži vidieť dokopy 768 modelov od viac ako 160 modelárov. Počas dňa sem prihodíme vyjadrenie Jána Moravčíka, kde celú akciu zhodnotí.

Na fotogalériu z afterpárty sa dostanete, keď kliknete TU

20. máj 2016 ... Martin Hronský 12:00 hod. ... prípravy súťažných priestorov idú do finále!

20. máj 2016 ... Martin Hronský 8:45 hod. ... sledujte prípravy súťaže online prostredníctvom EASTMODELS. Organizátori súťaže budú dnes celý deň článok aktualizovať o novinky z hlavného diania. Od 8:00 začínajú s prípravou priestorov pre súťaž, rovnako tak pre predajcov. Aké povinnosti čakajú na členov MK Bulldog?

  • Od 8:00 príprava priestorov
  • 12:05 prílet Ladislava Hančára na letisko do Popradu, jeho dovoz do Liptovského Hrádku
  • 13:45 príchod Jindřicha Štěrbáčka
  • 15:00 presun na chatu Alpine - varenie fazuľovice
  • 17:00 príchod zahraničných súťažiacich
  • od 18:00 prvý spoločenský večer

18. máj 2016 ... Daniel Hajtinger ... počet cez internet prihlásených modelov je presiahol číslo 320! Je to rekordné číslo a organizátori sú zatiaľ spokojní. Ďalšia potešujúca správa je, že najlepšiemu modelárovi súťaže venuje cenu aj modelársky klub Apolo Kopřivnice v spolupráci s firmou SHARP.  Iba pripomeniem, že Apolo Kopřivnice je spriatelený klub MK Bulldog. Bojovať sa bude o hifi súpravu. Tak čo priatelia, to už stojí za to!

18. máj 2016 ... Daniel Hajtinger ... elektronická registrácia modelov bude aktívna už len dnes do polnoci. Aktuálne je cez www.modelarea.sk  prihlásených niečo cez 230 modelov. Od organizátorov viem, že do Liptovského Hrádku príde aj Zdeněk "Teo" Smaženka a prinesie so sebou kolekciu papierových formúl (cca 100 ks modelov). Takže už teraz je istých 330 modelov. Som zvedavý, koľko modelov bude prihlásených na konci dňa, keďže väčšina modelárov si registráciu necháva na poslednú chvíľu. 

17. máj ... Daniel Hajtinger ... do soboty ostávajú už len štyri dni. Organizátorom pribudli ďalšie špeciálne ceny, ktoré vám chcem predstaviť. Cenu do súťaže venujeme aj my, portál www.eastmodels.sk a bude určená pre najlepšie napatinovaný model súťaže.

Pred malou chvíľou mi písal Ján Moravčík, že od kuriéra prevzal balík pohárov súťaže, hlavná cena Bulldog cup meria takmer 50 cm!!!

Firma PROSPEKTOR partner Bulldog festu, venuje modely pre piatich modelárov. Ocení jedného modelára v každej kategórii – plastikové modely žiaci + ocení jeden model diorámy.

Modelársky klub KPM Žilina ocení dvoch modelárov:

  • Jedna cena pôjde za najzaujímavejší model v seniorských kategóriách
  • Druhá bude určená pre model bojovej techniky v žiackych/juniorských kategóriách

Ceny do súťaže venuje aj KPM Handlová - bez foto

Pozvanie od organizátorov do Liptovského Hrádku prijal aj Jindřich Šterbáček, šéfredaktor modelárskeho časopisu Modelář. Do miesta konania dorazí už v piatok a na Liptove zotrvá do nedele.

14. máj 2016 ... Marian Glemba ... presne sedem dní nás delí od začiatku 10. ročníka Bulldog festu 2016. Dnes vám predstavím dvoch účastníkov workshopu. Prvým z nich je Zdenko Bugáň, ktorý sa zameria na výplety na modeloch lietadiel. Druhý – Martin Red Kováč sa zameria na odreniny na modeloch bojovej techniky. K miernej úprave došlo v časoch začiatkov workshopov:

Rasťo Jančuška ... od 10:00

Zdenko Bugáň ... od 11:00

Martin Red Kováč ... od 12:00

Ďakujeme aj sponzorom a klubom za venovanie cien do súťaže. Organizátori súťaže ŠTEFÁNIKOVO KRÍDLO, udelia busty M.R. Štefánika nasledovne:

  • Cenu za vybraný model lietadla v slovenských farbách
  • Cenu za vybraný model lietadla A6M Zero 

MK MsKS Rimavská Sobota taktiež udelí dve ceny. Jednu za najlepšiu bojovú techniku v seniorských kategóriách a jednu za najlepšiu bojovú techniku v juniorských/žiackych kategóriách.

Náš partner súťaže firma MRP - René Molnár venuje do súťaže 5 kusov darčekových poukážok na nákup tovaru v hodnote 30 eur. Veľmi pekne ďakujeme!

11. máj 2016 ... Daniel Hajtinger ... organizátori v Liptovskom Hrádku majú plné ruky práce s doťahovaním všetkých záležitostí tak, aby v sobotu 21. mája všetko šľapalo tak, ako má. Od posledného razu sa aktualizoval aj zoznam predajcov, tu je ich definitívna podoba: 

  • PROSPEKTOR (SK)
  • MRP (SK)
  • Vertigo Miniatures (SK)
  • Kovovemodely.sk + dioramamodel.sk (SK)
  • airbrushcentrumsk.sk (SK)
  • MN-modelář (CZ)
  • Model World (PL)
  • Nordland models (CZ)
  • Draco (SK)
  • Sophihobbytools (SK)
  • Hataka/46 model (PL)
  • Stratus (PL)
  • Modelscene (CZ)

Ako už viete, tohto roku budú pre modelárov prichystané atraktívne ceny a to v podobe limitovaných diplomov s obrázkom lietadla Aero L-39 Albatros letky Bielych Albatrosov (autorom kresby pre Bulldog fest 2016 je Peter Takáč) podpísané priamo členom tejto letky - Petrom Fiantom, ktorý bude na súťaži jedným z hostí. 

V doprovodnom programe súťaže vystúpi aj trojica slovenských modelárov so svojimi workshopmi. Prvý, koho dnes predstavím je Rasťo Jančuška. Ten sa vo svojom workshope bude zoberať pleťovou farbou na figúrkach. 

09. máj 2016 ... Marian Glemba ... 10. jubilejný ročník Bulldog festu sa uskutoční už o necelých 13 dní. Vyzývame preto všetkých modelárov, aby si svoje modely prihlasovali cez internet. Na elektronickú registráciu sa dostanete jednoducho, stačí, keď kliknete na obrázok nižšie. 

Pre lepšiu orientáciu a príjazdové informácie prikladám mapu, ako sa do domu kultúry dostanete.

28. apríl 2016 ... Marian Glemba ... ďalšia potešujúca správa pre všetkých súťažiacich modelárov, ktorí sa do Liptovského Hrádku chystajú. Modelársky obchod Prospektor venuje každému súťažiacemu model. Jedná sa o modely firmy Zvezda v mierkach 1:100, 1:144 a 1:200 (lietadlá aj tanky). Tak čo priatelia, o dôvod viac prečo na Bulldog fest prísť.

11. apríl 2016 ... Daniel Hajtinger ... bohužiaľ nejedná sa o žart a ani o názov článku, ktorý má zodvihnúť sledovanosť. Organizátori súťaže sa rozhodli, že sa na nejaký čas stiahnu z modelárskej scény a to práve po jubilejnom desiatom ročníku ich súťaže, ktorý sa uskutoční 21. mája v Liptovskom Hrádku. Dôvod na toto rozhodnutie je veľmi jednoduchý.

Organizovať súťaž je veľmi náročné, organizovať tak kvalitné podujatie akým sa za posledných pár rokov stal Bulldog fest je ešte ťažšie. Iba pripomeniem, že organizátorom sa v roku 2014 podaril husársky kúsok a do Liptovského Hrádku pozvali Miga Jimeneza, rok na to súťaž navštívil Roman Volchenkov a Radek Pituch, čo vlastne z priemernej regionálnej súťaže spravilo tretiu najväčšiu akciu na Slovensku.

Keď som mal možnosť rozprávať sa s Jánom Moravčíkom v Košiciach povedal mi, že po desiatich rokoch cíti únavu a nechce, aby to dospelo do štádia, kedy by sa mal do organizácie nútiť. Preto sa členovia klubu dohodli, že práve teraz je čas rozlúčiť sa. Neodchádzajú však navždy, v Liptovskom Hrádku súťaž určite ešte niekedy bude, teraz sa však chcú organizátori rozlúčiť s modelármi so cťou a najmä si to chcú poriadne užiť. V túto chvíľu môžem povedať, že aj keď súťaž Bulldog fest končí, Ján Moravčík a EASTMODELS už teraz pripravujú na máj 2017 nové podujatie pre modelárov. O čo pôjde sa dozviete už čoskoro na našich stránkach.

Je to smutné, ale je to tak. Nezostáva nám nič iné, len toto rozhodnutie rešpektovať. Z tohto dôvodu by som chcel modelárov v mene organizátorov do Liptovského Hrádku 21. mája 2016 srdečne pozvať. Verím, že to bude nezabudnuteľný ročník. 

29. marec 2016 ... Daniel Hajtinger ... organizátori súťaže spustili elektronickú registráciu modelov na stránke www.modelarea.sk. Pre vstup do registračného systému stačí, keď kliknete na obrázok nižšie.  

2. marec 2016 ...  keďže 10. ročník našej súťaže sa bude niesť v duchu Bielych albatrosov. Špeciálne pre túto príležitosť nám Peter Takáč nakreslil L-39 pilota Ing. pplk. Petra Fiantu, rodáka z Liptovského Hrádku, ktorý v akrobatickej zostave pôsobil. Každý ocenený modelár dostane jedinečný diplom v klip-ráme, s podpismi, ktorý si môže zavesiť na stenu. Veríme, že táto jedinečná cena prispeje k tomu, že jubilejný ročník súťaže bude pre mnohých nezabudnuteľný. Pripájam náhľad ocenenia a propozície. V propozíciách sú červenou farbou označené nové kategórie.

Propozície:

MK BULLDOG pri ART štúdiu Liptovský Hrádok

Mesto Liptovský Hrádok

Odbor kultúry mesta Liptovský Hrádok

Vás pozývajú na X. ročník medzinárodnej modelárskej súťaže plastikových a papierových modelov BULLDOGFEST 2016

Termín konania: 21. 5. 2016

Miesto konania: Mestské kultúrne stredisko, Jozefa Dekreta Matejovie 591, Liptovský Hrádok

Súťažné kategórie:

Plastikové modely

Seniori

A1 Lietadlá vrtuľové 1:72

A2 Lietadlá vrtuľové 1:48, 1:32

A3 Lietadlá prúdové 1:72

A4 Lietadlá prúdové 1:48, 1:32

B1 Bojová technika pásová 1:35

B2 Bojová technika kolesová 1:35

B3 Bojová technika pásová 1:72

B4 Bojová technika kolesová 1:72

B5 Bojová technika 1:48

Žiaci /do 15 rokov/

JZ1 Lietadla, vrtuľníky 1:72

Z2 Lietadlá, vrtuľníky 1:48, 1:32

Z3 Bojová technika 1:72

Z4 Bojová technika 1:48, 1:35

Juniori /do 18 rokov/

J1 Lietadla, vrtuľníky 1:72

J2 Lietadlá, vrtuľníky 1:48, 1:32

J3 Bojová technika 1:72

J4 Bojová technika 1:48, 1:35

Súťažné kategórie bez rozdielu vekovej kategórie a mierky

C1 Figúrky

C2 Busty

C3 Diorámy

C4 Autá a motocykle

C5 Vrtuľníky

C6 Ponorky, lode

C7 Scifi

C8 L-39 Biele albatrosy

C9 Ostatné /to čo sa nikam nezmestilo/

Papierové modely:

Seniori

P1 Letecká a kozmická technika

P2 Bojová technika

P3 Malá dopravná technika

P4 Veľká dopravná technika

P5 Železničná technika

P6 Stavby

P7 Lode

P8 Figúrky, zvieratá

P9 Prefarbované, upravované modely (skreč, striekanie)

P10 Ostatné + Minibox /to čo sa nikam nezmestilo/

Žiaci + juniori /do 18 rokov/

PZJ11 Vozidlá a technika

PZJ12 Stavby

PZJ13 Ostatné /to čo sa nikam nezmestilo/

Program súťaže:

Pre záujemcov, ktorí sa rozhodnú sa zotrvať v Liptovskom Hrádku do nedele, bude zarezervovaná chata Alpine (www.chataalpine.sk) vo Vavrišove (cca 5 km od miesta konania súťaže). Celková kapacita chaty je 40 miest (dva poschodia), k dispozícii terasa, veľká spoločenská miestnosť, altánok a ohnisko. Zoznám účastníkov je uzavretý, chata je plne obsadená!

Sobota:

7:00 – 10:30 preberanie modelov

10:30 – 13:30 hodnotenie modelov

09:30 – 14:00 WORKSHOPY

od 14:15 vyhlásenie výsledkov

15:00 ukončenie súťaže, presun na chatu Alpine, spoločenský večer

Hodnotenie:

Modely budú hodnotiť členovia MK BULLDOG + prizvaní rozhodcovia. Modely budú hodnotené systémom páči - nepáči. Hodnotené budú iba modely, ktoré v minulých ročníkoch Bulldog festu nesúťažili (okrem kategórie C9 L-39 Biele albatrosy)Žiaci a juniori môžu svoje modely umiestniť aj do seniorských kategórii.  Seniori nemôžu umiestniť svoje modely do žiackych a juniorských kategórii.

Sprievodné akcie:

- burza modelov

- workshopy

Workshopy:

Rasťo Jančuška (figúrky)                   09:30 – 11:00

Zdenko Bugáň (lietadlá)                    11:00 – 12:30

Maťo Kováč (bojová technika)          12:30 – 14:00

Ceny:

Ocenení budú prví traja v každej kategórii, v prípade, že bude v niektorej kategórii menej modelov na ocenenie, budú ceny presunuté do kategórie, kde je silnejšia konkurencia + špeciálne ceny. Vo všetkých kategóriách, budú ocenené tri modely bez určenia poradia. 

Pohár Juraja Martinku – pohár za najlepšiu diorámu súťaže

BULLDOG CUP - pohár pre najlepší plastikový model vybraný členmi MK Bulldog

Pohár primátora mesta Liptovský Hrádok - za najlepší papierový model

Cena EASTMODELS.SK – cena za najlepšie napatinovaný model súťaže

Ďalšie špeciálne ceny budú postupne aktualizované.

Informácie pre predajcov:

Zoznam predajcov je už uzavretý!!!

Kontakty:

Ján Moravčík, plastikové modely: moravcik1986(zavináč)gmail.com, +421948 137 669

Martin Seemann, papierové modely: seemann.martin(zavináč)centrum.sk +421908 163 027

Možnosti ubytovania:

F-hotel Liptovský Hrádok (950 metrov od miesta konania súťaže)

Dvojlôžková izba - jedna osoba         22 € / noc

Dvojlôžková izba - dve osoby           37 € / noc

Dvojlôžková izba s prístelkou            47 € / noc

Raňajky                                              grátis

Tel.: +421 44 5222 501, Mobil: +421 917 400 448, http://www.f-motel.sk

Hotel SMREK (400 metrov od miesta konania súťaže)

Jednolôžková izba                             18 € / noc

Dvojlôžková izba - jedna osoba         26 € / noc

Dvojlôžková izba - dve osoby           32 € / noc

Raňajky                                              grátis

Tel.: +421 44 5222 572, Mobil: +421 905 359 421, web: www.smrek.sk

Penzión pod Kriváňom (3000 metrov od miesta konania súťaže)

Jedna osoba/jedna noc                       15,00 € / noc

Tel.: +421 44 5221 559, Mobil: +421 903 532 607, web: http://www.penzionpodkrivanom.sk

12. február 2016 ... Marian Glemba ... na súťaží sa v sprievodnom programe okrem špičkových modelárov predstaví aj jeden z členov bývalej leteckej akrobatickej zostavy Biele Albatrosy - Peter Fianta. Peter je rodákom z Liptovského Hrádku a s nadšením prijal pozvanie na Bulldog fest 2016. Okrem jeho prítomnosti na súťaži, bude vyhlásená špeciálna kategória modelov Bielych Albatrosov. Ceny do tejto kategórie venoval sám Peter z jeho súkromnej zbierky. Bližšie informácie už čoskoro! Na posedenie, ktoré sa uskutoční po skončení súťaže je k dnešnému dňu prihlásených 27 ľudí, zostáva ešte posledných 13 miest. 

Ceny venované Petrom Fiantom do špeciálnej kategórie 

04. február 2016 ... Daniel Hajtinger ... organizátorský tím súťaže Bulldog fest chystá pre záujemcov atraktívny po-súťažný program. O čo ide?

Vážení priatelia modelári!

Ako iste viete Bulldog fest oslávi tohto roku svoje okrúhle jubileum desať rokov. Pri tejto príležitosti by sme boli radi, keby ste spolu s nami tento sviatok oslávili a zotrvali na Liptove dlhšie, pretože samotná súťaž by bez vás nebola súťažou. Pripravili sme pre vás spoločenské posedenie na chate Alpine vo Vavrišove (www.chataalpine.sk), cca 5 km od miesta konania súťaže, kde pre vás bude pripravené občerstvenie originálna liptovská fazuľovica. Z tohto dôvodu je potrebné dopredu vedieť váš záujem o ubytovanie. Kapacita chaty je maximálne 40 ľudí. Cena za noc je 9 eur. Všetci záujemcovia prosím píšte mail na: seemann.martin@centrum.sk najneskôr do 14. februára 2016.
 
Budeme veľmi radi, ak naše jubileum budeme môcť osláviť spolu s vami!

Členovia MK Bulldog Liptovský Hrádok.

26. január 2016 ... Boris Stacho ... od veľmi šikovného grafika a zároveň člena MK Bulldog - Mateja Moravčíka sme dostali plagát 10. ročníka našej súťaže. Keďže sa jedná o jubilejný ročník, chceli sme, aby sa všetko nieslo v duchu retro. Ďakujeme všetkým partnerom.  

20. január 2016 ... 19:15 ... Ján Moravčík ... zoznam predajcov je definitívne uzavretý!!! Počas popoludnia sa nám nahlásili firmy Draco-Ján Milián (SK) a firma Hataka/46 model (PL). Ďakujeme za vašu priazeň a tešíme sa na vás v Liptovskom Hrádku!

Veríme, že predajcovia zabezpečia modelárom dostatočne bohatý sortiment tovaru a každý si príde na svoje!

20. január 2016 ... Boris Stacho ... k dnešnému dňu máme prihlásených nasledovných predajcov:

Aktuálne máme voľné posledné 2 miesta. Záujemcovia, nech sa hlásia na email: moravcik1986(zavináč)gmail.com

31. december 2015 ... Daniel Hajtinger ... mená hlavných hviezd workshopov Bulldog festu 2016 sú známe. Posledné meno, ktoré organizátori potrebovali doplniť bolo meno modelára, ktorý sa postará o workshop pre modelárov zaoberajúcich sa leteckou technikou, keďže organizátori chcú ulahodiť väčšine. Usporiadatelia sa preto rozhodli, že oslovia vynikajúceho modelára Zdenka Bugáňa, ktorého modely môžete vídať na stránkach Modeláře. Zdenko sa vo svojom bloku bude venovať výpletom.

Takže aby sme si to zhrnuli,  Liptovskom Hrádku 21. mája budete môcť absolvovať tri workshopy:

Prvý workshopRasťo Jančuška (figúrky) téma: pleťová farba (sponzor workshopu MRP)

Druhý workshopMartin Red Kováč (bojová technika) téma: odreniny štetcom

Tretí workshopZdenko Bugáň (lietadlá)téma: výplety na lietadlách 

10. december 2015 ... prípravy súťaže Bulldog fest 2016 začali! Ako sme spomínali, organizátori majú v pláne niekoľko workshopov pre plastikových, rovnako tak aj pre papierových modelárov. Rasťo Jančuška, ktorý bude viesť figurkársky workshop sa usilovne pripravuje a začal s testovaním nových farieb MRP. 

Tému workshopu bojovej techniky uzavrú organizátori v dohľadnej dobe. Z dôvodu podpory papierového modelárstva sa členovia MK Bulldog rozhodli osloviť šikovného papierového modelára s tým, že by 26. mája 2016 predviedol niečo zo svojho umenia. Ak by vás zaujímalo, ako prebiehali minulé ročníky, pozrite si krátke reportáže lokálnej hrádockej televízie. 

Mesto Liptovský Hrádok sa v máji budúceho roku stane dejiskom už desiateho ročníka medzinárodnej modelárskej súťaže Bulldog fest. Svoju históriu začala súťaž začala písať v roku 2007 a na prvom ročníku mali modelári možnosť vidieť niečo cez 150 súťažných modelov.

historicky prvý držiteľ hlavnej ceny Bulldog Cup - Richard Topalov z českého Jablunkova

Podujatie prešlo dlhou cestou. Zlomovým rokom bol rok 2014, keď sa súťaže zúčastnil Mig Jimenez so svojou manželkou Elizabeth. Súťaž to vystrelilo do absolútnych výšin...

Rok 2014, hlavný hosť Mig Jimenez s manželkou

V ďalšom roku sa súťaže zúčastnili Roman Volchenkov z Nórska a Radek Pituch z Poľska - súťaž mala opäť veľmi dobré ohlasy. Svedčí o tom aj fakt, že organizátori do súťaže zaregistrovali viac ako 600 súťažných modelov.

Organizátori spolu s Romanom Volchenkovom a Radkom Pituchom

Pravdou je, že modelársky klub Bulldog v Liptovskom Hrádku tvoria hlavne mladí ľudia, ktorí sa stretávajú len tesne pred súťažou a boli dišputy, či majú alebo nemajú v organizácii pokračovať, pretože je to po každej stránke náročné. No na poslednej schôdzi sa jednoznačne zhodli, že súťaž aj v najbližších rokoch bude! Zo štatistického hľadiska môžeme o súťaži v Liptovskom Hrádku povedať, že po Plastikovej zime ide o druhú najväčšiu súťaž na Slovensku. Desiaty ročník by tak mal byť niečím výnimočný a usporiadatelia pripravujú pár noviniek i vylepšení.

Na čo sa môžu návštevníci tešiť?

V spolupráci s Rasťom Jančuškom z Bratislavy sa v Liptovskom Hrádku chystá stretnutie najlepších figurkárov. Rasťo pripraví workshop na tému pleťová farba.

Rasťo Jančuška sa postará o workshop pre figurkárov

Organizátori momentálne dojednávajú workshop s najlepším modelárom zo Slovenska – Martinom Kováčom, ktorý rovnako ukáže niečo zaujímavé z bojovej techniky.

Martin Kováč sa zameria na bojovú techniku

Ľudia sa tiež môžu tešiť na workshop zameraný na lietadlá. To, kto ho bude viesť, sa dozviete čoskoro. Okrem bohatého workshopového programu sa organizátori pokúsia do Liptovského Hrádku dostať všetkých držiteľov hlavnej ceny Bulldog Cupu, aby sa im poďakovali za ich priazeň. Rovnako tak ocenia modelárov z regiónu Liptova za ich prínos pre modelárstvo. Podujatie sa uskutoční v sobotu 21. mája 2016, všetko by malo vyvrcholiť spoločenským podujatím, ktoré sa bude konať v blízkosti Liptovského Hrádku a bude trvať do nedele. Nezabudlo sa ani na súťažiacich, určité zmeny nastanú v rozšírení súťažných kategórii pre seniorov, rovnako tak pre žiakov aj juniorov. Organizátori už teraz avizujú, že sa ľudia majú na čo tešiť. EASTMODELS je hlavným mediálnym partnerom podujatia a oddnes až do súťaže vám budeme prinášať všetky nové informácie priamo od organizátorov...!

Súvisiace články

návrat hore