eastmodels.sk
eastmodels.sk

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024
#

Nasledujúca udalosť

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024

ZA model - prvé fotografie!

Pridaný 05.03.2016 | autor admin

ZA Model 2016 sa uskutoční 5. marca v Kultúrnom dome v Lietavskej Lúčke. Pozor, ukončenie prihlasovania modelov prostredníctvom internetu je v stredu do 20:00 hod. Prihláste si svoje modely v pohodlí domova, ušetríte tým čas v sobotu.

05. marec 2016 ... jedným slovom úžasné!!! Tak by sa dal charakterizovať prvý ročník modelárskej súťaže ZA model. Pracujeme na fotogalériách a reporte. Vychutnajte si zatiaľ prvé fotografie vo fotogalérii.

02. marec 2016 ... orgánizátori prvého ročníka súťaže ZA model majú posledné dni plné ruky práce. Finišujú s poslednými prípravami podujatia. Čo je nové za posledné dni? Medzi špeciálne ceny pribudla cena za najlepší model pozemnej techniky v markingu britskej armády. Cena zahŕňa nielen priamo britské vozidlá, ale aj vozidlá armád ďalších štátov, ktoré bojovali ako súčasť armády Jeho/Jej Veličenstva...."it is time for tea, boys!"

Rovnako tak sa rozšírili aj predajcovia, celkovo ich bude na ZA model až osem!

  • PROSPEKTOR
  • Mr. Paint
  • SK models
  • Airbrushcentrumsk.sk
  • Bornit
  • Draco
  • KG Kans
  • Aidesign

Už o cca päť a pol hodiny končí možnosť prihlásiť si modely prostredníctvom internetu (dnes do 20:00). Stačí, keď kliknete TU. Postup na registráciu nájdete tiež v tomto článku nižšie. 

29. február 2016 ... prvý ročník súťaže sa prostredníctvom cien rozhodli podporiť kluby aj sponzori. Aké ceny čakajú modelárov úž túto sobotu na súťaži ZA model?

KPM Handlová - pohár za najzaujímavejší model

KPM Žilinanajvydarenejší sovietsky resp. ruský tank

Eastmodels.sk  - cenu za najatraktívnejší model (model vyberie Ján Moravčík a Dano Hajtinger)

Organizátori súťaže Štefánikovo krídlo - "Najlepší model lietadla v slovenských farbách" a  "Najlepší model lietadla v československých farbách z obdobia spoločného štátu" 

Cena KPM Trnava

Cena PROSPEKTOR

- cena za vybraný model ruskej/sovietskej pozemnej bojovej techniky

- cena za vybraný model ruskej/sovietskej leteckej bojovej techniky

- cena pre vybraný žiacky model

23. február 2016 ... v zozname modelárov, ktorí sa predstavia na workshopoch došklo k úprave. Mateja Paludu nahradil špičkový modelár z Trebatíc - Martin Kováč, ktorý odprezentuje workshop na tému odreniny. Rozhodne sa máme na čo tešiť!

22. február 2016 ... medzi predajcov, ktorí sa predstavia v Žiline sa zaradila firma DRACO. Celkovo ich je k dnešnému dňu prihlásených už šesť. 

ZA model 2016 podporili

13. február 2016 ... pred malou chvíľou zverejnil Matej Paluda na facebooku zoznam predajcov, ktorí budú na premiérovom ročníku ZA model predávať. O koho ide?

09. február 2016 ... organizátori pripravili pre návštevníkov súťaže veľmi atraktívny workshopový program. Celkovo sa v ňom predstavia štyria modelári. O koho ide a aké témy na vás čakajú si môžete prečítať na obrázku nižšie. ZA model je tu už za 26 dní!

03. február 2016 ... súťaž v Žiline sa uskutoční za necelých 5 týždňov a organizátori majú pre súťažiacich pripravené ocenenia. Okrem toho dolaďujú detaily workshopov, ktoré sa uskutočnia. Vás modelárov chceme v mene organizátorov poprosiť, aby ste si svoje modely prihlásili prostredníctvom internetu. Návod ako na to, nájdete v článku nižšie. 

11. január 2015 ... organizátori spustili elektronickú registráciu modelov. Celý proces je veľmi jednoduchý. Ako mám postupovať?

Prvý krok: kliknite TU.

Druhý krok: odkaz vás prepojí na stránku www.ulozto.sk, kde máte k dispozícii dokument na stiahnutie. Kliknite na obrázok stiahnuť.

Tretí krok: odpíšte kód do voľného políčka a kliknite opäť na stiahnuť.

Štvrtý krok: do počítača sa vám stiahne dokument. V tomto prípade je použitý prehliadač Google Chrome. Miesto stiahnutia je u každého prehliadača iné. 

Piaty krok: kliknite na stiahnutý súbor, ktorý sa ihneď otvorí. Čítajte pozorne, súbor má tri hárky!

ŠIesty krok: vypíšte prihlasovací lístok vo vašom počítači. 

Siedmy krok: vyplnený formulár pošlite na email: za.model.zilina@gmail.com

Prihlasujte svoje modely elektronicky ušetríte svoj, ale aj čas organizátorov v deň súťaže. 

23. december 2015 ... od organizátorov sme dostali informáciu, že súťaž sa bude konať v nezmenenom termíne, teda 5. marca, ale nie priamo v Žiline, ale v Dome kultúry v Lietavskej Lúčke. Rozhodli sa tak z dôvodu lepších priestorov, v blízkosti sa nachádza pizzéria, rovnako tak obchod s potravinami. My toto rozhodnutie chválime, pretože byť mimo hlavného centra má svoje výhody. Podobne sa súťaže v "obciach" organizujú aj v Čani i Návsí a majú tak neopísateľné čaro. Už teraz sa tešíme!

Dom kultúry Lietavská Lúčka, miesto konania ZA model 2016

22. december 2015 ... aké kategórie pripravili organizátori pre súťažiacich na prvom ročníku súťaže ZA model? Myslíme, že každý si príde na svoje!

Aj keď tohto roku modelársky kalendár utrpel ujmu v podobe straty dvoch modelárskych podujatí. Vyzerá to tak, že aj napriek pomerne malej komunite modelárov na Slovensku (myslené modelárov, ktorí sa pravidelne zúčastňujú modelárskych súťaží a výstav) sa tu stále nájdu ľudia, ktorí chcú podporiť modelárstvo prostredníctvom organizovania modelárskej súťaže. Včera som na facebooku dostal správu od Maťa Paludu so znením: „Janči ahoj, s chalanmi sme sa rozhodli, že po rokoch skúsime súťaž u nás v ZA, keď budeš aktualizovať kalendár súťaží, tak zapíš ZA Model na 5. marca 2016.“

Ihneď som siahol po telefóne a Maťovi zavolal, aby som zistil viac o tejto skvelej správe.  Maťo mi povedal, že organizáciu súťaže riešili chalani už pomerne dlhšiu dobu. Určitým spôsobom ho motivoval kolega, ktorý podľahol čaru modelov. Tak sa dali dokopy chalani z klubu, slovo dalo slovo a padlo definitívne rozhodnutie. Termín súťaže je stanovený na 5. marca 2016 a bol vybratý na základe dôkladnej analýzy celého modelárskeho kalendára. Z môjho pohľadu je to ideálny dátum a keď nepočítam súťaž v Malackách, tak ZA Model by sa mohol stať štartovacou súťažou jarnej modelárskej sezóny stredného a východného Slovenska rovnako tak, ako niekedy súťaž v Prešove. Výhodou Žiliny je tiež jej poloha, pretože to majú blízko modelári z Martina, Handlovej, Popradu, Liptovského Hrádku, Banskej Bystrice, Trenčína, ale aj Bratislavy (vzdialenosť cca 200 km) rovnako tak z Moravy alebo na sever od Žiliny z Návsí. Miesto konania podujatia ešte nie je na 100% vybraté, ale ihneď ako budeme mať túto informáciu od organizátorov, oznámime to. V organizátorskom tíme sú členovia KPM Žilina, rovnako tak noví ľudia. Maťo mi potvrdil, že v Bratislave na Plastikovej zime by mali byť k dispozícii prvé letáky podujatia. Okrem súťaže sa návštevníci môžu tešiť na bohatú burzu modelov a pripravujú sa aj workshopy modelárov. EASTMODELS ako hlavný mediálny partner súťaže vám bude oddnes až do dňa súťaže prinášať nové informácie.

Tak čo priatelia, tešíte sa do Žiliny? 

Súvisiace články

návrat hore