eastmodels.sk
eastmodels.sk

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024
#

Nasledujúca udalosť

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024

Model Expo Trnava 2016 - kompletná fotogaléria!!!

Pridaný 08.05.2016 | autor Martin Hronský, Marian Glemba

08. máj 2016 ... Martin Hronský ... vo fotogalérii nájdete kompletnú fotoreportáž zo súťaže Model Expo Trnava. Tak ako je zvykom, zajtra pribudne report  a ďalšie fotografie od Jána Moravčíka.

05. máj 2016 ... Marian Glemba ... pre veľký záujem sa organizátori rozhodli predĺžiť online registráciu do dnešného dňa do 20:00. Podľa posledných informácií sa číslo prihlásených modelov cez internet blíži k číslu 300!!!

02. máj 2016 ... Marian Glemba ... od súťaže v Trnave nád delí už len pár dní. Chceli by sme pripomenúť, že možnosť prihásiť si svoje modely elektronicky máte do stredy polnoci. Pripájame časový harmonogram podujatia. Svojou troškou prispejeme do súťaže aj my a venujeme cenu za najatraktívnejší model súťaže. 

Časový harmonogram:

8:00 Otvorenie výstavy pre verejnosť a začiatok registrácie

10:00 Oficiálne zahájenie výstavy a ukončenie registrácie

10:30 Workshop Ján Moravčík:
Tvorba rôznych kamufláží pomocou laku na vlasy

11:00 Workshop Pavol Amrich:
Autolaky a chrómovanie

11:30 Workshop Matej Paluda:
Práca s leptanými dielmi

 

od 14:00 Vyhlásenie výsledkov, ukončenie

30. apríl 2016 ... Marian Glemba ... už len týždeň nás delí od momentu, kedy sa v Trnave uskutoční inovovaná modelárska súťaž pod názvom Model Expo 2016. Organizátori vyzývajú modelárov, aby si svoje modely registrovali prostredníctvom internetu. Do zoznamu predajcov pribudol jeden predajca - AFD model. Od organizátorov sme dostali informáciu, že všetci predajcovia a VIP hostia môžu parkovať priamo pred budovou. 

plastikových modelov kliknite TU

papierových modelov kliknite TU

23. apríl 2016 ... Marian Glemba ... presne o dva týždne sa v Trnave uskutoční súťaž Model Expo 2016. Súťaž je inovovanou verziou bývalého podujatia TT model. O tom, že to organizátori s inovovaním myslia skutočne vážne, svedčí aj množstvo predajcov, ktorí budú v Trnave predávať. K dnešnému dňu sú prihlásení nasledovní predajcova:

Modelshop (SK)

Prospektor (SK)

Angus modely (SK)

Airbrush centrum (SK)

Nordland models (CZ)

Airdesign (SK)

Artol (SK)

KG Kans (SK)

Bornit (SK)

FOX model (CZ)

Plastic Planet (CZ)

Dreamkit (HU)

AFD model (SK)

So svojimi modelárskymi zručnosťami sa predstaví Matej Paluda a Ján Moravčík.

 

Pre motiváciu prikladáme fotografie cien, o ktoré budú môcť modelári súťažiť. Prvá je od Adama Wildera a bude pre najlepšie napatinovaný model súťaže. 

Sponzorské ceny do súťaže odovzdá aj modelársky obchod www.modelshop.sk. Cenu do súťaže venujeme aj my portál EASTMODELS, o čo pôjde, sa dozviete čoskoro. 

Iba pripomeniem, že modely si v tejto chvíli môžete prihlásiť prostredníctvom internetu, na odkazoch v texte nižšie. 

12. apríl 2016 ... Ján Moravčík ... termín trnavskej súťaže sa nezadržateľne blíži a organizátori usilovne pracujú na prípravných prácach. Je spustená ONLINE registrácia modelov. Pre registráciu:

plastikových modelov kliknite TU

papierových modelov kliknite TU

Registrovať modely je možné do 4. mája do polnoci. Taktiež vám prinášame aj propozície súťaže:

Kategórie plastikových modelov

L1 - Lietadlá po roku 1945 - 1:48

L2 - Lietadlá po roku 1945 - 1:72

L3 - Lietadlá do roku 1945 - 1:48

L4 - Lietadlá do roku 1945 - 1:72

L5 - Lietadlá - 1:144 (rok bez rozdielu)

L6 - Lietadlá - 1:32 (a vačšie - rok bez rozdielu)

H - Helikoptéry - bez rozdielu mierky

B1 - Bojová technika (1:35)

B2 - Bojová technika (1:48)

B3 - Bojová technika (1: 72)

D - Diorámy

AM - Automobily a motocykle

F - Figúrky a busty

O - Ostatné (lode, sci-fi, železnica a iné)

 

Žiacke kategórie

Z1 - Lietadlá - bez rozdielu mierky (autori do 14 rokov)

Z2 - Bojová technika - bez rozdielu mierky (autori do 14 rokov)

Z3 - Ostatné (autá, lode, sci-fi) - autori do 14 rokov

 

Kategórie papierových modelov

 

P1 Architektúra

P2 Bojová technika

P3 Dopravné stroje

P4 Železničná technika

P5 Ostatné modely

P6 Detský model (autori do 14 rokov)

 

Pravidlá súťaže:

Počet modelov od jedného vystavovateľa nie je obmedzený (ocenený v danej kategórií bude však iba jeden model).

Hodnotenie bude vykonané organizátormi porovnávacou metódou („páči – nepáči“).

Ak bude kategória obsadená menej ako piatimi súťažiacimi modelármi, usporiadateľ si vyhradzuje právo na zlúčenie prípadne zrušenie danej kategórie alebo neudelenie maximálneho možného počtu cien v danej kategórii.

Modely usporiadateľov nebudú hodnotené.

Plastikové modely od detských autorov (do 14 rokov vrátane) bez rozdielu mierky budú hodnotené v rámci troch samostatných kategórií ( Z1-Z2-Z3)

Kategória „detský model“ bude hodnotená samostatne pre plastikové (kat. Z) a samostatne pre papierové (kat. P6) detské modely.

Vystavené modely budú počas trvania výstavy strážené usporiadateľmi. Usporiadateľ však nepreberá žiadnu formu zodpovednosti za poškodenie, zničenie alebo stratu vystaveného modelu – autori vystavujú modely na vlastné riziko.

Registráciou modelu do výstavy/súťaže každý účastník potvrdzuje, že sa oboznámil s týmito pravidlami súťaže, pravidlám rozumie, dobrovoľne s nimi súhlasí a počas trvania akcie sa bude riadiť pokynmi usporiadateľov.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nie, nie, nejedná sa o novú modelársku súťaž, ako sme to avizovali v prípade Žiliny. Súťaž v Trnave sme pod názvom TéTé Model poznali už niekoľko rokov dozadu. Bohužiaľ, vplyvom okolností tohto roku bola úroveň súťaže veľmi nízka a tak sa hlavný organizátor Ervín Kovalčík spojil spolu s mladšou generáciou modelárov z regiónu, aby vytvorili úplne nový koncept súťaže. Iba pripomenieme, že organizátorský tím sa skladá z Ervína Kovalčíka, Richarda Kovalčíka, Martina Kováča, Martina Brauna, Braňa Heraina a Petra Straku. Všetci títo ľudia trnavskej súťaži pomáhali aj v minulých rokoch (najmä pri hodnotení modelov). Zmena v budúcom roku je tá, že sa každý z nich aktívne zaangažuje do organizácie celého podujatia.

Aké zmeny na modelárov čakajú?

V prvom rade sa zmenil názov súťaže. Z TéTé Model sa stalo Model Expo. Okrem nového názvu čaká na modelárov aj nové miesto konania súťaže. Akcia sa presunie z bývalej „Kalokagatie“ do priestorov spoločenskej sály SPŠ Komenského 1. Ako môžete z fotografií vidieť, jedná sa o veľmi atraktívne priestory. Okrem toho bude počas celého dňa zabezpečený bufet, takže aj vec stravovania a občerstvenia návštevníkov počas súťaže je vyriešená k najvyššej spokojnosti. Keďže ide o areál školy, nebude problém s parkovaním priamo pred objektom, poprípade hneď vo vedľajších uličkách, kde je dostatok parkovacích plôch pre všetkých a nachádzajú sa blízko budovy. Termín súťaže určili na 7. mája, aby sa nekryl s inými akciami. 

Súťažné kategórie by mali zostať rovnaké, v prípade narastajúcej účasti ich však organizátori v ďalšom ročníku rozšíria. Na súťažiacich čakajú veľmi zaujímavé trofeje, ktoré budú pre túto súťaž charakteristické a víťazi si pri nich vždy spomenú, že ich vyhrali v Trnave. My už vieme, o čo sa bude jednať, a majú sa skutočne naozaj na čo tešiť. Organizátori však chcú, aby to bolo pre modelárov prekvapenie a tak viac neprezradíme. Oslovení sú aj predajcovia modelárskych stavebníc, doplnkov a náradia, aby mohli peňaženky vykrvácať. Čo sa týka doplnkového programu, v pláne  sú workshopy vynikajúcich modelárov a rovnako tak každý z organizátorov predvedie niečo zo svojej „kuchyne“ v krátkom niekoľkominútovom bloku počas súťaže.

Sme veľmi radi, že rok 2016 bude pre slovenských modelárov skutočne bohatý. Organizátorom inovovanej súťaže želáme veľa organizačných úspechov a my samozrejme budeme pri všetkom novom, čo sa bude v organizátorskom tábore diať, aby sme vás o tom informovali. Sledujte stránky priatelia!

návrat hore