eastmodels.sk
eastmodels.sk

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024
#

Nasledujúca udalosť

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024

Panthers CUP Praha 2019 - fotoreport Štefana Pásztora!

Pridaný 11.03.2019 | autor Štefan Pásztor

Pražský Panthers CUP sa uskutočnil 9. marca 2019. Keďže bývam neďaleko, na cestu som sa vydal s kľudom až niečo po 8mej hodine. Ako som sa približoval na miesto konania, na ceste sa objavovali smerové tabule k súťaži. Aj v dnešnej dobe perfektných navigácií je to pre návštevníkov jednoznačne užitočné, najmä pre „prvonávštevníkov“ ako som bol ja. Po príjazde ma na chvíľu opustil optimizmu kvôli parkovaniu, pretože zaparkovať na husto obývanom pražskom sídlisku je umenie, no nakoniec sa mi podarilo relatívne pohodlne zaparkovať pri neďalekej pošte.

Po vstupe do budovy som mal mierny problém sa zorientovať, no po pár prechodoch tam a späť mi už bolo všetko jasné. Modelári, ktorí tu neboli prvýkrát, s tým určite problém nemali. Veľké množstvo predajcov určite potešilo každého nadšenca, minúť peniaze bolo veľmi jednoduché. Po prejazde všetkými chodbami a prehliadnutím všetkých obchodov som sa dostal do hlavnej výstavnej haly, kde už bolo cítiť ťažký vydýchaný vzduch. Pravdepodobne tu nie je možnosť nejakého efektívneho vetrania, no vydržať sa to dalo. Horšie by to však bolo v letných mesiacoch.
Veľmi pozitívne hodnotím kantínu v budove školy, kde si mali modelári možnosť okrem suchej stravy zakúpiť aj jedlo z denného menu.

Veľmi ma prekvapil počet ľudí v hale, tak veľa ľudí som nečakal. Niektoré kategórie boli obsadené pomerne husto (lietadlá, autá a figúrky), no bojová technika na tom už bola biednejšie. Neviem čím to je, ale tento trend si v poslednom čase všímam na viacerých súťažiach. Čo ma však potešilo, bol počet modelov bojovej techniky v juniorskej kategórií a niektoré boli na skutočne skvelej úrovni.

Husto obsadená kategória figúrok a búst

Perfektné modely Mariána Bunca, ktoré značne vyzdvihovali kvalitu bojovej techniky

Výborný model Mareka Miku v juniorskej kategórií

Na súťaži som stretol množstvo dobrých známych, ktorých som už dlhší čas nevidel a mohol sa s nimi v kľude porozprávať. Okrem nich som však na súťaži stretol aj legendu (dá sa povedať, že už svetových rozmerov) Andráša Egresiho. Prekvapil ma svojou účasťou a toto stretnutie sme využili na dohodnutie ďalšej spolupráce s našim portálom.

Pred samotným vyhlásením výsledkov bol uzavretý ročník 2018 GT CUPU, v rámci ktorého sme ako portál dostali poďakovanie za podporu od Honzu Merhauta. V mene celej redakcie môžem povedať, že si toto poďakovanie veľmi vážime a veľmi radi budeme s Honzom spolupracovať aj do budúcnosti. Tento dobre rozbehnutý projekt prináša na súťaže nemalé spestrenie v podobe krásnych modelov. Honzo sa bude ukončeniu ročníku 2018 GT CUP venovať v separátnom článku.

Súťaž ako celok hodnotím pozitívne, určite neľutujem, že som sa bol pozrieť. Je však evidentné, že súťaž má oveľa väčší potenciál, než to čo sme mohli vidieť túto sobotu. Tento fakt mi potvrdili aj pamätníci, ktorí spomínali na niekoľko ročníkov dozadu. Na záver pripájam niekoľko fotografií modelov, ktoré ma na súťaži zaujali. 

návrat hore