eastmodels.sk
eastmodels.sk

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024
#

Nasledujúca udalosť

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024

Svet V Malem 2019 - už o týždeň cestujeme!

Pridaný 03.05.2019 | autor Ján Moravčík

13. ročník súťaže Svet V Malem sa uskutoční 11. mája 2019 v meste Kranj (Slovinsko), Slovenski trg 1

Webové stránky súťaže

Internetová registrácia

3. máj 2019 ... Ján Moravčík ... presne o týždeň sa slovenská výprava v zložení ja, Robo Šarkőzi a Peter Strmeň sa vydáme na cestu do 600 km vzdialeného mesta Kranj v Slovinsku, kde sa zúčastníme súťaže Svet V Malem. Prečo som sa rozhodol práve pre túto destináciu? Dôvody sú jednoduché a je ich hneď niekoľko. Počas dvoch návštev Belehradu a súťaže Novogodišnji Kup sme sa so slovinskými modelármi spriatelili. Dokonca sme medzi nimi našli „spojku“ v podobe Gregu Križmana, ktorý pôsobí ako externý pracovník portálu EastModels.sk.

Ďalším dôvodom je, že sa zaujímam o dejiny bývalej Juhoslávie a každá možnosť navštíviť krajinu tohto bývalého zväzku rád využijem. Navyše v Slovinsku som ešte nebol a podľa fotografií sa jedná o prekrásnu krajinu.

Takže aký je plán?

V piatok skoro ráno sa presúvam do Banskej Bystrice, kde vyzdvihne Robo a vydáme sa na cestu. Podľa navigácie nám do cieľa bude cesta trvať 6,5 hodiny, rozhodne počítame, že to bude o niečo viac, keďže plánujeme niekoľko zastávok. Celá naša účasť bude dosť „rýchla“, keďže hneď po súťaži sa presúvame domov a ja už v nedeľu ráno musím byť v práci. Verím, že sa všetko stihne.

----------------------------------------------------------

13. marec 2019 ... Ján Moravčík ... ďalšou nepreskúmanou lokalitou, kam v tomto roku zavítame je slovinské mesto Kranj a súťaž Svet V Malem. Vďaka výborným vzťahom so slovinskými priateľmi, ktoré zabezpečil náš externý pracovník Grega Križman a niekoľko spoločenských večerov v Belehrade vám prinesiem z celého víkendu bohatú nádielku fotografií a videomateriálu. 

Cestu do Slovinska absolvujem s modelármi z Jelenca, ktorí sa tam chystajú už po druhýkrát. Už teraz sa neviem dočkať. Okrem samotnej súťaže sa budeme venovať spoznávaniu mesta a jeho okolia.

návrat hore