eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

3. ročník Žiacko-juniorského patláku - už o týždeň a vieme, čo sa bude patlať!

Pridaný 05.05.2019 | autor Rasťo Hasiček
Žiacko-juniorský patlák sa uskutoční 11. mája 2019 v CVČ Košice
 
 
5. máj 2019 ... Rasťo Hasiček ... firma Prospektor na Alžbetinej ulici aj tento rok zabezpečí modely pre účastníkov. A čo to bude? Po osvedčených Fast Assemble stavebniciach od Italeri sa organizátori rozhodli pokračovať v tom, čo tak výborne funguje. Po ruskom a nemeckom tanku, to tento rok bude tank americký.
 

Žiaci a juniori to budú mať náročnejšie, keďže tento model ma odhalenú časť interiéru a vybavenia. 

Súťažiaci si tento rok smú priniesť vlastné drobné náradie (štetce, pilníky ...) a materiál na výrobu doplnkov (konárik, vrchnák od jogurtu ...), ale žiadne hotové doplnky (reziny a pod.).

Do súťaže ostáva týždeň, modely sú pripravené, registrácia beží a my budeme pri tom!

1. máj 2019 ... Rasťo Hasiček ... organizátori spustili internetovú registráciu. Stačí, keď kliknete TU alebo využijete link v hlavičke tohto článku. Aktívna bude do 8. mája 2019 do polnoci. 
 
12. apríl 2019 ... Rasťo Hasiček ... na svete je už aj oficiálny plagát tohto podujatia. Prikladám ho nižšie.
 
 
3. apríl 2019 ... Rasťo Hasiček ... nižšie nájdete propozície 3. žiacko-juniorského patláku.

Propozície k „žiackemu osemhodinovému modelárskemu patláku“, konanému dňa 11.5.2019 (sobota) v budove Centra voľného času na Orgovánovej 5 v Košiciach, miestnosť č. 10 "D"

Počet účastníkov: 20. Max. 13 žiakov (tí, ktorí v deň konania podujatia neprekročili 15. rok veku).

Prihlásiť sa môže ktokoľvek – z radov členov ZÚ, ako i verejnosti,  z celej SR.

Max. 7 juniorov (tí, ktorí v deň konania podujatia neprekročili 18. rok  veku).

Oznam o podujatí – vyvesí sa na stránke CVČ, ako i na modelárskych webových fórach (s uvedením dátumu uzávierky prihlášok).

Začiatok podujatia: 8:00 - 9:00 (administratívne úkony, inštruktáž, oboznámenie sa  s pravidlami a s BOZP), v tejto fáze – každý z účastníkov dostane náradie a model (rovnaký  tank v mierke 1:72 – zasponzoruje firma Prospektor).

Priebeh podujatia: Účastníci pracujú samostatne. Jediná pomoc organizátora spočíva v základnom nástreku modelu, resp. komponentov. Na zhotovenie modelu majú čas 8 hodín. Nemôžu sa používať z domu prinesené – hotové (rezinové a iné) doplnky k modelom. Účastníci si ich ale môžu vyhotoviť priamo na mieste – z domu prineseného materiálu/plech, plastové doštičky, konáriky a pod. O 17:00  modely odovzdajú a začína ich  hodnotenie (porota bude zložená z prizvaných hostí – a to tak, aby sa zaručila objektivita). Hodnotí sa systémom „páči – nepáči“.

Hodnotenie: od 17:00 do 17:30

Vyhodnotenie a odovzdanie cien: 17:30 – 18:00 (ukončenie podujatia)

Štartovné: 1,0 eur/účastník

27. marec 2019 ... Rasťo Hasiček ... máj sa blíži a druhý víkend (11. 5. 2019) bude už po tretíkrát patriť súťaži "Detský modelársky patlák". 
 
O čo ide?
 
Dvadsať zaregistrovaných súťažiach žiakov a juniorov zasadne za pracovné stoly v Centre voľného času na Orgnovánovej ulici v Košiciach. Časomiera bude odpočítavať 8 hodin vyhradených na prácu na modeloch. Po ukončení súťaže bude odborná porota vyberať najlepšie výtvory. Férovosť zaisťuje rovnaký čas, rovnaký model a rovnaké nástroje, farby a prípravky, ktoré budú zabezpečené.
Organizáciu zastrešuje Mgr. Pavol Novotný s výraznou podporou pani riaditeľky Centra voľného času.
Modely, farby a patinovacie prípravky bude už tradične sponzorovať firma Prospektor so sídlom na Alžbetinnej ulici v Košiciach.
A my? Zabezpečíme mediálnu podporu a prinesieme Vám report z podujatia.

Viac informácií už čoskoro.
 
 
návrat hore