eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Plastic Model Horná Nitra 2019 - REPORT + fotografie lietadiel a vrtuľníkov!!!

Pridaný 13.05.2019 | autor Lukáš Kvietok, Tomáš Bobok

Dnes vám prinášam report zo súťaže na Hornej Nitre trošku netradične. Okrem toho, že report píšem pri hokeji, a práve prehrávame 1:2, tak som sa cez deň musel zahrať na investigatívneho novinára. Bohužiaľ, každú súťaž absolvovať neviem, pretože to nedovoľuje ani časová a ani finančná situácia. O to viac ma to mrzí, pretože na prvom ročníku som bol a bol som veľmi milo prekvapený z organizácie, priestorov a prístupe organizátorov. Od rána som mal rozhodené „siete“ a telefonoval som na všetky strany. Takže trošku netradične...

Od organizátorov som sa dozvedel, že po ročnej prestávke boli milo prekvapení z kvality modelov, z modelárov, z účasti a dokonca aj počasia. Dá sa povedať, že je to stále komorná súťaž, ale na 2. ročník, po ročnej pauze je cca 250 modelov celkom príjemné prekvapenie. A keďže zavládla spokojnosť, prezradili mi, že chystajú aj 3. ročník, čomu sa ja osobne veľmi teším. Hneď 2. ročník bol úspešný aj z toho dôvodu, že mal prívlastok medzinárodný, keďže chalani mali účastníkov aj zo zahraničia.

Od pár známych modelárov, ktorých som vyspovedal som sa dozvedel, že akcia je príjemná, s perfektnými priestormi a veľkým potenciálom do budúcnosti. Takže organizátori nepreháňali. Na modelárov bolo pripravených aj množstvo predajcov, príjemná reštaurácia so slovenskými cenami (žiadne pivo za 3 € ) a priestor aeroklubu bol sprístupnený všetkým návštevníkom. Veľké plus bola možnosť obdivovať civilné lietadlá a vetrone priamo na letisku, a dokonca aj možnosť užiť si vyhliadkové lety.

Od Paliho Kokavca z dioramaMODEL.sk som si vypočul chválu na priestory. Hangár, v ktorom sa súťaž organizovala bol skvelý. A práve tým, že to bol funkčný hangár, bol výnimočný. Pali pochválil aj leteckú show, ktorú chalani mali pre návštevníkov pripravenú a predovšetkým výhľad, ktorý mal on, ako predajca k dispozícii celý deň. Bol to výhľad na najkrajší slovenský zámok – áno, ten bojnický.

Napriek tomu, že som sa tento rok nemohol súťaže zúčastniť, teším sa na ten 3. ročník a už teraz za seba môžem povedať, že sa na Hornej Nitre uvidíme. Držím palce a nech Vás neopúšťa zanietenosť a ochota zjednocovať modelárov. A za celý eastmodels vám prajem veľa šťastia a tešíme sa na spoluprácu.     

návrat hore