eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Bulldog 24 hodinový maratón 2019, sobota - aktualizované o 18:30

Pridaný 25.05.2019 | autor Ján Moravčík

25. máj 2019 ... Ján Moravčík ... 18:30 ... do konca zostáva presne 90 minút! Ide sa do veľkého finále. Ako to vyzerá aktuálne? Všetci horlivo pracujú na svojich modeloch. Verím, že cieľovú čiaru pretne čo najviac modelov, ale aj keď sa tak nestane, nevadí. Hlavný cieľ bol už teraz naplnený, príjemné modelárske stretnutie s priateľmi plné zábavy a najmä modelov. Milujem to! Kiež by bol niekto iný na Slovensku, kto zorganizuje takéto podujatie, aby som sa toho mohol zúčastniť z opačnej pozície!

Galéria aktualizácie začína TU.

25. máj 2019 ... Ján Moravčík ... 13:50 ... guláš sa varí, postup na modeloch je očividný. Musím konštatovať, že aktuálne majú navrch viac tímy, ktoré lepia BRDM-2. Chalani z Handlovej a Rimavskej Soboty majú svoje modely už vo farbe, majú osadený dekál a pracujú na patine. Takmer všetky tímy na lietadlá práve na svoje Čajky nanášajú surfacer. Honzo s Vladimírom a druhý tím zo Srbska, ktorý sa podujal stavať model Fordu GT usilovne pracujú. Ďalšia aktualizácia článku bude o 17:30. Posledná až po vyhlásení výsledkov po 21. hodine. Fotografie z tejto aktualizácie nájdete TU. 

25. máj 2019 ... Ján Moravčík ... 09:30 ... nakúpené, navarené. Dnešným hlavným bodom nás organizátorov je postarať sa o hladné žalúdky našich hostí. Ráno preto naše kroky smerovali do obchodu, aby sme dokúpili zásoby a prichystali výdatné raňajky. 

Po obede je nachystaný guláš z diviny. Aktuálny stav súťažných modelov je rôzny. Niektoré súťažné tímy bojovej techniky maj už svoje modely v základnej farbe. Lietadielkári majú zlepené trupy a ladia detaily. Honzo Merhaut ide ako píla s jasným cieľom. Dopraviť svoj Ford GT do cieľa!

Vyzerá, že dnes bude krásny deň. Ideálny čas na finišovanie modelov. S ďalšou aktualizáciou sa prihlásim o 13:30. Aktuálne nové fotografie nájdete TU. 

25. máj 2019 ... Ján Moravčík ... 03:30 ... po dvojetapovom spánku, ktorý trval necelé tri hodiny som pripravený na ďalší deň. Potešil som sa, že v spoločenskej sále tími stále pracujú, i keď aktuálne väčšina z nich odišla na odpočinok. Aktuálne na svojich modeloch pracuje 10 modelárov. 

Čo je na pláne dnes?

Ráno bude v réžii nákupu potravín na raňajky a prípravy gulášu, ktorý sa podujal robiť Lukáš Kvietok, ktorému chcem veľmi pekne poďakovať. Chlapci majú pred sebou ešte viac než polovicu času. Väčšina BRDM-2 je už v surfe, lietadlá sa k tomuto kroku blížia, ronako tiež Fordy GT. Znamná to, že počas dňa sa budú realizovať rozhodujúce kroky. 

Počas dňa nás navštívi René Molnár, ktorý ako som už písal, podporil našu akciu farbami a riedidlami pre všetky súťažné tímy. Verím, že s ďalšou aktualizáciou sa ohlásim okolo 8:30, a to už aj s fotografiami postupu jednotlivých súťažných tímov. 

Súvisiace články

návrat hore