eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Bulldog 24 hodinový maratón 2019 - výsledky a záverečný REPORT

Pridaný 27.05.2019 | autor Ján Moravčík

27. máj 2019... Ján Moravčík ... 2. ročník Bulldog 24 hodinového maratónu je za nami. V úvode sa chcem ospravedlniť za to, že na poslednú aktualizáciu ste čakali až doteraz, ale celý víkend som bojoval s bolesťami hrdla, čo vyvrcholilo v noci zo soboty na nedeľu. Včera som absolvoval návštevu pohotovosti s diagnózou zápal priedušiek. Celú nedeľu som tak preležal v posteli, ale aspoň som mal možnosť popremýšľať nad celým víkendom. Ešte pred tým ako všetko zhodnotím, pozrite si fotografie z posledných 10 minút súťaže. Stačí, keď kliknete TU.

Aké sú výsledky?

V kategórii lietadiel sa zišlo spolu päť súťažných družstiev. Jednoznačné víťazstvo si z Vavrišova odnieslo družstvo EastModels v zložení Robert Vysloužil a Marek Zindulka.

Na druhom mieste sa umiestnili Žilinčania, ktorí, aj keď boli len dvaja a tento rok si zvolili kategóriu lietadiel, urobili dobre. Fantastická práca!

Boj o tretie miesto bol skutočne vyrovaný. Súboj sa odohrával medzi tímom Srbija 2 a Ševcami zo Zlína. Nakoniec v tomto prípade s pohárom odchádzali chlapci zo Zlína...

a na našich srbských priateľov zostala nepopulárna štvrtá priečka.

Na piatom mieste sa umiestnili chlapci, zo Šenkvíc, ktorého model bol fantasticky spracovaný, ale zo všetkých najmenej dokončený. Verím však, že ho chlapci dokončia a bude o parádny kúsok!

Do kategórie bojovej techniky sa prihlásili štyri súťažné tímy. Jednoznačným víťazom systémom štart cieľ sa stali chlapci z Klubíčka v zložení Jan Hovězák, Tomáš Brablc a Ondřej Kubeš. Okrem toho, že model mal parádny finiš, chalani venovali mimoriadnu pozornosť úprave všetkých detailov, proste za 24 hodín neuveriteľný výkon! Pre mňa veľmi inšpirujúce, chalani tak obhájili minuloročné víťazstvo.

Druhé miesto obsadili Protivní abstinenti.

Tretie miesto Soboťania.

A na štvrtom mieste skončili chlapci z Banskej Bystrice (Banskobystrickí voľne pohodení modelári).

Kategória závodných áut bola pre nás určitým experimentom a musím povedať, že sa zrealizovala najmä kvôli Honzovi Merhautovi. Práve Honzo so svojim parťákom Vladimírom Šumom podali neuveriteľný výkon a svoj Ford GT doviedli do cieľa. Model bol dokonalo spracovaný a Honzo tak potvrdil, že aj takto zložitý model sa dá v takomto časovom limite splniť. Skvelé a ešte raz ďakujem!

Druhé miesto putovalo do rúk Miroslava Šljivica a Zorana Jakovljeviča (Srbija 1), ktorí sa len v piatok rozhodli, že sa ujmu druhého Fordu GT. Výborné rozhodnutie a parádny výkon!

Čo bude ďalej?

Pri organizovaní tohto podujatia sme si v klube uvedomili, že bohužiaľ z dôvodu, že sme ostali na organizáciu traja, v dohľadnej dobe nebudeme organizovať súťaž Bulldog fest a ostaneme pri Bulldog 24 hodinovom maratóne, ktorého tretí ročník sa uskutoční už budúci rok. Po skúsenostiach vieme, že horná hranica súťažných tímov je 11 a zostaneme pri troch kategóriách: lietadlo, bojová technika a závodné auto. Lokalita nezmenená, a tak si môžete do kalendára zaznačiť dátum 22.-24. máj 2020.

Súvisiace články

návrat hore