eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Panzershow 2019 – aký bol prvý deň?

Pridaný 29.06.2019 | autor Ján Moravčík

Konečne! Som si vravel v piatok ráno, pretože po náročných týždňoch v práci prišiel vytúžený deň odchodu na súťaž Panzershow, ktorá je pre nás jednou z najobľúbenejších akcií v roku. Pred deviatou ráno ma v Liptovskom Hrádku vyzdvihol Lukáš Kvietok, vybavili sme potrebné záležitosti a vyrazili sme na 2,5 hodinovú cestu. Aj napriek zdržaniu v Ružomberku a v Čadci sme už o pol jednej stáli pred našim obľúbeným Penziónom Kostkov.

Zložili sme si veci a počkali na Mariána Glembu, neskôr sa ku nám pridal Števo Pásztor a Vojto Mitura, ktorí sú v Návsí už od štvrtku a skorší príchod využili na jazdenie na bicykli po okolí. Tak ako sme avizovali, okrem zábavy na nás čakali aj povinnosti, prvou bola stavba modelu Panzer III v africkej kamufláži v mierke 1:72. Podľa vopred dohodnutého itineráru začal so stavbou Marián Glemba.

Jeho práce boli prerušené pred pol piatou poobede, kedy sme sa presunuli do reštaurácie u Mrózka, kde sme mali dohodnuté stretnutie s Láďom Vallom a Radkom Dostálom. Chlapcom sme pomohli s prípravou priestorov, aby bolo na sobotu všetko nachystané.

Na večer sme dostali príjemné pozvanie na večeru od Láďu. Podávali sa domáce zemiakové placky pečené vonku na platni s kyslou smotanou a slaninkou. Jedlo typické pre túto oblasť. Dokonalý večer v príjemnej spoločností ľudí. Presne o tomto československá Panzershow je!

O desiatej večer sme sa presunuli do penziónu. Marián pokračoval v stavbe modelu, ktorú ukonči pred polnocou. Ja som bol už v značných driemotách, a tak sme sa rozhodli nechať nástrek na ráno. Aktuálne je krátko po piatej hodine rannej a na model začíname nanášať základný nástrek. O siedmej hodine sa stretávame v reštaurácii u Mrózka, kde budeme pokračovať. Od radka Dostála viem, že do súťaže je prihlásených viac než 300 modelov od modelárov zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Maďarska a Srbska. Verím, že prvé fotografie sa na webe objavia už na obed. Sledujte stránky, dozviete sa viac.


Súvisiace články

návrat hore