eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Panzershow 2019 – REPORT + fotografie lietadiel

Pridaný 30.06.2019 | autor Ján Moravčík

9. ročník súťaže Panzershow 2019 je históriou. Súťaž napísala svoju deviatu kapitolu a za celý EastModels tím musím konštatovať, že veľmi úspešnú. Súťaže sa zúčastnilo viac ako 400 modelov od súťažiacich z 5 krajín Európy.


Keď si spomeniem na rok 2012, keď som mal na Panzershow premiéru (inak, to bola moja prvá zahraničná súťaž), tak toto podujatie zaznamenalo obrovský posun dopredu. Stalo sa tak z viacerých dôvodov. Súťaž má výbornú lokalitu pre modelárov z Českej republiky, Slovenska a Poľska, má výborný termín a čo je najhlavnejšie, organizujú ju ľudia, ktorí to robia skutočne srdcom.

Včerajšok mal trochu netradičný scenár. Vstávali sme o piatej hodine ráno a ešte na Kostkove sme stihli na náš model naniesť čierny primer a základnú nemeckú šedú farbu. Pár minút po siedme sme už boli všetci nastúpení v reštaurácii u Mrózka pripravení pomáhať. Okrem workshopu sme pomáhali Radkovi Dostálovi a Láďovi Vallovi pri usmerňovaní modelárov pri registrácii a pri kladení modelov na stoly. Od rána, až do 10:30 prichádzali noví a noví modelári.

Hneď po príchode som sa veľmi potešil jednej veci. V diaľke som zahliadol známu tvár, ale nebol som si istý, či sa náhodou nemýlim. Nie, bol to Roman Vaško, skvelý modelár a každý, kto sa venuje modelom bojovej techniky v mierke 1:72 mi dá za pravdu, že patrí medzi najlepších. O súťaži aj vďaka našim stránkam čítal pozitívne ohlasy, a tak sa prišiel do Návsí osobne presvedčiť. Potešil som sa, keď mi na konci dňa povedal, že veľmi pozitívne vníma workshop, počas ktorého sa veľa dozvedel. Spolu sme zaspomínali na staré dobré časy okolo rokov 2005 – 2009 na modelfóre, kedy sme doslova žili modelmi a intenzívne medzi sebou komunikovali.

Ako som už písal, súťaž okrem rekordného počtu modelov dosiahla opäť vynikajúcu úroveň v podobe vysokej kvality. Medzi najlepšie modely patrili kúsky od Radka Zbořila (jeho Mig-29 bol ozdobou), Michala Horniačka, Romana Vaška, Martina Kováča, Milana Kubáňa, Rasťa Jančušku alebo Ondřeja Smékala. Na strane druhej som tu objavil úplne novú tvár – Pavla Vágnera a jeho fantasticky spracovanú T-34B z juhoslovanského konfliktu. Pavel si právom z Panzershow 2019 odniesol aj hlavnú cenu.

Súťaž mala veľmi pokojný a hladký priebeh, počasie vyšlo na jednotku. Bohatý program pre deti, ale aj pre dospelých sa postaral, že všetci boli spokojní a čas rýchlo ubiehal. Nám sa podarilo dokončiť náš púštny Panzer III, ktorý sme sa rozhodli venovať Radkovi Dostálovi, ktorý pred pár dňami oslávil okrúhle životné jubileum 50 rokov. Skvelý víkend!!!

Súvisiace články

návrat hore