eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

MCT 2019 - report Lukáša Kvietka

Pridaný 27.08.2019 | autor Lukáš Kvietok

Po takmer dvojmesačnej nútenej prestávke, kedy v podstate v priebehu júla a augusta nebola žiadna modelárska súťaž, sa o rozptýlenie postarali chalani z Novej Lesnej. Veľmi som sa tešil do Novej Lesnej, napriek tomu, že je to súťaž zatiaľ malých rozmerov. Avšak tatranská príroda ma vždy fascinovala, tak som sa rozhodol spraviť si výlet. Trošku netradične, modely som nabalil chalanom do auta, a ja som si išiel prevetrať hlavu a nadýchať sa čerstvého vzduchu na motorke.

Nová Lesná - obec s najkrajším výhľadom na Tatry

Už po príchode Tatry hlásili pekné počasie, výhľad z dedinky na štíty bol fascinujúci, priestory sa začali plniť, modelári a modelárky sa schádzali, do popredia sa dostávala príjemná atmosféra. Po príchode som sa stretol s celou osádkou z Rimavskej Soboty, a bolo nás tam teda hojne. Po pár minútach dorazil aj Janči Moravčík s rodinou, na ktorých som sa veľmi tešil, a príjemný deň mohol začať.

Časť rimavskosobotskej výpravy na MCT 2019 

Jedinečne družná atmosféra, ktorá každoročne v Novej Lesnej na MCT vládne

Od organizátorov máme informácie, že počet modelov sa pohyboval okolo tristovky. O niečo menej, ako minulý rok, avšak treba brať do úvahy, že minulý rok bol obrovským ťahúňom súťaže Luky Latinák. A keďže som s ním robil rozhovor, viem, o čom píšem. TU si môžete pozrieť rozhovor s Lukášom Latinákom. Miloš Budzák ma informoval, že tento rok Latinák nepríde, pretože je na dovolenke. Pre mňa horšia správa bola, že neprišiel ani Miloš, pretože je na PNke, a nemohol si dovoliť zmiznúť na celý deň z domu. Ale ako sa vraví, nepríde Mohamed k hore, príde hora k Mohamedovi. Tak som nabalil chlapcov z klubu do auta a hurá do Popradu na návštevu k Budzákovcom. Jediné šťastie, že som bol šofér, pretože by som u Miloša sedel asi dodnes. Ako správny Slovák, nás už vo dverách čakal s fľaškou domácej, no kto by odolal. Dozvedeli sme sa, že je na PNke, pretože ho čaká operácia bedrového kĺbu. Takže Miloško, aj takto ti za celý EastModels team prajem pevné zdravie, a nech si čoskoro na nohách.

Minuloročný hlavný hosť podujatia Lukáš Latinák

S Milošom Budzákom, ktorý sa tohto roku nemohol MCT zúčastniť

Po návrate na súťaž nás už tradične čakal guľáš, pivo a kofola. A plno atrakcií, okrem iného aj súťaž Dobrovoľného hasičského zboru. Veľké plus pre organizátorov, že v rovnakom čase organizuje podujatie aj obec, a návštevník sa môže rozptýliť aj inou formou, nie len modelmi. S vyhlasovaním výsledkov chalani nečakali veľmi dlho, a krátko po pol tretej začal záverečný ceremoniál.

Za mňa môžem konštatovať,  že opäť raz príjemná akcia. Napriek nižšiemu počtu modelov oproti poslednému ročníku sa to chalanom podarilo zorganizovať veľmi dobre. Najmenšie veľhory na svete majú svoje čaro, a organizátori to využili naplno. Veľmi rád sa vraciam do Novej Lesnej, a pokiaľ bude zdravie slúžiť, a zostane chuť modelárčiť, vidíme sa o rok.

Súvisiace články

návrat hore