eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

UNC-60 a Multicar M-25 1/72 – Brassica models

Pridaný 04.10.2019 | autor Štefan Pásztor

Na tohtoročnom E-day Brassica predstavila svoje dve čerstvé novinky. Dva legendárne Česko-Slovenské stroje UNC a Multikáru (dve verzie) v tradičnej mierke 1/72. Neodolal som a hneď som si oba modely zaobstaral.

Hneď po príchode domov z akcie som sa do modelov pustil – pripomenulo mi to staré dobré časy – sadnúť si k modelu a „vyvetrať si pri tom hlavu.“
Relatívne malé stroje sú v mierke pomerne jednoduché, no ich úroveň spracovania absolútne postačuje. Po očistení dielov ide stavba hladko, všetky diely pasujú na svoje miesto – kvalita na akú sme pri Brassice zvyknutí. Ozajstní fajnšmekri majú priestor na doplnenie detailov. Pri troche skúsenosti s prácou s resinom sú to ideálne modely na jeden-dva víkendy a smelo sa na farbenie. A že predlôh je dostatok!

Myslím, že tieto modely ozdobia zbierky nejedného modelára v Česku a na Slovensku, veď kto ako dieťa po takých strojoch netúžil? Dúfam, že do budúcnosti sa na trhu objaví ešte viac takýchto krásnych kúskov v takejto kvalite, poprípade aj vo väčších mierkach.

UNC a Multikára sú už dostupné na webe: http://brassicamodels.com/

UNC


 

Multicar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


návrat hore