eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Novogodišnji Kup 2019 - druhý deň!

Pridaný 13.12.2019 | autor Ján Moravčík

13. december 2019 ... Ján Moravčík ... ako som písal v rannom REPORTE, kvôli únave sme včera išli spať skôr, a preto som sa zobudil už pár minút pred štvrtou. Spracoval som fotografie a začal pracovať na videu z cesty, ktoré si môžete pozrieť nižšie.

Dnes sme mali nabitý plán. Krátko po pol ôsmej sme už sedeli v aute. Prvou zastávkou v dnešnom programe bola Vodná veža vo Vukovare. Symbol občianskej vojny, ktorá v tomto regióne prebiehala v 90. rokoch.

Cestou k tomuto monumentu sme míňali niekoľko domov, ktorých fasády sú aj po rokoch poznačené streľbou a vyvolávajú v nás hrôzu. Všetci sme skonštatovali, že sa u nás na Slovensku nemáme až tak zle a môžeme byť radi, že sme niečo podobné nezažili.

Druhou zastávkou bolo Vojenské múzeum. Ihneď po vstupe nám pozornosť venoval zamestnanec múzea, ktorý nás usmernil a vysvetlil, čo ešte v okolí môžeme navštíviť. V skanzene bojovej techniky sme si prezreli bojovú techniku (niekoľko tankov T-55, T-34, BRDM-2, Pldvk. Jašterku), ale aj lietadlá v podobe stíhačky Mig-21 a dvojplošníka An-2.

Asi najsilnejším zážitkom bola návšteva spomienkového domu v Ovčare, kde bolo v 90. rokoch zavraždených viac ako 200 ľudí. Expozícia je maximálne autentická, od fotografií obetí, až po nábojnice zaliate do betónu podlahy. 

Ihneď na to sme sa presunuli do Belehradu, kde na nás čakal Honzo Merhaut s Luckou. Stretli sme sa na najznámejšej obchodnej ulici v Blelehrade (Knez Mihailova). Dali si tradičný srbský burger (pljeskavicu) a spoločne si prezreli Kalemegdan. Dnešok bol opäť náročný, ale krásny deň. Aktuálne sa nachádzame v našom hoteli a dnešok budeme oddychovať. Máme pred sebou ešte dva náročné dni a chceme sa na to dobre pripraviť.  

Súvisiace články

návrat hore