eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Novogodišnji Kup 2019, sobotný report + fotografie modelov lietadiel a vrtuľníkov

Pridaný 14.12.2019 | autor Ján Moravčík

Fotografie atmosféry na Facebooku

Ďalší deň v Srbsku je úspešne za nami! Aký bol? Hektický, náročný, plný stretnutí a zážitkov. Poslednú noc sme konečne dospali všetko zameškané. Plní síl sme tak mohli vykročiť do dnešného dňa. Krátko po desiatej sme už parkovali pred leteckým múzeom, kde na nás čakal Honzo Merhaut s Luckou.

Do Belehradu dorazilo veľké množstvo modelárov z celej Európy. Stretli sme sa s priateľmi zo Slovinska, Bosny a Hercegoviny, Macedónska, Poľska, Talianska, Portugalska a Ruska. Teší nás, že zo Slovenska tu nie sme sami. Tohto roku tu dorazili modelári z Banskej Bystrice a z Nových Zámkov.

Odovzdali sme modely do súťaže, Štefan Pásztor absolvoval stretnutie s našim externým členom a priateľom Gregom Križmanom. O jedenástej začal trojhodinový modelársky program Bine Logara, v ktorom sa venoval najmenším modelárom. Spoločne stavali model Focke Wulf Ta-152 v mierke 1:72 od firmy Revell.

Následne potom sme sa vybrali do mesta na návštevu futbalového štadiónu FK Červená Hviezda Belehrad s plánovaným obedom.

Niektorí z nás si kúpili upomienkové predmety, odfotili sme sa pri tanku T-55, ktorý je odstavený pred štadiónom a presunuli sme sa do prvej pekárne na pravý srbský burek s jogurtom. Komu nestačilo, dojedli sa ešte pljeskavicou.

Po návrate sme sa pustili do fotografovania modelov. V tomto roku ich je okolo 690, čo je druhý najväčší počet v 12 ročnej histórii súťaže.

Od 14:00 do 15:00 mal workshop zameraný na patinu modelov lietadiel Grega Križman, ktorý sa stretol s veľkým záujmom najmä mladých modelárov. Na Gregu sa môžu tešiť aj slovenskí modelári, pretože 15. februára 2020 sa predstaví s workshopom na súťaži MODELFEST 2020 – Slovak open v Rimavskej Sobote.

Aktuálne je niečo pred piatou hodinou a na nás čakajú dve hodiny oddychu. Na ôsmu sa presúvame na spoločnú večeru, kde sa stretneme s väčšinou modelárov, ktorí do Belehradu pricestovali. Kto ešte v Belehrade nebol, pozrite si video nižšie, práve pre túto atmosféru máme súťaž v Belehrade tak radi. 

Súvisiace články

návrat hore