eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

ZA model 2020 očami Jána Moravčíka + VIDEO!

Pridaný 08.03.2020 | autor Sebastián Živčák

8. marec 2020 ... Sebastián Živčák ... po súťaži ModelFest – Slovak open 2020 smerovali kroky modelárov na súťaž ZA model 2020, ktorý sa uskutočnil v dome kultúry v Lietavskej Lúčke. Nižšie nájdete report Jána Moravčíka, ktorého súčasťou je aj video zo súťažnej atmosféry, ktoré som pomohol zhotoviť. Prajem príjemné čítanie.

Do Lietavskej Lúčky som cestoval, ak ma pamäť neklame, už po štvrtýkrát. Pôvodne som mal byť túto sobotu doma, no zrušil sa mi program budúceho víkendu (presunutá modelárska súťaž v poľskom meste Bytom), a tak som sa rozhodol na ZA model cestovať a chalanov podporiť svojou účasťou v súťaži. Navyše, doma som oznámil, že by som MOŽNO zobral so sebou aj moju dcéru Adelku a táto čisto teoretická vízia sa vďaka mojej iniciatívnej manželke pretransformovala na realitu a plán bol jasný. Vôbec však neľutujem, pretože súťaž, aj Adelka boli tou najlepšou voľbou.

Do Lietavskej Lúčky sme prišli pár minút po deviatej hodine. Sála sa už napĺňala modelmi od modelárov zo Slovenska a Poľska. Tradične tie najlepšie kúsky mohli návštevníci vidieť v kategóriách lietadiel a bojovej techniky. V lietadlách ma zaujali práce Lukáša Šuleka.

a Janka Kvasnicu.

S Lukášom sa poznáme dlhé roky, ešte z čias organizovania legendárnej Plastic Session v priestoroch mestského úradu v Poprade. S Jankom som sa zoznámil na poslednom ročníku súťaže Bulldog fest v roku 2018 a odvtedy jeho napredovanie neustále sledujem. Skvelé chlapci!

Bojovú techniku dôstojne zastupoval Michal Likavčan, Martin Borecký a dlhodobo sa mi páčia aj modely Martina Michaloviča.

práca Michala Likavčana

Martina Boreckého

a Martina Michaloviča.

Súťaž si prešla miernymi organizátorskými zmenami. Súčasťou súťaže neboli papieroví modelári, ktorí plánujú organizáciu vlastnej modelárskej akcie a z radov organizátorov z osobných dôvodov odišiel Matej Paluda. Osobne si myslím, že súťaž sa včera odprezentovala kvalitným výkonom všetkých organizátorov, mala hladký priebeh a to, že je o toto podujatie záujem svedčí aj počet súťažných modelov, ktorý takmer dosiahol číslo 400.

Viem, že tohto roku bola organizácia mimoriadne náročná, a to hlavne z dôvodu, že väčšina členov je v pracovnom a osobnom živote značne vyťažených. Dozvedel som sa tiež, že na poslednú chvíľu im padol bufet, ktorý bol vždy súčasťou tohto podujatie, nekorektne sa zachoval aj majiteľ priestorov. Je tak na zvážení, či sa chlapci nebudú obzerať po niečom novom. Za mňa a celý zúčastnený tím EastModels chcem chlapcom poďakovať a zablahoželať k výbornému ročníku. 

Súvisiace články

návrat hore