eastmodels.sk
eastmodels.sk

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024
#

Nasledujúca udalosť

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024

Novogodišnji Kup 2020 - posledná nádej na vycestovanie sa rozplynula...

Pridaný 12.11.2020 | autor Ján Moravčík

13. ročník súťaže Novogodišnji Kup 2020 - ZRUŠENÝ!

Webové stránky súťaže

12. november 2020 ... Ján Moravčík ... informáciu o zrušení súťaže Novogodišnji Kup 2020 som sa dozvedel už pred pár dňami, no celková spoločenská situácia na Slovensku, absurdnosť opatrení a bezmocnosť ma dostali do určitej apatie. Kým na jar som pauzu od cestovania uvítal, dnes mám pocit, že sociálny kontakt nutne potrebujem. Naivne sme si všetci mysleli, že situácia sa môže v decembri zlepšiť a do úvahy by prichádzala cesta do Belehradu. Toho roku sme plánovali dokonca cestovať cez Rumunsko. Bohužiaľ, kým sme si mysleli, že bude lepšie, to najhoršie nás asi len čaká. Organizátori nakoniec ohlásili, že akcia je kvôli ochoreniu COVID-19 zrušená. Mrzí ma to, pretože práve Novogodišnji Kup je pre mňa a celý EastModels tím jednou z najobľúbenejších, ak nie najobľúbenejšia akcia v roku. Za tri roky sme si v Srbsku našli množstvo priateľov a práve pred Vianocami sme sa tam s nimi pri dobrom jedle, pití a v priateľskej nálade stretávali. 

30. júl 2020 ... Ján Moravčík ... celá redakcia EastModels pozorne sleduje celoeurópsky vývoj pandémie COVID-19 a pevne verí, že jeseň sa aj modelársky život vráti do normálu. Vzhľadom na narastajúci počet nakazených (čo je v letnom období a v čase dovoleniek pochopiteľné) veríme, že konečne budeme môcť niekam vycestovať. Keď by sa súťaž konala dnes, pokojne by sme mohli vycestovať, no po návrate by sme museli ísť všetci do izolácie a počkať sa na výsledky testu.

Podobné znenie zverejnili aj organizátori na oficiálnom webe súťaže. Situáciu neustále monitorujú a modelárov budú priebežne informovať.

Čo pre nás znamená súťaž v Belehrade? Jednoznačne najobľúbenejšiu akciu v roku. Súťaž sa koná vo vianočnom období, v Srbsku máme veľa známych a prostredie samotnej  súťaže je situované do leteckého múzea, čo len dotvára osobitú atmosféru. Tohto roku plánujeme už štvrtý výjazd. Minulý rok sme sa po ceste zastavili vo Vukovare, tohto roku sme plánovali posunúť sa viac na východ a do Belehradu cestovať cez Rumunsko. Uvidíme, či nám naše plány vyjdú. Kto by chcel do Srbska vycestovať, ako motiváciu vám prikladám odkazy na reportáže z minulých ročníkov.

Novogodišnji Kup 2017 – report + prvé fotografie

Cesta na Novogodišnji Kup 2019 – aký bol prvý deň EastModels tímu?

návrat hore