eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
#

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Bulldog fest 2021 - kto sa ešte do Hrádku chystá?

Pridaný 19.08.2021 | autor Ján Moravčík

Bulldog fest 2021 sa uskutoční 21. augusta 2021 v Liptovskom Hrádku

19. august 2021 ... Ján Moravčík ... okrem hlavnej hviezdy 12. ročníka súťaže Miga Jimeneza prídu aj ďalší významní ľudia. Pred pár dňami sa mi ohlásil Jindro Štěrbáček, šéfredaktor mesačníka Modelář. Laco Nagy ma informoval, že príde hlavný organizátor Moson Model Show András Egresi. Na akciu sa chystá poľský vynikajúci modelár Sergiusz Peczek a tiež fantastický maďarský figurkár Miklos Bute. Teším sa priatelia! Už len necelé dva dni. 

Pre modelárov, ktorí majú záujem o dobré jedlo dávam do pozornosti reštauráciu priamo v Dome kultúry. Počas dňa a priamo z priestorov súťaže sa môžete presunúť a výdatne sa naobedovať. Pripravené sú polievka a hlavné jedlo. 

Jindřich Šterbáček

András Egresi (vpravo)

Sergiusz Peczek (uprostred)

18. august 2021 ... Lukáš Kvietok ... v Liptovskom Hrádku padol rekord! Pred malou chvíľou som z organizačného štábu dostal informáciu, že cez internet sa do súťaže registrovalo presne 806 modelov, z toho 100 papierových. Skvelý výkon! Predajcovia sa rozšírili o dvoch a ich zoznam je nasledovný a konečný:

  • Pavel Szostek - papierové modely
  • PROSPEKTOR.sk
  • Dioramamodel.sk
  • Karaya + Marek Zietek + Mariusz Bienczyk (PL)
  • LP models (CZ)
  • Raymond Kaňa
  • Airdesign.sk
  • Ladislav Vallo – drevené podstavce (CZ)
  • Draco, Ján Milián
  • KG kans (modely Hobby Boss a Trumpeter)
  • Carmodels (kovové autá 1:43)
  • Sabrekits (CZ)

Asi by bolo fajn pripomenúť si aj časový harmonogram súťaže:

7:00 – 10:30 preberanie modelov

9:00 – 12:00 vydávanie tričiek (projekt Tričko pre Elizabeth)

10:30 – 10:45 otvorenie súťaže

11:00 – 14:00 hodnotenie modelov, burza, sprievodný program

12:00 – 14:00 autogramiáda tričiek MIG JIMENEZ

14:30 – 15:00 záverečný ceremoniál, odovzdanie sponzorských a hlavných cien

Od 15:00 odovzdávanie cien štandardných kategórií

17. august 2021 ... Ján Moravčík ... do ukončenia registrácie zostávajú posledné hodiny ... v tom zhone som si vôbec neuvedomil, že dnes je sedemnásteho. Prihlásiť modely cez internet máte možnosť len do dnešnej polnoci. Aktuálne prihlásených modelov je 735! Využite túto možnosť a vyhnite sa nepríjemnému čakaniu. 

Skoro som už zabudol na to, ako prebiehajú posledné dni organizátora súťaže tesne pred termínom jej konania. Od včera riešim hostí, registráciu, tričká, poháre, priestory... ale klamal by som, že to nemám rád. Baví ma to a teším sa z toho. Pochváliť musím aj ostatných členov MK Bulldog, pretože každý z nich plní zadané úlohy samostatne a zodpovedne. Dnes sme boli z firmy www.evocom.sk vyzdvihnúť tričká projektu "Tričko pre Elizabeth". 

Pred malou chvíľou mi volal kuriér, ktorý mi priviezol prvú sadu cien - poháre. Sám som s čudoval, aký veľký Bulldog cup je. Majiteľ tak získa kus nábytku. 

Včera Marián spomínal, že slávnostné vyhodnotenie sa bude týkať len špeciálnych cien, ktoré sú uvedené nižšie (pribudli ceny Mr. Paint a Modelárskeho klubu z Nowého Targu). Odovzdávanie medailí štandardných kategórií sa bude realizovať výdajným spôsobom pri vopred určenom stole. Je nutné uschovať si kontrolný štítok modelu, pretože každý ocenený model bude označený pečiatkou. 

Pri tejto príležitosti prikladám aj mapku ako sa na miesto konania súťaže dostanete. Pre zobrazenie mapy vo vyššom rozlíšení kliknite TU.

16. august 2021 ... Marián Glemba ... o aké špeciálne ceny sa bude v Liptovskom Hrádku súťažiť? Nižšie prikladám zoznam. Iba pripomeniem, že slávnostný ceremoniál sa bude týkať len týchto cien. Oceňovanie štandardných kategórií sa uskutoční novým spôsobom. Na štítok pod ocenený model rozhodcovia umiestnia pečiatku. Modelári si s týmto opečiatkovaným lístkom prídu po skončení slávnostného ceremoniálu cenu prevziať k dopredu pripravenému stolu, kde si správnosť skontrolujeme podľa lístka a výsledkovej listiny. 

Špeciálne ceny:

BULLDOG CUP - pohár pre najlepší plastikový model vybraný členmi MK Bulldog

Pohár primátora mesta Liptovský Hrádok - za najlepší papierový model

Memoriál Ivana Palenčára – za najlepší model československej armády

Cena firmy AMMO of Mig Jimenez – cena za najlepšie napatinovaný model súťaže

Cena Azbest Group Milan Smik – dva vybrané modely. Jeden senior, jeden mládežnícky model – Prize Money po 150 eur

Norra Lander SIG - cena za vybraný model v markingu severských krajín

Cena firmy 77propeller.com

Ceny firmy LP models

Cena firmy hobbymodel.sk (cena pre kategóriu áut/motocyklov)

GRAND PRIX od Grupa Modelarska Nowy Targ

Cena firmy Mr. Paint (kategória figúrok)

15. august 2021 ... Marián Glemba ... do ukončenia registrácie zostávajú už len necelé štyri dni. Pred pár dňami dorazili sponzorské ceny od Janka Kvasnicu www.77propeller.com za čo veľmi pekne ďakujeme. Modelári sa majú na čo tešiť!

Opäť všetkých nabádame k tomu, aby si svoje modely zaregistrovali cez internet. Výrazne sa tým celý proces registrácie urýchli a zjednoduší. Tento týždeň bude v znamení posledných dokončovaní, informovaní o usmerneniach vyplývajúcich z Vyhlášky ÚVZSR, tak buďte trpezliví. My v MK Bulldog sme radi, že sa budeme môcť s vami stretnúť, aj keď nie v ideálnych podmienkach, o to väčšiu radosť nám to urobí. 

13. august 2021 ... Ján Moravčík ... titulok ako z najväčšieho bulváru, ale nemusíte mať obavy ... jeden veľký cirkus. Od začiatku, ako sme začali pripravovať Bulldog fest 2021 sa musíme vyrovnávať s neustálymi zmenami vo vyhláškach, semafóroch a automtoch. Nešťastné je aj to, že vláda schvaľuje niečo vo štvrtok, čo od pondelka platí. Organizátori tak nemajú vôbec, alebo len málo času na to, aby sa zmobilizovali. Včera bol schválený nový COVID automat pre KULTÚRU, ktorý rozlišuje okrem farieb aj to, či je človek zaočkovaný, otestovaný, má po prekonaní kovidu alebo je neočkovaný. Organizátori si môžu vybrať, koho na akciu pustia a podľa toho sa odvíjajú podmienky organizácie. My v MK Bulldog sme sa rozhodli, že umožnená účasť a návšteva BULLDOG festu 2021 bude pre všetkých ľudí bez rozdielu, vyberáme si teda kategóriu - ZÁKLAD. Znamená to, že môžu prísť zaočkovaní, otestovaní, po prekonaní kovidu a aj nezačkovaní a neotestovaní ľudia. Podmienky pre nás sa nemenia a stále máme limit 500 ľudí v interiéri. 

Prosíme ale všetkých, aby dodržiavali opatrenia, ktoré sú dané vyhláškou a pevne verím, že súťaž bude mať hladký priebeh. Dnes som pomerne dlhú dobu písal s Migom, na Slovensko sa teší, rovnako sa teší na všetkých návštevníkov súťaže. 

12. august 2021 ... Ján Moravčík ... pred malou chvíľou som dotelefonoval s Mariánom Glembom, ktorý ma na starosti registráciu modelov. Informoval ma, že aktuálne je registrovaných 312 modelov! To sú skvelé správy. Touto cestou a opäť by som chcel vyzvať každého, aby si svoje modely registroval cez internet (odkaz na registráciu nájdete v hlavičke tohto článku), aj vzhľadom na situáciu s kovidom, aj z dôvodu šetrenia vášho i nášho času to bude výhodné. Iba pripomeniem, že registrácia bude aktívna do polnoci 17. augusta 2021. 

11. august 2021 ... Ján Moravčík ... dobré správy z Liptovského Hrádku! Budúci týždeň je okres Liptovský Mikuláš v zelenej farbe čo znamená, že všetko je naklonené tomu, že súťaž bude bez výraznejších obmedzení! Viac informácií nájdete TU. Návštevníci sa musia pripraviť na použitie rúška vo vnútri, dezinfekciu rúk a dodržiavanie odstupu dva metre. Ostatné opatrenia sú na našich pleciach. O všetkom vás budeme včas informovať. 

Registrácia modelov prebieha a aktuálne je prihlásených cez 200 modelov. Každého prosím, aby si modely zaregistroval prostredníctvom internetu. Zvlášť v tejto kovidovej dobe to bude vhodné pre všetkých. 

Práve dnes sme uzavreli prvú fázu projektu "Tričko pre Elizabeth". Celkovo sa nám podarilo vyzbierať čiastku 1649,22 eur a 47 ľudia budú vlastniť jedinečné tričko, ktoré si budú môcť dať podpísať legendou svetového modelárstva Miga Jimeneza. 

9. august 2021 ... Ján Moravčík ... projekt "Tričko pre Elizabeth" sme ukončili, no aj napriek tomu na účet prichádzajú príspevky od ľudí. S istotou viem povedať, že zajtra na účte bude niečo cez 1400 eur. Od predajcu KG kans (Miroslav Gieci) z Topoľčian sme dostali ponuku, že 10% z celodennej tržby burzového predaja na súťaži Bulldog fest venuje tomuto projektu. Veľmi pekne ďakujeme. 

Čo sa týka prihlásených modelov, aktuálne ich je 185 od modelárov zo Slovenska, Česka, Srbska, Grécka, Poľska a Ruska. Nezabudnite, možnosť prihlásenia modelov trvá do 17. augusta do polnoci. 

4. august 2021 ... Lukáš Kvietok ... od organizátorov som na mail dostal zoznam predajcov, ktorí sa zúčastnia burzy modelov počas súťaže Bulldog fest 2021. 

  • Pavel Szostek - papierové modely
  • PROSPEKTOR.sk
  • Dioramamodel.sk
  • Karaya + Marek Zietek + Mariusz Bienczyk (PL)
  • LP models (CZ)
  • Raymond Kaňa
  • Airdesign.sk
  • Ladislav Vallo – drevené podstavce (CZ)
  • Draco, Ján Milián
  • KG kans (modely Hobby Boss a Trumpeter)

1. august 2021 ... Lukáš Kvietok ... organizátori súťaže Bulldog fest 2021, ktorá sa uskutoční o necelé tri týždne v Liptovskom Hrádku práve spustili internetové prihlasovanie modelov do súťaže. Registrácia bude aktívna do 17.8. 2021 do polnoci. Vzhľadom na situáciu s COVID-19 v mene organizátorov všetkých prosím, aby si svoje modeli prihlásili cez internet, aby si tak zjednodušili prístup a eliminovali možné hromadenie ľudí na registrácii. Na registráciu sa dostanete, keď klinete TU alebo na odkaz v hlavičke tohto článku. 

30. júl 2021 ... Ján Moravčík ... pred pár mesiacmi sa so mnou spojil Milan Smik. Pravdupovediac, toto meno som registroval len sprostredkovane cez Igora Kopčeka môjho veľmi dobrého priateľa, skvelého fotografa, kulturistického novinára a jedného z najväčších odborníkov na tréning a výživu kulturistov nielen na Slovensku, ale aj za našimi hranicami. Okrem týchto schopností je aj špičkový organizátor kulturistických súťaží. Práve v organizátorskom tíme týchto mimoriadne úspešných súťaží bol aj Milan Smik. Milan mi písal, že ak budeme robiť súťaž, rád prispeje sponzorský dar.

Prípravy súťaže Bulldog fest 2021 finišujú, dávame dokopy rozpočet a keďže máme radi vysokú úroveň, niečo to bude stáť. Spomenul som si na Milanovu ponuku a s malou dušičkou mu napísal. Milan pohotovo odpovedal, poslal peniaze, s ktorými sa nám bude organizovať súťaž ľahšie a ešte prišiel s jednou zaujímavou ponukou.

Chceli by sme využiť prítomnosť Miga na súťaži. Spolu s Milanom vyberie so seniorských a mládežníckych kategórií po jednom modeli, ktorému odovzdá výhru – po 150 eur v hotovosti! Skvelé a ďakujeme, vitaj na palube Milan! Milanovi a jeho firme AZBESTGROUP ďakujeme!

25. júl 2021 ... Lukáš Kvietok ... časový harmonogram príprav Bulldog festu 2021 idú ako švajčiarske hodinky. Práve dnes štartuje charitatívny predaj trička projektu "Tričko pre Elizabeth". Od organizátorov som dostal oficiálny text, ktorý prikladám nižšie. Všetkým, ktorí majú o tričko záujem, odporúčam zabezpečiť si ho včas, táto možnosť tu bude len dva týždne a počet tričiek je limitovaný!

------------------------------------------------------

Projekt „Tričko pre Elizabeth“ ktorého duchovným tvorcom je Ján Moravčík a grafický návrh pripravil Matej Moravčík, je aktivitou sekcie modelárov (MK Bulldog) pri Art štúdiu Liptovský Hrádok, ktorí si pripomínajú život Elizabeth Wiese, manželky významného španielskeho modelára Miga Jimenéza, ktorý bol hosťom súťaže Bulldog fest 2014.

Svoje tričko si môžeš zabezpečiť v termíne od 25.7. – 8.8. 2021. Pozor, celkový počet vyrobených tričiek je obmedzený na 100 ks. Celý príbeh nájdeš TU.

Ako získať unikátne tričko?

  • Na číslo transparentného účtu SK0683300000002102014138 odošlite váš dobrovoľný príspevok v hodnote aspoň 19,90 eur a do správy pre príjemcu napíšte: DAR, veľkosť trička a počet kusov. (Príklad: DAR, XL, 1ks). Ak dar odosielate z účtu, ktorého nie ste majiteľom, do poznámky pridajte svoje meno. 
  • V prípade, že nemáte záujem o tričko, ale chcete prispieť, napíšte: DAR, chcem prispieť na dobrú vec.
  • Ak sa súťaže nemôžete zúčastniť, ale chcete projekt podporiť, tričko vám po súťaži môžeme poslať poštou. Text v takomto prípade bude nasledovný: DAR, veľkosť trička a počet kusov. (Na emailovú adresu seemann.martin@centrum.sk pošlite adresu, kam máme tričko poslať)

Každý, kto podporí tento projekt, získa jedinečné tričko, ktoré si bude môcť dať podpísať Migom Jimenezom v Liptovskom Hrádku počas súťaže Bulldog fest 2021, pre tých, ktorí sa súťaže osobne nemôžu zúčastniť, podpis zabezpečíme.

Tričká sa budú vydávať v deň konania súťaže od 9:00 – 12:00 hod. V prípade otázok sa môžete obrátiť na seemann.martin@centrum.sk

V mene organizačného tímu Bulldog festu 2021 ďakujem.

Ján Moravčík

------------------------------------------------------

16. júl 2021 ... Ján Moravčík ... čas do 12. ročníka súťaže Bulldog fest sa nezadržateľne blíži. Na aké dôležité dátumy by ste nemali zabudnúť?

25. júl 2021 ... spustenie dobrovoľnej zbierky projektu Tričko pre Elizabeth

1. august 2021 ... spustenie internetovej registrácie modelov

Zároveň by sme chceli poďakovať redakcii mesačníka Modelář za zverejnenie plagátu podujatia v júlovom čísle. 

Na internete dostávam správy, za akých podmienok sa súťaž uskutoční. Celú organizáciu podujatia z hľadiska pandemických opatrení budeme riešiť s regionálnym ÚVZSR v Liptovskom Mikuláši a včas tieto podmienky oznámime. Veríme, že situácia sa nezhorší a všetko vyjde podľa plánu. 

11. júl 2021 ... Ján Moravčík ... propozície 12. ročníka súťaže Bulldog fest 2021 sú na svete.

-----------------------------------------

MK BULLDOG pri ART štúdiu Liptovský Hrádok

Mesto Liptovský Hrádok

Odbor kultúry mesta Liptovský Hrádok

 

Vás

pozývajú na

12. ročník medzinárodnej modelárskej súťaže plastikových a papierových modelov

 

BULLDOG FEST 2021

Termín konania: 21.08. 2021

Miesto konania: Dom kultúry, Jozefa Dekréta Matejovie 591, Liptovský Hrádok 033 01

 

Súťažné kategórie:

Plastikové modely

Seniori

A1 Lietadlá vrtuľové 1:72

A2 Lietadlá vrtuľové 1:48

A3 Lietadlá prúdové 1:72

A4 Lietadlá prúdové 1:48

A5 Lietadlá 1:32

B1 Bojová technika pásová 1:35

B2 Bojová technika kolesová 1:35

B3 Bojová technika pásová 1:72

B4 Bojová technika kolesová 1:72

B5 Bojová technika 1:48

 

Žiaci /do 15 rokov/

JZ1 Lietadla, vrtuľníky 1:72

Z2 Lietadla, vrtuľníky 1:48, 1:35

JZ3 Bojová technika 1:72

JZ4 Bojová technika 1:48, 1:35

 

Juniori /do 18 rokov/

J1 Lietadla, vrtuľníky 1:72, 1:48, 1:32

J2 Bojová technika 1:72, 1:48, 1:35

 

Súťažné kategórie bez rozdielu vekovej kategórie

C1 Figúrky /Bez rozdielu mierky

C2 Busty /Bez rozdielu mierky

C3 Diorámy /1:72

C4 Diorámy /1:48, 1:35

C5 Autá a motocykle /Bez rozdielu mierky

C6 Vrtuľníky /Bez rozdielu mierky

C7 Ponorky, lode /Bez rozdielu mierky

C8 Traktory a ťažká technika /Bez rozdielu mierky

C9 Scifi /bez rozdielu mierky

 

C10 Ostatné (to čo sa nikam nezmestilo) /Bez rozdielu mierky

 

Papierové modely:

Bez rozdielu vekovej kategórie

P1 Civilná pozemná technika

P2 Bojová pozemná technika

P3 Železničná technika

P4 Letecká a kozmická technika

P5 Architektúra

P6 Lode

P7 Ostatné /figúrky, minibox.../

 

Súťažné vklady:

/Vklad sa vzťahuje na osobu, nie na model/

Seniori – 2 €

Juniori, žiaci – BEZ VKLADU

 

Program súťaže:

7:00 – 10:30 preberanie modelov

10:30 – 10:45 otvorenie súťaže

11:00 – 14:00 klubové workshopy, hodnotenie modelov, sprievodný program

12:00 – 14:00 autogramiáda tričiek MIG JIMENEZ

14:30 – 15:00 záverečný ceremoniál, odovzdanie sponzorských a hlavných cien

Od 15:00 odovzdávanie cien štandardných kategórií

 

Hodnotenie:

Modely budú hodnotiť členovia MK BULLDOG + prizvaní rozhodcovia. Vo všetkých kategóriách budú modely hodnotené systémom páči - nepáči. Hodnotené budú iba modely, ktoré v minulých ročníkoch Bulldog festu nesúťažili. Žiaci a juniori môžu svoje modely umiestniť aj do seniorských kategórii. Seniori nemôžu umiestniť svoje modely do žiackych a juniorských kategórii.

 

Sprievodné akcie:

- burza modelov

- workshopy a prezentácia modelárskych klubov

- autogramiáda tričiek MIG JIMENEZ

- prezentácia HASIČOV a POLÍCIE

 

Ceny a systém vyhodnotenia:

Ocenení budú traja v každej kategórii, v prípade, že bude v niektorej kategórii menej modelov na ocenenie, budú ceny presunuté do kategórie, kde je silnejšia konkurencia + špeciálne ceny. Vo všetkých kategóriách budú vyhodnotené tri modely bez určenia poradia. 

Odovzdávanie cien štandardných kategórií bude prebiehať novým spôsobom. Ocenený model, resp. jeho súťažný štítok bude označený pečiatkou – OCENENÝ MODEL. S týmto štítkom pôjde následne modelár na miesto, ktoré bude dopredu určené a vyzdvihne si cenu. Pozor, je nutné mať ústrižok súťažného lístka pre kontrolu!

Slávnostné vyhodnotenie (na pódiu) sa bude týkať len sponzorských a hlavných cien. 

 

Hlavné ceny:

BULLDOG CUP - pohár pre najlepší plastikový model vybraný členmi MK Bulldog

Pohár primátora mesta Liptovský Hrádok - za najlepší papierový model

Memoriál Ivana Palenčára – za najlepší model československej armády

Cena firmy AMMO of Mig Jimenez – cena za najlepšie napatinovaný model súťaže

Ďalšie špeciálne ceny budú postupne aktualizované.

 

Informácie pre predajcov:

Počet predajných miest je limitovaný! Kompenzácia poplatku za predajné miesto je venovanie ceny do súťaže.

Predajné miesta a cenu do súťaže nahlasujte na miroslav.musinka@gmail.com  

 

Užitočné kontakty:

Facebook: https://bit.ly/3xmLWVX

Detaily ohľadom elektronickej registrácie modelov: mariangl@centrum.sk

Informácie ohľadom dobrovoľnej zbierky Tričko pre Elizabeth: seemann.martin@centrum.sk

Informácie o súťaži – plastikové modely: moravcik1986@gmail.com

Informácie o súťaži – papierové modely: seemann.martin@centrum.sk

Hlavný mediálny partner: www.eastmodels.sk

1. júl 2021 ... Ján Moravčík ... ľudia sa ma pýtajú, či sa nebojíme v tejto dobe organizovať modelársku akciu. Vzhľadom na okolnosti sa to môže zdať čudné, no ja tvrdím, že niekedy z nie ideálnych podmienok prichádzajú najlepšie veci. Jediné, čo môže naše snaženie prekaziť sú opatrenia spojené s COVID-19. Verím a dúfam, že nám bude šťastie priať. 

Bulldog fest 2021 je pre mňa veľmi vzácnou príležitosťou, kedy v Liptovskom Hrádku po siedmych rokoch privítam môjho vynikajúceho priateľa Miga Jimeneza. Niekto vie, niekto sa to dozvie teraz, ale Mig spolu s manželkou bol hosťom našej súťaže už v roku 2014. Práve vtedy som si uvedomil, akou významnou osobou pre mňa tento chlapík je. Nie ako modelár, ale ako človek, manžel,  otec. Už v tom období to nemal ľahké a v živote zápasil s neúspechmi. No to nebolo nič v porovnaní s tým, čo malo prísť neskôr. V roku 2016 Elizabeth diagnostikovali nádor na mozgu a na konci roku 2019 zomrela. Bol som nešťastný, smutný, v tichosti som myslel na Miga a želal si, aby čo najrýchlejšie našiel pokoj. 

Bola a stále to pre mňa je osobná vec. Elizabeth som osobne poznal a vedel som, čo pre neho znamená. Dnes rok a pol po jej smrti som nesmierne rád, že Mig na Slovensko osobne príde. Nebude robiť žiadny workshop. Príde ako náš hosť a vy si ho môžete užiť do sýtosti. Jeho hlavnou úlohou v Liptovskom Hrádku bude podpora vznikajúcej nadácie Ammo for Life, ktorú počas života založila Eli. My sme pripravili projekt "Tričko pre Elizabeth" a verím, že všetci ukážeme, že slovenskí modelári vedia podporiť dobrú vec. Viac informácií na obrázkoch nižšie. Viac info čoskoro.

 29. máj 2021 ... Ján Moravčík ... kým súťaže plánované na mesiac máj (a my sme ešte pred pár mesiacmi mali májový termín, ku ktorému sa chceme opäť vrátiť) museli zrušiť, vidíme reálnu šancu zorganizovať našu súťaž v termíne 21. august 2021. Viem, že dnes je predčasné hovoriť, či to vyjde alebo nie, no my sme rozhodli, že rozbehneme prípravy na plné obrátky.

Pri písaní tohto textu som si uvedomil, že 24. mája, to bolo presne sedem rokov, čo bol hosťom našej súťaže vynikajúci človek a modelár Mig Jimenez s manželkou. Bolo to pre mňa tak silný zážitok, z ktorého som inšpiráciu čerpal niekoľko rokov. Keď sme sa lúčili, Mig mi povedal, že sa na Slovensko vráti. Čo by ste povedali na to, že by sme na 12. ročníku súťaže Miga opäť privítali? Vyzerá to tak, že táto možnosť tu je, dokonca veľmi reálna. Jedinou prekážkou, ktorá tu je, je COVID. Práve včera sme dostali potvrdzujúce stanovisko a pokiaľ to situácia dovolí, 21. augusta bude v Liptovskom Hrádku veľký modelársky sviatok.

Miga bude na Slovensku hlavne ako náš priateľ, nečakajte od neho žiadny workshop. Chceme, aby si súťaž užil ako návštevník, aby si ho užili modelári. Jednou jeho „povinnosťou“ bude špeciálna autogramiáda, o ktorej sa dozviete neskôr. Nám tak začína kolotoč príprav. Máme však mimoriadne šťastie, pretože naša domovská organizácia Art štúdio Liptovský Hrádok sa o nás dobre stará, rovnako by sme chceli poďakovať vedeniu mesta Liptovský Hrádok na čele s primátorom p. Trégerom, ktoré nás štedro dotuje celé roky. Bez týchto finančných prostriedkov by bola realizácie takéhoto podujatia nereálna.

Viac informácií už čoskoro!

25. január 2021 ... Ján Moravčík ... vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu a nízky predpoklad, že by máj už mohol byť v znamení plného uvoľnenia opatrení a mžnosti organizácie hromadných akcií, sme sa rozhodli, že Bulldog fest 2021 sa tohto roku uskutoční v termíne 21. augusta 2021. 

3. január 2021 ... Ján Moravčík ... som nesmierne rád, že vás môžem informovať o tom, že po troch rokoch sa v Liptovskom Hrádku opäť uskutoční tradičná modelárska súťaž Bulldog fest 2021. Termín súťaže je naplánovaný na poslednú májovú sobotu, 29. mája. Miesto zostáva nezmenené – estrádna sála Domu kultúry v Liptovskom Hrádku. V prípade nepriaznivej epidemiologickej situácie sa súťaž presunie na 21. august 2021.

Modelári sa budú môcť tešiť na množstvo kategórií, bohatú burzu, netradičný formát workshopu a ak nám budú hviezdy naklonené, aj zaujímavého hosťa. O všetkom vás budeme včas informovať. Aby ste nepremeškali žiadne novinky, pridajte sa do vytvorenej udalosti na facebooku. Stačí, keď kliknete TU. 

návrat hore