eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Back to Basics bilancuje rok 2022

Pridaný 30.12.2022 | autor Ján Moravčík

Back to Basics (ďalej len BTB) bilancuje uplynulý rok. Pre tých, ktorí nevedia o aký projekt ide, predstavím vám ho. Tvorcom BTB je Bine Logar, náš veľmi dobrý priateľ zo Slovinska, ktorý je s naším hobby spätý niekoľko desaťročí. Možno toto meno registrujete zo súťaže Novogodišnji Kup, kde pravidelne, už niekoľko rokov pripravuje tvorivé dielne pre mladých modelárov.

Okrem tejto aktivity každý rok organizuje modelársky „tábor“ pre deti počas letných mesiacov. Neviem, či si to spoločnosť uvedomuje, ale posledných 15 rokov výrazne ubudlo najmä mladých modelárov. Existuje pár nadšencov, ktorí aj napriek nepriaznivej situácii bojujú so systémom a snažia sa mládeži odovzdávať svoje zručnosti a vedomosti. Takýmto zanietencom je aj Bine. Nepochybujem o tom, že v Slovinsku o budúce generácie modelárov nebude núdza.

Bine vytvoril veľmi sofistikované video tutoriály, ktoré sú veľmi užitočné nielen pre začínajúcich, ale aj pre pokročilých modelárov.

Aký teda bol rok 2022? BTB zorganizoval dva letné modelárske tábory a viac ako 150 hodín workshopov pre viac ako 100 detí na základných školách. Projekt BTB sa prezentoval na dvoch najväčších modelárskych podujatiach v Európe – na Mosonshow a Scale model challenge. Zorganizovali viac ako 20 modelárskych workshopov na siedmych podujatiach v štyroch krajinách (Chorvátsko, Slovinsko, Maďarsko a Holandsko). Úctyhodná bilancia a ja verím, že sa čoskoro uvidíme aj v našom regióne. Binemu prajeme veľa elánu a ďakujeme, že svoj čas venuje tým najmenším, pretože práve oni sú naša budúcnosť. Celý uplynulý rok si môžete pozrieť v časozbernom videu nižšie. 

Súvisiace články

návrat hore