eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024

Panzershow 2023 - 510 modelov prihlásených cez internet!

Pridaný 22.06.2023 | autor Ján Moravčík

Panzershow 2023 sa uskutoční 24. júna v Restauraci u Mrózka v Návsí

Internetová registrácia

22. jún 2023 ... Ján Moravčík ... keď sme sa pred pár mesiacmi bavili o Panzershow s Láďom Vallom na súťaži Mosonshow 2023, ani vo sne nikoho z nás nenapadlo, že tohto roku budú padať rekordy. Konečné číslo internetovej registrácie sa zastavilo na hodnote 510! Podľa mojich údajov bol najvyšší počet prihlásených súťažných modelov (internetová registrácia + registrácia na mieste) 400. Je to fantastický výsledok a už teraz sa neviem dočkať zajtrajška. 

Do Návsí mala so mnou cestovať aj moja dcérka Adelka, bohužiaľ, včera sme skončili s angínou u pediatričky a plány som musel pozmeniť. Veľmi ma to mrzí, najmä kvôli tomu, že si minulý rok na Panzershow našla kamarátku Adelku a tento víkend mali tráviť spolu. 

My s Lukášom vyrazíme do Návsí zajtra medzi 15:15 -15:30. V Liptovskom Hrádku sa k nám pripojí Roman Michalko so synom Ondrejom. Predpokladaný príchod do Návsí je niekedy okolo šiestej. Ubytujeme sa a všetci sa streneme na bojovej porade U Mrózka.  

Množstvo ľudí mi písalo ohľadne časového harmonogramu súťaže. Tu sú základné informácie.

8:00 - 10:30 registrácia modelov

10:30 - 14:00 hodnotenie modelov, sprievodný program

14:30 vyhodnotenie

Pre ľahšiu orientáciu prikladám mapku, kde bude možné zaparkovať (červené miesta). 

21. jún 2023 ... Ján Moravčík ... do ukončenia internetovej registrácie zostávajú posledné hodiny. Tá sa stopne úderom dnešnej polnoci. Podľa posledných informácií je prihlásených viac ako 420 modelov, a to znamená, že padol rekord v celkovej histórii PANZERSHOW!  

20. jún 2023 ... Ján Moravčík ... internetová registrácia modelov na Panzershow 2023 sa posúva do zajtrajšej polnoci! Aktuálne je registrovaných viac než 330 súťažných modelov. Verím, že do zajtra ich bude ešte viacej!

19. jún 2023 ... Ján Moravčík ... už tento piatok sa presúvame do Návsí, aby sme boli nápomocní organizátorom súťaže Panzershow 2023. V minulej aktualizácii som spomenul informáciu, že počas súťaže ukážem workshop. Zameriam sa v ňom na tvorbu kamufláže pomocou prípravkov na olupovanie farby. Prevediem vás od nanesenia základnej kamufláže, až po odieranie jednotlivých vrstiev. Workshop nebude mať presný začiatok a ani koniec. Jednoducho, keď ma uvidíte za stolom, pri ktorom je rollup EastModels, dobehnite na kus reči.

Opäť vás budem nabádať k tomu, aby ste si svoje modely prihlásili elektronicky. Online prihlasovanie bude aktívne len do zajtrajšej polnoci.

17. jún 2023 ...  Ján Moravčík ... presne o týždeň sa bude tím EastModels nachádzať v malebnej obci Návsí, kde sa uskutoční 11. ročník medzinárodnej modelárskej súťaže Panzershow 2023. Iba pripomeniem, že internetová registrácia je aktívna a modely sa budú dať elektronicky registrovať do utorka, 20. júna 2023 do polnoci. Využite túto možnosť a ušetrený čas venujte bohatému sprievodnému programu, ktorý na návštevníkov čaká. 

Okrem pomoci organizátorom sme sa rozhodli, že počas dňa urobíme workshop, v ktorom sa budeme venovať patine modelu bojovej techniky. O čo pôjde, sa dozviete v najbližších dňoch.

Ceny sú už nachystané

8. jún 2023 ... Ján Moravčík ... aké kategórie čakajú na modelárov na súťaži Panzershow 2023? Dozviete sa z obrázku nižšie. 

30. máj 2023 ... Ján Moravčík ... temín Panzershow sa nezadržateľne blíži. Iba pripomeniem, že sa uskutoční presne 24. júna 2023 v Reštaurácii u Mrózka v malebnej obci Návsí. Organizátori v spolupráci s MK Šumperk spustili internetovú registráciu modelov. Tá bude aktívna do 20. júna.

Súčasťou soboty bude aj táto zaujímavá akcia spojená s históriou.

KVH P.E.G. WIKING Vás pozýva na výlet, už druhýkrát do minulosti, ktorou Vás prevedú aktéri v dobových uniformách za zvukov historickej hudby. Na ceste za poznaním stretnete vojakov slávnych cisárov dôb antických, žoldnierov tridsaťročnej vojny i účastníkov nedávnych bitiek. Máme pre Vás pripravenú veľkú tabuľu chutí a zážitkov.

  • dobové vojenské tábory s reenactormi (komentovaná prehliadka)
  • sprievodný program
  • oblečte uniformy a kúpte si foto

OBČERSTVENIE ZABEZPEČENÉ

KDE: Viacúčelové ihrisko Pri kostole, Pod Vykurovacou 190, Návsí 73992

KEDY: sobota 24. 6. 2023 od 10:00 do 22:00 hod.

VSTUPNÉ: dospelí: 100 Kč, zľavnené vstupné: 50 Kč, (študenti, držitelia preukazu ZP, ZŤP, ZŤP/P), deti do 15 rokov: ZADARMO

9. január 2023 ... Ján Moravčík ... súťaž Panzershow 2023 je taktiež zaradená do nášho zoznamu akcií, ktorej sa ako tím EastModels plánujeme v tomto roku zúčastniť. Ja osobne chodím na túto akciu od roku 2012. Bola to vôbec prvá akcia mimo Slovenska, ktorej som sa zúčastnil, prvá akcia, na ktorú som zobral vtedy ešte len moju priateľku, teraz už ženu Romanku a bolo to v období veľkých zmien v mojom živote. Možno aj preto vo mne toto prostredie, ľudia a súťaž samotná zanechala hlbokú stopu a celé roky sa sem rád vraciam.

Súťaž Panzershow je pre mňa špecifická a zároveň výnimočná z viacerých dôvodov. Skúsim ich tu trochu rozpísať.

  • Panzershow má výborný dátum konania. Je to vždy posledný júnový víkend. Už takmer 12 rokov má tento dátum aj pre mňa veľký význam. Znamená to koniec školského roka, a aj keď nepracujem priamo v školstve, ale s deťmi a mládežou, pre mňa je symbolom prichádzajúceho leta a oddychu.
  • Panzershow má výbornú lokalitu. Súťaž sa koná v malej obcí Návsí v okrese Frýdek-Místek v Moravskosliezskom kraji, len cca 150 km od Liptovského Hrádku. Je to blízko pre Slovákov aj Poliakov. Navyše je akcia situovaná do malej „hospody“ s prekrásnym prostredím okolo, takže táto akcia je vhodná aj ako „rodinná“.
  • Panzershow tvoria fantastickí ľudia. Na začiatku to boli bratia Topalovci s Radkom Dostálom, neskôr len Radek a dnes Radek spolu s Láďom Vallom a ich rodinami. Všetci títo ľudia tvoria úžasný tím ľudí, vďaka ktorým sem všetci chodíme.

V posledných rokoch sa snažíme priložiť ruku k dielu aj my. Do Návsí cestujeme už v piatok a pomáhame organizátorom s prípravami priestorov. Večer patrí dobrému jedlu, pitiu a príjemným rozhovorom. Kto by chcel poznať neopakovateľnú atmosféru tohto podujatia, toho pozývam 24.6.2023 do Restaurace u Mrózka, kde sa uskutoční 11. ročník medzinárodnej modelárskej súťaže Panzershow 2023.

Report z minulého ročníka

návrat hore