eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Ciupaga 2023 - Nowy Targ hlási 760 modelov - REPORT Jána Moravčíka

Pridaný 27.05.2023 | autor Ján Moravčík

Ciupaga 2023 - ľudia, atmosféra (facebook)

Tohtoročná Ciupaga 2023 pre EastModels začala už v piatok, kedy sme mali dohodnuté spoločné stretnutie na mojej chate. Už v Mošoni sme sa dohodli, že Vojto Mitura u mňa prespí, večer nás navštívil Roman Michalko s manželkou, Dano (Virgil) Hajtinger a Jan (Hans) Merhaut s Luckou. Bolo to ako vždy veľmi príjemné.

Ráno som sa zobudil v predstihu pred ostatnými. Po mne sa postupne zobudili moja dcéra Adelka, Vojto a Lukáš. Podľa vopred stanoveného časového plánu sme z Liptovského Petra vyrazili na cestu do Noweho Targu okolo pol deviatej.

Cesta ubiehala veľmi rýchlo, zastávku na čerpacej stanici sme využili na vyfotografovanie sa s prekrásnou tatranskou panorámou.

Pár minút po pol jedenástej sme parkovali na mieste konania štvrtého ročníka súťaže Ciupaga.

Bolo to zo začiatku veľmi hektické. Po vybalení modelov sme nachystali techniku na môj workshop, ktorý začínal o 12:30. V hodinovom bloku som sa divákom snažil vysvetliť jednotlivé techniky tvorby mokrého a suchého blata. Záznamy z môjho a z workshopu Daniela Odziemkowskeho budú zverejné na našom YouTubovom kanáli.

Po skončení registrácie som sa dozvedel, že do súťaže sa prihlásilo viac ako 760 modelov a na stole Banzai cars sa prezentovalo 86 vozidiel, dokopy teda viac ako 840 modelov. FANTASTICKÉ!

Po workshope sme sa celá skupina vydali na obed. Ten bol fantastický, no doba čakania na jedlo bola hrôzostrašne dlhá.

Ako prvý som opustil priateľov a vydal sa na súťaž, aby sme si mohli splniť milú povinnosť, odfotografovať súťažné modely a zverejniť PRVÚ FOTOGALÉRIU. Krátko po príchode som sa zvítal s našou priateľkou Lídiou Egresi, dcérou Andrása Egresi organizátora najprestížnejšej modelárskej súťaže v Európe – Mosonshow. Ako vždy, tieto stretnutia sú plné smiechu, pozitívnych emócií. Lídia tak ako vo väčšine prípadov, aj tu bola ako celebrita a jej prítomnosť mnohí využili na vyfotografovanie sa s ňou.

Po vybavení rôznych stretnutí sme sa vydali na ubytovanie, aby sme spracovali materiál z dnešného dňa. Priznám sa, že ešte nikdy som prvé fotografie nezverejňoval tak neskoro, ale z objektívnych dôvodov sa to nedalo skôr. Takýto bol prvý deň v Poľsku. Zajtra máme menej nabitý program a budeme mať priestor na stretnutia s ostatnými modelármi. 

Ako by som zhodnotili dnešný deň? Bol fantastícký, plný kvalitných modelov v priateľskej atmosfére. Grzegorz Siuta odvádza so svojim tímom kus fantastickej práce! Ďakujeme aj za priestor, ktoý sme od organizátorov dostali na to, aby sme vám priniesli materiál. 

Súvisiace články

TOP 8 models of Ciupaga 2023

Pridané 30.05.2023

Ciupaga 2023 - first photos!

Pridané 27.05.2023

návrat hore