eastmodels.sk
eastmodels.sk

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024

Vertigo cup 2023 sa tohto roku neuskutoční!

Pridaný 06.07.2023 | autor Lukáš Kvietok

6. júl 2023 ... Lukáš Kvietok ... včerajšie slnečné počasie som využil na vyvetranie motorky a cieľ cesty som si stanovil Kordíky, kde aktuálne prebieha 7. Československý patlák, ktorého sa zúčastňuje aj náš český ambasádor Hans Merhaut.

Túto príležitosť som využil na to, aby som sa Paliho Hanzela opýtal, ako to vyzerá so súťažou Vertigo cup 2023. Bohužiaľ, pre modelárov nemám dobrú správu. Vertigo sa tohto roku neuskutoční. Podľa slov Paľa Hanzela je hlavný problém je so sponzoringom, a že nemenovaná skupina chcela prevziať poza chrbát súťaž a vznikli z toho určité problémy, zároveň vzniká konečne klub v BB, ktorý si to už organizačne spolu s mestom alebo samosprávou berie pod seba.

Mrzí ma to, pretože Banská Bystrica má obrovský potenciál vytvoriť zázemie vynikajúcemu modelárskemu podujatiu. Má výbornú polohu, v meste sa nachádza múzeum SNP a v jeho exteriéri je tankový skanzen.

Pri prezeraní modelárskeho kalendára tak musím konštatovať, že na Slovensku sa tohto roku uskutočnili dve súťaže, tri sa zatiaľ zrušili a uskutočniť by sa malo ešte sedem súťaží. Dokopy teda 9 súťaží ... ani len polovica z pôvodného predkovidového počtu.

návrat hore