eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024

Spojme sa na pomoc Bartekovi Belcarzovi!

Pridaný 20.07.2023 | autor Ján Moravčík

20. júl 2023 ... Ján Moravčík ... pred pár dňami som na facebooku zazrel iniciatívu na pomoc Bartekovi Belcarzovi, ktorú sme zdieľali aj na našom facebookovom účte.

Táto išla od popredných poľských výrobcov modelov a doplnkového sortimentu. Rozhodli sme sa, že informáciu o príbehu, ťažkej životnej situácii a možnosti pomoci zverejníme aj našich stránkach. Text je prebratý zo stránok www.zostananiolem.pl

Čas je na nezaplatenie a práve v tejto chvíli sme sa dozvedeli, že má svoju cenu. Preto z iniciatívy rodiny, priateľov a blízkych známych vznikla táto finančná zbierka. Bartek Belcarz pochádza z Poľska a je manželom, otcom, starým otcom, priateľom, učiteľom, nadšencom histórie letectva, autorom mnohých kníh na túto tému. Pre nás je to úžasný muž, ktorého milujeme, máme radi a veľmi si ho vážime, preto urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme za neho zabojovali. Bartekovi bola začiatkom roka diagnostikovaná glioblastómia IV (GBM) (multiformný glioblastóm/malígny nádor mozgu).

V marci podstúpil operáciu na odstránenie nádoru. V súčasnosti podstupuje rádioterapiu a chemoterapiu v Onkologickom centre v Bydgoszczi. Po viac ako mesiaci od operácie sme dostali správu, že vedľa predošlého sa objavil druhý nádor. Toto je zlá správa. Existuje však nádej na pomoc. Lekár Maciej Harat (Poľsko) nás informoval o účinnom prístroji Tumor Treating Fields (TTFields; Novocure, GmbH) a kvalifikoval Barteka ako človeka, ktorý by mohol použiť TTFields na GBM terapiu.

Zjednodušene povedané – terapia zahŕňajúca použitie prístroja, ktorý umožňuje efektívne zastaviť vývoj rakovinových buniek. Žiaľ, ukázalo sa, že nábor do bezplatného programu sa skončil a tento program sa v Poľsku neprepláca. Súčasné náklady na takúto liečbu sú 21 000 Eur + DPH mesačne, čo je hlavná bariéra pred začatím terapie, ktorá je samostatne neprekonateľná. Preto vás prosíme o pomoc v boji o jeho zdravie. Bartek má ešte veľa vecí na práci, veľa kníh, ktoré treba napísať, veľa ľudí, ktorých musí milovať. Veríme, že je toho ešte veľa pred sebou.

TTF terapia je našou nádejou a sám Bartek je pre nás inšpiráciou a motiváciou.

Ak chcete podporiť Barteka, kliknite na obrázok nižšie. Ja som tak urobil, pretože si želám tohto človeka stretnúť osobne. Pomôžte svojou troškou aj vy. Jedna kvapka v pohári nič neznamená, ale keď ich bude viac, pohár sa naplní.

Súvisiace články

návrat hore