eastmodels.sk
eastmodels.sk

Štefánikovo krídlo 2024, Ivanka pri Dunaji (SK)

18.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Štefánikovo krídlo 2024, Ivanka pri Dunaji (SK)

18.05.2024

EastModels Challenge 2024 - info pre predajcov!

Pridaný 09.05.2024 | autor Ján Moravčík

EastModels Challenge 2024 sa uskutoční v dňoch 10.-11. augusta 2024 v Komunitnom športovom centre v Liptovskom Hrádku, Hradná 1800

9. máj 2024 ... Ján Moravčík ... aj napriek tomu, že sme sa nejaký čas v tomto príspevku neozvali, prípravy na prvý ročník našej súťaže stále prebiehajú. Aktuálne prinášame výzvu pre predajcov, ktorí majú záujem u nás predávať. Pozor, počet predajných miest je limitovaný! Registrácia potrvá do konca mája, aby sme mali dostatok priestoru nachystať všetko potrebné k maximálnej spokojnosti všetkých zúčastnených.

Každý, kto má záujem o predajné miesto, prosím, nech sa nahlási na email

moravcik1986@gmail.com

kde dostane všetky potrebné informácie.  

11. marec 2024 ... Ján Moravčík ... do projektu EastModels Challenge 2024 (ďalej len EMC) vstupuje opäť aj náš partner a môj priateľ Milan Smik, ktorý podporil posledný ročník Bulldog fest-u, ktorý sa uskutočnil v roku 2021. Vtedy po boku Miga Jimeneza vybral dva modely, ktorým odovzdal po 150 eur a finančne podporil organizáciu podujatia. Po zverejnení informácie o tom, že sa na Liptove opäť uskutoční modelárska akcia bolo prirodzené, že som sa s Milanom osobne stretol. Milan bol totižto v rokoch 2022 – 2023 silným podporovateľom myšlienky opätovnej realizácie modelárskej súťaže.

K spoločnému stretnutiu došlo pred pár týždňami, kde sme spoločne dohodli (okrem iného) aj to, že absolútny víťaz, majiteľ hlavnej ceny - EastModels Challenge Trophy získa k prestížnemu poháru aj 300 eur v hotovosti. O ďalších dohodách s Milanom vás budem priebežne informovať. Sledujte stránky, toto je len začiatok!

S Milanom a jeho dcérou počas súťaže Mosonshow 2023

25. február 2024 ... Ján Moravčík ... súčasťou sprievodného programu súťaže EastModels Challenge bude workshop pre deti nášho veľmi dobrého slovinského priateľa Bine Logara. S Binem sa osobne poznáme od našej prvej návštevy na súťaži Novogodišnji Kup v Belehrade, ktorej sme sa zúčastnili v roku 2017.

Už vtedy tam mal Bine svoj priestor, kde sa niekoľko hodín venoval mladým modelárom formou workshopu, počas ktorého zlepili, nafarbili a skompletizovali model. Z osobného rozhovoru som sa dozvedel, že Bine organizuje tieto aktivity už viac ako 20 rokov. V roku 2011 dokonca tento koníček ukázal deťom v Afrike.

Zdroj obrázka: https://btb-tutorials.com/about-us/

Kto ma pozná bližšie a dlhšie vie, že môj život je spätý s deťmi a pedagogikou. Od roku 2006 som pracoval ako vychovávateľ v CVČ Lienka. Práve v tomto čase sa v Liptovskom Hrádku obnovila tradícia organizovania modelárskych súťaží. Od roku 2018 opäť vediem v mojom meste modelársky krúžok, kde mám v tomto školskom roku zapísaných 27 mladých modelárov. Je to fantastické a ja pevne verím, že sú medzi nimi naši nasledovníci. Práve z týchto dôvodov mi mimoriadne záležalo na tom, aby Bine naše pozvanie do Liptovského Hrádku prijal. Podarilo sa! Viac informácií o kapacite workshopu a spôsobe prihlásenia sa už čoskoro. 

13. február 2024 ... Ján Moravčík ... keď sa pozriete na oficiálny plagát premiérového podujatia EastModels Challenge 2024, nenašli by ste tam presnú lokalizáciu súťaže. Nie je to chyba, ani naša nedôslednosť. Konkrétne miesto organizovania sme riešili s vedením mesta Liptovský Hrádok, a práve dnes došlo k úplnému uzavretiu tejto otázky. Súťaž EastModels Challenge 2024 sa uskutoční v Športovom komunitnom centre v Liptovskom Hrádku.

Zdroj obrázkov: www.liptovskyhradok.sk

Jedná sa o moderné športovisko, ktoré bude v auguste pretvorené na medzinárodnú modelársku súťaž s výstavným priestorom viac ako 800 m2.

Súčasťou centra je bar s občerstvením, okolo haly je viac ako 100 parkovacích miest, v tesnej blízkosti najlepšia reštaurácia v meste (LH Point) a objekt priamo susedí so základnou školou, kde sa nachádzajú atrakcie pre deti. 

Oproti priestorom kultúrneho domu bude viac priestoru pre predajcov a z čoho sa určite tešia najviac, tovar nemusia nosiť na poschodie. Takže priatelia, naplánujte si na víkend 10.-11. augusta 2024 voľno, zoberte so sebou manželky a deti a užite si okrem modelárskej súťaže krásy Liptova. 

31. december 2023 ... Ján Moravčík ... možno ste zaregistrovali, že v aktuálnom kalendári modelárskych súťaží, ktorý naša redakcia tvorí, sa v termíne 10.-11. augusta objavuje súťaž EastModels Challenge 2024. Spojitosť s názvom nášho portálu nie je vôbec náhodná.

Väčšina z vás určite vie, že v Liptovskom Hrádku sa v rokoch 2007 – 2021 konala súťaž Bulldog fest. Za týchto štrnásť rokov sa podarilo zorganizovať dvanásť ročníkov súťaže. Z malej regionálnej súťaže sa podujatie vypracovalo na silnú, medzinárodnú akciu, ktorú dvakrát navštívil Mig Jimenez a štatistika súťažných modelov sa v roku 2021 prehupla cez číslo 1000.

Po tomto ročníku som si povedal, že svoj cieľ na toto obdobie som si splnil a žiadne ďalšie plány som si nerobil. Navyše, posledný ročník súťaže sa konal v čase pandémie a už len fakt, že sa nám podarilo zorganizovať akciu takejto veľkosti a v interiéri, bol malý zázrak.

Pravdou však je, že po obnovení činnosti portálu EastModels v decembri 2022 a po pomerne aktívnom roku 2023, kedy som navštívil so svojim tímom osem modelárskych akcií v šiestich krajinách Európy, som opäť zatúžil zorganizovať niečo v mojom regióne. Premýšľanie to nebolo ťažké, pretože pomocnú ruku mi ponúkli Lukáš, Vojto, Pavel a Dano. Toto je základná zostava, ktorá bude samozrejme doplnená. Druhým faktorom, ktorý zohral podstatnú úlohu, či do toho ísť alebo nie, je skutočnosť, že počas všetkých dvanástich ročníkov súťaže Bulldog fest som mal silné zázemie vo vedení mesta Liptovský Hrádok a v našej domovskej organizácii Art štúdiu v Liptovskom Hrádku. Pokiaľ iní organizátori súťaží bojovali s nedostatkom finančných zdrojov a drahým prenájmom priestorov, ja som takéto starosti vôbec nemusel riešiť.

Takže aká bude súťaž EastModels Challenge?

Súťaž je novou etapou súťaže Bulldog fest, pretože tá svoju knižku so šťastným koncom už dopísala. Keďže ma väčšina z vás pozná vďaka značke EastModels, ktorú som v roku 2015 vytvoril, rozhodli sme sa to prepojiť a súťaž tak pomenovať.

EastModels Challenge 2024 bude v letnom termíne, a to 10.-11. augusta 2024. Tento termín som si vyskúšal v roku 2021 a bolo to super. Súťaž bude dvojdňová a vieme, že týmto ideme do určitého rizika, najmä pri slovenských modelároch. Hlavným cieľom, že súťaž bude dva dni je ten, aby modelári Liptov, tento prekrásny kút Slovenska spoznali lepšie. Aby návšteva súťaže nebola len o modeloch, ale aby ju možno modelári poňali ako rodinný alebo kamarátsky výlet.

Miesto konania je ešte v štádiu riešenia. Buď sa súťaž uskutoční v kultúrnom dome, tak ako ste boli zvyknutí, alebo sa presunie do mestskej športovej haly. Ja by som uvítal druhú možnosť, pretože hala má výborné svetlo, odvetrávnie a priamo susedí s reštauráciou Haliganda, kde sa nachádza tiež ubytovanie a obrovské detské ihrisko. Mňa aktuálne čakajú rokovania a o výsledku vás budem informovať. 

Verím, že tak ako v minulosti, aj teraz si radi nájdete cestu a do Liptovského Hrádku a uvidíme sa spoločne na súťaži EastModels Challenge 2024. 

návrat hore