eastmodels.sk
eastmodels.sk

EastModels Challenge 2024, Liptovský Hrádok (SK)

10.08.2024
#

Nasledujúca udalosť

EastModels Challenge 2024, Liptovský Hrádok (SK)

10.08.2024

Československý modelársky patlák 2024 - už tento piatok!

Pridaný 31.03.2024 | autor Ján Moravčík

Československý modelársky patlák 2024 sa uskutoční v dňoch 5.-7. apríla (dubna) 2024 v Návsí, ubytovací komplex EMAUS

31. marec 2024 ... Ján Moravčík ... už tento piatok sa zíde 16 jednotlivcov, aby spoločne strávili víkend pri modeloch. Ja aktuálne riešim posledné detaily týkajúce sa logistiky a všetkým registrovaným účastníkom v priebehu zajtrajška odíde email s inštrukciami. Už sa neviem dočkať! Sledujte stánky priatelia, počas celého víkendu budem o dianí v Návsí informovať prostredníctvom reportov. 

19. marec 2024 ... Ján Moravčík ... registrácia na prvý ročník Československého patláku je uzavretý. Dokopy 17 jednotlivcov sa cez víkend 5.-7. apríla 2024 v českej obci Návsí stretne a spoločne sa bude venovať modelom.

Sám sa na toto podujatie veľmi teším, pretože už teraz viem, na čo sa budem počas víkendu zameriavať. Nutne potrebujem svoje modely obohacovať o časť terénu, nejakú budovu a figúrku. Práve počas tohto víkendu by som chcel čo to pochytiť od priateľov, ktorí na patláku budú a prisľúbili mi pomoc.

Všetkým účastníkom bude odoslaná v najbližších dňoch informácia o tom, čo si majú so sebou zbaliť a aký bude program podujatia. Od Láďa Valla som sa počas víkendu dozvedel, že v sobotu pre nás pripraví guláš, takže od hladu určite nezomrieme. V piatok podvečer by sme sa radi navečerali v reštaurácii u Mrózka, aby sme doplnili zásoby na dlhý modelársky večer a spoločne sa pobavili nielen o modeloch.

Tešiť sa môže na pravidelné foto vstupy a rozsiahly report z celého víkendu. 

23. január 2024 ... Ján Moravčík ... od zverejnenia informácie o konaní prvého ročníka Československého patláku ubehol presne týždeň a miesta sa takmer zaplnili. Aktuálne zostáva 5 voľných miest. Iba primomeniem, že patlák sa uskutoční v dňoch 5.-7. apríla 2024 v Návsí. Jedná sa o víkendové modelárske podujatie spojené s modelmi, relaxom, novými priateľstvami v príemnom prostredí ubytovacieho zariadenia EMAUS. Kto by mal záujem zúčastniť sa, nech ma kontaktuje na môj mail: moravcik@gmail.com.

16. január 2024 ... Ján Moravčík ... možno väčšina z vás, ktorí pravidelne navštevujete stránky www.eastmodels.sk viete, že súťaž Panzershow v Návsí patrí medzi naše najobľúbenejšie akcie. Túto súťaž sme si zamilovali kvôli ľuďom, neopakovateľnej atmosfére a najmä kvôli prostrediu a okoliu Návsí. Na dlhé roky sme získali zázemie v Penzióne Kostkov, kam sme sa pravidelne v rôznej obmene stretávali. Najprv sme tu chodili na jeden deň, neskôr na dva, nakoniec sa z toho stala víkendová akcia.

Bohužiaľ, Penzión Kostkov pred pár rokmi nový majiteľ zbúral a my sme tak trošku osireli a hľadali adekvátnu náhradu. Vďaka Láďovi Vallovi sa nám to podarilo. Osobne som si myslel, že to v Návsí čo sa ubytovania týka poznám, ale priznám sa, že som sa mýlil. Láďo nám počas posledného ročníka súťaže Panzershow zariadil ubytovanie v zariadení EMAUS v Návsí, v zborom dome, ktorý bol v minulosti evanjelickou školou založenou v roku 1784.

Tento komplex nás očaril natoľko, že sme sa rozhodli, že tu na jar zorganizujeme československý patlák, víkendové lepenie pre všetkých, ktorí si chcú schuti zamodelárčiť. Žiadne pravidlá, žiadne podmienky, len dobrá partia, modely, a to CELÝ VÍKEND.

Základná cena za ubytovanie je 150 kč/noc, k tomu je nutné pripočítať sumu 50 kč za obliečky na periny a dohodnúť sa na rozpočítaní nákladov ako je upratovanie priestorov po skončení podujatia a poplatky za elektriku, vodu a plyn. Spôsob úrady by sa dohodol už priamo s registrovanými účastníkmi.

Strava bude riešená individuálne. 400 metrov od EMAUS sa nachádzajú potraviny a Reštaurácia u Mrózka, kde sme sa vždy dobre najedli. Za nás odporúčame tiež vyskúšať kuchyňu v reštaurácii Prístav Kostkov, kde sme boli dvakrát a bol to absolútny gastronomický zážitok. Láďo nám tiež prisľúbil, že nám pripraví tradičné placky, a to teda stojí za ochutnenie!

Ako sa prihlásiť?

Ak vás táto akcia zaujala a chceli by ste sa jej zúčastniť, stačí zaslať email na moju adresu: moravcik1986@gmail.com najneskôr do 24. marca 2024. Pozor, počet miest je limitovaný!

Súvisiace články

Československý patlák – REPORT prvého dňa

Pridané 06.04.2024NovinkyPodujatia

návrat hore