eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024

Ikar of Novi Sad 2024 - tento rok aj s účasťou EastModels

Pridaný 07.05.2024 | autor Ján Moravčík

Súťaž Ikar of Novi Sad 2024 sa uskutoční 1. júna 2024 v Novom Sade (Archive of Vojvodina)

Webové stránky súťaže

Internetová registrácia

7. máj 2024 ... Ján Moravčík ... takmer presne pred dvomi mesiacmi som sa zamýšľal nad účasťou na súťaži Ikar of Novi Sad 2024, a to z dvoch dôvodov. Milujem Srbsko, špeciálne Novi Sad a Báčsky Petrovec. No a užiť si tieto miesta v letných mesiacoch? O to väčšia motivácia pre mňa! 

Počas cesty na súťaž Hoby Model Show 2024 som sa s Romanom Michalkom na túto temu rozprával. Ako vždy, bol tejto možnosti otvorený, ja som stále zvažoval. Včera po rozhovore s manželkou padlo definitívne rozhodnutie. EastModels vycestuje na súťaž do Nového Sadu! Okrem toho, v ten istý deň sa koná aj súťaž vo Vukovare, kam pôjde Roman s Ondrejom. Ja budem celý deň prítomný na súťaži v Novom Sade. Okrem mňa tam bude aj náš srbský ambasádor Miroslav "Miky" Šljivic, ktorý bude pôsobiť ako člen organizačného tímu. 

Aký je teda plán? V piatok okolo štvrtej hodiny vyrazíme na viac ako 6 hodín trvajúcu cestu. Ubytovanie máme zariadené vo Villa Ana u nášho priateľa Bojana v Báčskom Petrovci, odkiaľ budeme na podujatia vyrážať. Súťaže sú jednodňové, a tak si užijeme aj Petrovec. Práve na tento bod programu sa teším najviac. Túto prekrásnu slovenskú obec som si zamiloval a pokiaľ bude príležitosť, vždy sa tu rád vrátim. 

S našim priateľom Bojanom z Báčskeho Petrovca počas cesty na súťaž Novogodišnji Kup 2023

9. marec 2024 ... Ján Moravčík ... roky mojim priateľom a kolegom, s ktorými som absolvoval cesty do Srbska hovoril, že je veľká škoda, že nejaká dobrá modelárska súťaž v Srbsku nie je v nejakom z teplých letných mesiacov. Žeby boli moje túžby vyslyšané? Vyzerá to tak, že áno. Pred pár dňami moji srbskí priatelia zverejnili na facebooku info o tom, že 1. júna 2024 sa v Novom Sade uskutoční v poradí už 17. Ročník súťaže Ikar of Novi Sad (Novosadski Ikar).

Pravdupovediac, začal som spriadať plány. Novi Sad nie je až tak ďaleko, súťaž je jednodňová, to znamená, že cez víkend by bol čas aj na kultúru a návštevu známych miest v teplom a komfortnom počasí. Za ďalšie, mal by som možnosť opäť sa vydať do Báčskeho Petrovca, môjho najobľúbenejšieho miesta v Srbsku. A v lete ... je Petrovec najokúzľujúcejší. Uvidíme.

návrat hore