eastmodels.sk
eastmodels.sk

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

#

Nasledujúca udalosť

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

Bardejov 2016 - prvé fotografie!!!

Pridaný 08.10.2016 | autor Rasťo Hasiček

8. október 2016 ... Rasťo Hasiček ... dnes som sa zúčastnil súťaže O pohár Bielych Albatrosov v Bardejove. Keďže tento ročník bol mojim prvým, neviem ho porovnávať s predošlými, ale napriek tomu dnešok hodnotím veľmi pozitívne. Súťaž prebiehala v priestoroch školy. Priestor nebol rozlohou veľkolepý, ale paradoxne som to považoval za výhodu, keďže celá výstava sa niesla v komornejšom avšak príjemnom až priam rodinnom duchu.

V strede miestnosti bol veľký počet stolov s rozloženými modelmi. Po okraji miestnosti boli umiestnené stánky predajcov. Pred sálou a na dvore boli členovia skupiny venujúcej sa rekonštrukcii historických udalostí z druhej svetovej vojny. Na prehliadnutie bolo veľké množstvo náradia, výbavy a rekvizít zo spomínaného konfliktu. Predstavitelia historických vojenských síl v dobových uniformách neváhali a poskytovali veľmi obsiahly výklad. Keďže väčšina modelov na výstave si zobrala za predlohu lietadlá alebo vojenskú techniku zo spomínaného obdobia, táto atrakcia sa k akcii vynikajúco hodila.

Celý deň som stretával veľmi príjemných ľudí. Či sa už jednalo o organizátorov, predajcov alebo účastníkov výstavy. Atmosféra bola veľmi priateľská. Bolo cítiť, že organizátori si dali na príprave záležať, ale pôsobili veľmi uvoľnene a celý čas si akciu užívali.

Počet modelov ma príjemne prekvapil. Predpokladám, že vysoké množstvo je spôsobené aj účasťou veľkého zastúpenia hostí zo zahraničia. Rád by som vypichol víťazný model celej súťaže - loď Queen Mary II, ktorá bola priam dych vyrážajúca. Veľmi sa mi páčili modeli mládeže, ktoré boli na prekvapivo vysokej úrovni. Tu by som rád vyydvihol prácu pána Pavla Novotného z Košíc. Je vedúcim modelárskeho krúžku a je možné ho často vidieť na súťažiach aj so svojimi zverencami. Osobne obdivujem nie len vynikajúce výsledky chlapcov, ale najme ochotu vedúceho krúžku sa mládeži aj počas celej výstavy venovať.

Mám teda za sebou skvelý deň plný modelov, skvelých ľudí a dobrej atmosféry. Päťnásty ročník súťaže O pohár Bielych Albatrosov sa mi páčil a už teraz sa teším na ďalšie pokračovanie. Isto si ho nenechám ujsť.

 

 

Súvisiace články

návrat hore