eastmodels.sk
eastmodels.sk

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024
#

Nasledujúca udalosť

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024

Bulldog fest 2018 - výsledková listina!

Pridaný 04.06.2018 | autor Marek Zindulka, Štefan Pásztor

Bulldog fest 2018 sa uskutoční 26. mája 2018 v Dome kultúry v Liptovskom Hrádku

Udalosť na Facebooku 

Internetová registrácia UZAVRETÁ

modely si môžete prihlásiť na mieste v sobotu od 7:00 do 10:00

04. jún 2018 ... Štefan Pásztor ... nižšie nájdete výsledkovú listinu kategórií A, B a C a mládežníckych modelov. Za prípadné preklepy v menách sa organizátori vopred ospravedlňujú. Papierové modely už čoskoro. 

Žiaci + juniori (plastikové modely)

25. máj 2018 ... Štefan Pásztor ... už zajtra čaká namodelárov 11. ročník súťaže Bulldog fest 2018, ktorá sa uskutoční po dvojročnej prestávke. Firma Kappak venuje pre jedného modelára veľmi praktiký vešiak na medaily.

chlapci zo Štefánikovho krídla v prípade, ak sa na súťaži objaví model "hadraplánu" z prvej svetovej vojny venujú bustu Józsefa Kissa, najlepšieho uhorského stíhacieho pilota 1. svetovej vojny.

Organizátori zverejňujú aj pravidlá workshopu Jiřího Ščučku, ktorý sa v Liptovskom Hrádku predstaví. 

23. máj 2018 ... Štefan Pásztor ... rekord z roku 2016 padol. Organizátori k včerajšej polnoci zaregistrovali 504 modelov (v roku 2016 ich bolo 435). Čo to znamená? Rozhodne fakt, že sa bude na čo pozerať. V dnešnej aktualizácii sú na rade ďalšie dôležité novinky. Prinášame vám fotografie exkluzívnej ceny, ktorú do súťaže venujú Richard a David Topalovci. Jedná sa o Smart hodinky a bude pre model, diorámu alebo figúrku Waffen SS.

Druhou minisúťažou, resp. spestrením programu je súťaž o model T-60 v mierke 1:35 s plným interiérom, ktorú venovala firma PROSPEKTOR. Získa ju vyžrebovaný účastník workshopu Jiřího Ščučku.

Iba pripomeniem, že kto má záujem o stretnutie s modelármi v Liptovskom Hrádku, posedenie je naplánované na 18:00 hod v priestoroch F-hotela v Liptovskom Hrádku. Každý kto má záujem, je srdečne vítaný. 

22. máj 2018 ... Štefan Pásztor ... do konca elektronickej registrácie zostáva presne 12 hodín!


Padne rekord z roku 2016, kedy bolo cez internet prihlásených 435 modelov? To sa dozvieme už čoskoro. Registráciu nájdete TU. Aktualizujeme aj zoznam špeciálnych ocenení. Pribudla cena KPM Gelnica (môžem prezradiť, že na východe Slovenska sa plánuje ďalšia akcia, viac informácií už čoskoro).

Ceny venujú aj chlapci zo Štefánikovho krídla.

Modelári z modelárskeho klubu z Rimavskej Soboty.

Rovnako tak modelári z KPM Žilina, konkrétne dve plakety a dva modely KVII.

Prípravy súťažných priestorov začínajú už vo štvrtok poobede, pretože organizátori nechcú mať zhon v piatok. Očakávaní sú modelári takmer z celého Československa a okolitých štátov a členovia klubu Bulldog sa im chcú patrične venovať. Spoločné stretnutie modelárov je naplánované na piatok o 18:00 hod. v hoteli F-Hotel v Liptovskom Hrádku. 

21. máj 2018 ... Štefan Pásztor ... už len 5 dní! Čas beží neuveriteľnou rýchlosťou. Po dvoch rokoch sa súťaž Buldog fest opäť uskutoční. Dnes sú na rade organizačné informácie. Súťaž sa uskutoční v Dome kultúry v Liptovskom Hrádku, ktorý sa nachádza na ulici J. D. Matejovie 591. V Dome kultúry sa nachádzajú potraviny, bankomat a reštaurácia Fanab, ktorá bude v deň súťaže variť pre modelárov obedové menu.

Modelári, ktorí pricestujú do Liptovského Hrádku už v piatok si svoje modely môžu prihlásiť už v piatok. Organizátori budú v Dome kultúry od 14:00 – 17:30. V piatok od 18:00 sa v priestoroch F-hotela v Liptovskom Hrádku uskutoční posedenie. Organizátori všetkých modelárov, ktorí v budú na Liptove už v piatok srdečne pozývajú.

V piatok dorazia aj hlavní hostia Jiří Ščučka a Jindřich Štěrbáček. Predajcovia, ktorí sa chcú vyložiť v piatok, tak môžu urobiť do 18:00, alebo v sobotu ráno od 6:30 hod. Iba pripomeniem, že elektronická registrácia trvá do zajtrajška do polnoci. Modely si rýchlo a pohodlne môžete prihlásiť TU.

Nižšie pripájam ceny GT cupu od Honza Merhauta. Tak priatelia už len päťkrát sa vyspíme a vidíme sa na 11. ročníku súťaže Bulldog fest. 

18. máj 2018 ... Štefan Pásztor ... do súťaže nám zostáva už len osem dní! Cez internet je prihlásených už viac ako 200 modelov od modelárov z celého Slovenska, z Plzne, Chodova, Šumperku, Kaznějova, Zdic, Ostravy, Havířova (všetko Česká republika), Noveho Sadu, Belehradu (všetko Srbsko), Banja Luky (Bosna a Hercegovina), Hillegom (Holandsko), Sosnowieca, Krakova (Poľsko), čo znamená, že takúto pestrú účasť v Liptovskom Hrádku ešte nikdy nemali. Iba pripomeniem, že svoje modely môžete prihlasovať TU. Dá sa povedať, že všetko je pripravené, je nutné všetky veci dotiahnuť do konca tak, aby bolo všetko v sobotu 26. mája pripravené na 100%. Pribúdajú aj špeciálne ceny. Obzvlášť zaujímavou je print legendárneho lietadla Mustang. Budem citovať Jána Moravčíka:

„Print lietadla P-51D 30-NT Mustang, ktorý je vytlačený na MDF doske má rozmer 60 x 40 cm! Cenu nám venoval Janko Kvasnica (www.77propeller.com, kto ste fanúšik letectva, vrelo odporúčam navštíviť), ktorý svoj e-shop spustil len pred pár dňami. Osobne sa tomu veľmi teším, pretože je to úplne unikátna a hodnotná cena a verím, že novému majiteľovi urobí veľkú radosť. Janko sa osobne súťaže zúčastní, nielen ako zástupca firmy, ale aj ako súťažiaci modelár.“

Náš srbský priateľ Miroslav Sljivic, ktorý je šéfredaktorom internetového časopisu MaketarPLUS nám venoval obraz legendárnej „21“ ktorý skončí v rukách modelára modelu Mig-21 v československého alebo slovenského letectva.

Dorazila aj cena Ammo by Mig Jimenez pre najlepšie napatinovaný model súťaže. Výherca dostane diplom a trojmesačné predplatné magazínu TWM.

Sortimentom zo svojej malo výroby prispeje aj Patrik Kertész, a to do kategórie C3 a C4.

Predbežný zoznam cien nájdete nižšie (foto budeme priebežne dopĺňať).

  • Cena PK Scale Models – Patrik Kertész
  • Cena internetového časopisu MaketarPLUS – Miroslav Sljivic
  • Cena MK Rimavská Sobota
  • Cena internetového obchodu www.77propeller.com
  • Ceny Panzershow – Radek Dostál
  • Cena modelárskeho klubu Šumperk
  • Cena KPM Žilina
  • Cena modelárskeho klubu Novi Sad
  • Cena PEGWIKING Richard a David Topalov
  • Cena firmy MRP – René Molnár
  • Ceny modelárskeho obchodu PROSPEKTOR (10% poukážky pre každého oceneného modelára)
  • Ceny firmy Vertigo Miniatures
  • Cena Ammo by Mig Jimenez – najlepšie napatinovaný model
  • Pohár Juraja Martinku pre najlepšiu diorámu
  • Pohár pre najlepší mládežnícky model
  • Pohár primátora mesta Liptovský Hrádok pre najlepší papierový model
  • BULLDOG Cup – najlepší model súťaže

16. máj 2018 ... Štefan Pásztor ... prípravné práce idú do finále! V Liptovskom Hrádku pripravili organizátori trošku netradičné ocenenie v podobe plakety v skle v rozmere 10x15 cm s vygravírovaným novým logom. Tieto ceny budú určené pre všetky seniorské kategórie (plastikové a papierové modely), mládežníci budú mať ceny iné, pretože tí budú bojovať o prvé, druhé alebo tretie miesto. Dokopy tak mimo špeciálnych cien rozdajú takmer 150 ocenení. Špeciálne ceny stále pribúdajú a konečný zoznam odkryjeme budúci týždeň. Nával hlási Marián Glemba, ktorý mi potvrdil, že každým dňom pribúda viac a viac modelov registrovaných cez internet (registrácia TU).

15. máj 2018 ... Štefan Pásztor ... ako už isto viete, program súťaže v Liptovskom Hrádku bude veľmi pestrý. Okrem klubov vojenskej histórie, 18 predajcov bude jedným z hosťov aj Jindřich Štěrbáček – šéfredaktor mesačníka Modelář. Organizátori sa rozhodli Jindřicha osloviť s tým, či by sa podujal odpovedať na otázky návštevníkov. Diskusia sa bude konať v sobotu od 11:30 – 12:30, ktorú bude moderovať Ján Moravčík. Účastníci, ktorí napíšu svoju otázku počas diskusie alebo ju pošlú na email moravcik1986@gmail.com do 24. mája 2018, budú zaradení do žrebovania o atraktívnu cenu – model HE 280 v mierke 1:48 od firmy Eduard, ktorý do súťaže venoval partner súťaže PROSPEKTOR. Žrebovanie a odovzdanie ceny sa uskutoční ihneď po skončení diskusie.

14. máj 2018 ... Štefan Pásztor ... do súťaže zostáva už len 12 dní! Pre organizátorov to znamená, že najbližšie dni budú vrcholiť všetky prípravy, aby bolo v sobotu 26. mája 2018 všetko pripravené na 100%. Viem, že internetová registrácia modelov prekročila prvú stovku a najväčší nával sa ešte len očakáva. Dnes do Liptovského Hrádku dorazili ceny a Janči mi poslal jednu ilustračnú fotografiu. Hlavná cena Bulldog cup má presne 53 cm! Iba pripomeniem, že ak chcete na súťaži ušetriť čas, prihlasujte si svoje modely prostredníctvom internetu TU. Ušetrený čas môžete využiť na nákup modelárskeho sortimentu u dokopy 18 predajcov! (zoznam si môžete pozrieť nižšie)

7. máj 2018 ... Štefan Pásztor ... pred malou chvíľkou predstavili organizátori súťaže Bulldog fest nové logo. Zo zákulisných informácií viem, že práve toto logo by malo byť zakomponované v jedinečných oceneniach, ktoré sa chystajú v Hrádku úspešným súťažiacim rozdať. Iba pripomeniem, že elektronická registrácia je spustená, ušetrite si čas a peniaze (cez internet je štartovné 1 eur, na mieste 2 eurá) a prihláste svoje modely cez internet. Stačí, keď kliknete TU. 

3. máj 2018 ... Štefan Pásztor ... prinášame vám aktuálny a konečný zoznam predajcov, u ktorých budete môcť počas súťaže Bulldog fest 2018 nakúpiť: 

  • MN modelář (CZ)
  • DRACO Košice
  • Lukgraph (PL) 
  • MARIUSZ SZOJA - BDKM (PREVIOUSLY STRATUS) (PL) 
  • Prospektor
  • DIORAMAmodel.sk/KOVOVEMODELY.sk
  • MABINO Mariusz Bieńczyk (PL)
  • KG-KANS TOPOLČANY – M. GIECI
  • FOX MODEL (CZ)
  • VERTIGO Miniatures
  • AEROPOXY (SRB)
  • Róbert Šarkózy – burza
  • Armycast (CZ)
  • Pavel Szostek – papierové modely (CZ)
  • Patrik Kertész - PKScaleModels – burza
  • MODELWORLD (PL)
  • Brassica models (CZ)
  • Moritz Hobby (CZ)

26. apríl 2018 ... Štefan Pásztor ... organizátori 11. ročníka Bulldog fest 2018 spustili elektronickú registráciu. Stačí, keď kliknete TU alebo na obrázok nižšie.

19. apríl 2018 ... Štefan Pásztor ... ďalším hosťom, ktorý obohatí repertoár programu počas Bulldog festu 2018 je Jindřich Štěrbáček - šéfredaktor mesačníka Modelář. Počas hodiny od 11:30 - 12:30 sa ho môžete pýtať na čokoľvek. Od organizátorov viem, že v spojitosti s Jindrom chystajú zaujímavú súťaž, o čo ide, sa dozviete už v najbližších dňoch.

11. apríl 2018 ... ŠtefanPásztor ... ako sme avizovali pred niekoľkými týždňami, s workshopom sa v Liptovskom Hrádku odprezentuje Jiří Ščučka. Jedná sa o netradičnú formu v tom, že samotná demonštrácia prác bude rozdelená do dvoch blokov po 80 minút. Bude sa rozhodne na čo pozerať!

6. marec 2018 ... Štefan Pásztor ...  zoznam predajcov sa k dnešnému dňu opäť o čosi rozrástol:

  • MN-modelář (CZ)
  • DRACO Košice
  • Lukgraph (PL) 
  • MARIUSZ SZOJA - BDKM (PREVIOUSLY STRATUS) (PL) 
  • Prospektor
  • DIORAMAmodel.sk/KOVOVEMODELY.sk
  • KG-KANS TOPOLČANY – M. GIECI
  • FOX MODEL (CZ)
  • VERTIGO Miniatures
  • AEROPOXY (SRB)
  • Róbert Šarkozy - burza
  • Armycast (CZ)
  • Pavel Szostek - papierové modely (CZ)
  • PK Scale Models - Patrik Kertész 

Ceny pre vybrané modely udelí aj modelársky klub Novi Sad zo Srbska.

29. marec 2018 ... Štefan Pásztor ... na 11. ročník súťaže Bulldog fest sa okrem veľkého množstva modelárov (mám informácie, že do Hrádku pricestujú modelári z takmer celého Slovenska, Čiech, Poľska, Holandska, dokonca niekoľko áut modelárov zo Srbska) prihlasujú aj predajcovia. Organizátori majú ešte nejký priestor k dispozícii a vedeli by umiestniť 2 - 3 predajcov. Kto má záujem o rezerváciu predajného miesta, stačí napísať email na mariangl@centrum.sk.

Aktuálny zoznam predajcov k 29. 3. 2018:

  • MN-modelář (CZ)
  • DRACO Košice
  • Lukgraph (PL) 
  • MARIUSZ SZOJA - BDKM (PREVIOUSLY STRATUS) (PL) 
  • Prospektor
  • DIORAMAmodel.sk/KOVOVEMODELY.sk
  • KG-KANS TOPOLČANY – M. GIECI
  • FOX MODEL (CZ)
  • VERTIGO Miniatures
  • AEROPOXY (SRB)
  • Róbert Šarkozy - burza

18. marec 2018 ... Štefan Pásztor ... od organizátorov som práve obdržal email, v ktorom som našiel oficiálne propozície 11. ročníka súťaže Bulldog Fest 2018. Nájdete tu súťažné kategórie, časový harmonogram a ďalšie užitočné informácie.  

--------------------------------------------------------------

MK BULLDOG pri ART štúdiu Liptovský Hrádok

Mesto Liptovský Hrádok

Odbor kultúry mesta Liptovský Hrádok

Vás

pozývajú na

11. ročník medzinárodnej modelárskej súťaže plastikových a papierových modelov

BULLDOGFEST 2018

Termín konania: 26. 5. 2018

Miesto konania: Mestské kultúrne stredisko, Jozefa Dekréta Matejovie 591, Liptovský Hrádok 033 01

 

Súťažné kategórie:

Plastikové modely

Seniori

A1 Lietadlá vrtuľové 1:72

A2 Lietadlá vrtuľové 1:48

A3 Lietadlá prúdové 1:72

A4 Lietadlá prúdové 1:48

A5 Lietadlá 1:32

B1 Bojová technika pásová 1:35

B2 Bojová technika kolesová 1:35

B3 Bojová technika pásová 1:72

B4 Bojová technika kolesová 1:72

B5 Bojová technika 1:48

 

Žiaci /do 15 rokov/

JZ1 Lietadla, vrtuľníky 1:72

Z2 Lietadla, vrtuľníky 1:48, 1:32

JZ3 Bojová technika 1:72

JZ4 Bojová technika 1:48, 1:35

Juniori /do 18 rokov/

J1 Lietadla, vrtuľníky 1:72, 1:48, 1:32

J2 Bojová technika 1:72, 1:48, 1:35

 

Súťažné kategórie bez rozdielu vekovej kategórie

C1 Figúrky /Bez rozdielu mierky

C2 Busty /Bez rozdielu mierky

C3 Diorámy 1:72

C4 Diorámy 1:48, 1:35

C5 Autá a motocykle /Bez rozdielu mierky

C6 Vrtuľníky /Bez rozdielu mierky

C7 Ponorky, lode /Bez rozdielu mierky

C8 Traktory a ťažká technika /Bez rozdielu mierky

C9 Scifi /Bez rozdielu mierky

C10 Ostatné /to čo sa nikam nezmestilo/ Bez rozdielu mierky

 

Papierové modely:

Seniori

P1 Osobná technika

P2 Bojová technika

P3 Železničná technika

P4 Letecká a kozmická technika

P5 Stavby

P6 Lode

P7 Prefarbované, upravované modely (skreč, striekanie)

P8 Ostatné /to čo sa nikam nezmestilo/

 

Žiaci + juniori /do 18 rokov/

P9 Vozidlá a technika

P10 Stavby

P11 Ostatné /to čo sa nikam nezmestilo/

 

Štartovné:

/Štartovné sa vzťahuje na osobu, nie na model/

Seniori – 1€/registrácia cez internet  2 €/registrácia na mieste

Juniori, žiaci – bez poplatku

 

Program súťaže:

7:00 – 10:00 registrácia, preberanie modelov

10:05 – otvorenie súťaže

10:10 – 11:30 workshop Jiřího Ščučku – 1. časť

11:30 – 12:30 diskusia s Jindřichom Štěrbáčkom

12:30 – 13:50 workshop Jiřího Ščučku – 2. časť

14:15 - vyhlasovanie výsledkov, odovzdávanie cien

 

Hodnotenie:

Modely budú hodnotiť členovia MK BULLDOG. Hodnotené budú iba modely, ktoré v minulých ročníkoch Bulldog festu nesúťažili. Žiaci a juniori môžu svoje modely umiestniť aj do seniorských kategórii. Seniori nemôžu umiestniť svoje modely do žiackych a juniorských kategórii.

 

Ceny:

Ocenení budú traja v každej kategórii, v prípade, že bude v niektorej kategórii menej modelov na ocenenie, budú ceny presunuté do kategórie, kde je silnejšia konkurencia + špeciálne ceny. Vo všetkých kategóriách budú vyhodnotené tri modely bez určenia poradia.  Kategórie žiakov a juniorov budú ocenené 1. – 3. miestom.

BULLDOG CUP - pohár pre najlepší plastikový model vybraný členmi MK Bulldog

Pohár primátora mesta Liptovský Hrádok – pohár za najlepší papierový model

Cena firmy AMMO of Mig Jimenez – cena za najlepšie napatinovaný model súťaže

Pohár Juraja Martinku – pohár za najlepšiu diorámu súťaže

Ďalšie špeciálne ceny budú postupne aktualizované.

 

Informácie pre predajcov:

Počet predajných miest je limitovaný! Poplatok za predajné miesto neúčtujeme, budeme radi, ak sa predajcovia rozhodnú podporiť Bulldog fest 2018 venovaním ceny pre modelárov.

Predajné miesta nahlasujte na mariangl@centrum.sk.

 

Informácie:

V prípade akýchkoľvek otázok sa môžete obrátiť na:

Ján Moravčík, plastikové modely: moravcik1986@gmail.com

Martin Seemann, papierové modely: seemann.martin@gmail.com

--------------------------------------------------------------

12. marec 2018 ... Štefan Pásztor ... bohužiaľ, je to tak. Organizátori súťaže Bulldog fest 2018 vynaložili maximum úsilia, aby sa po štyroch rokoch podarilo do malého mestečka pod Tatrami opäť priniesť Miga Jimeneza a jeho šarmantnú manželku, no aj tak sa tak nestane. Vysvetlenie je jednoduché, Elizabeth bude koncom apríla ukončovať liečbu a jednoducho sa ešte bojí cestovať a vystavovať telo akémukoľvek stresu. Cestovanie je veľmi náročné na energiu a neraz dá zabrať aj zdravému človeku. Podľa informácií, ktoré mám od Jančiho Moravčíka musím povedať, že organizátori nie sú sklamaní a s takýmto výsledkom počítali od vtedy ako bola Elizabeth diagnostikovaná táto vážna diagnóza. Rešpektujú to a želajú Elizabeth skoré uzdravenie a rýchly návrat do „bežného“ života. Stále v sebe živia myšlienku, že Mig na Slovensko ešte príde.

Firma Ammo by Mig Jimenez však vyjadrila záujem akciu mediálne podporiť prostredníctvom ich sociálnych sietí, svojimi produktmi prispeje tiež do plejády špeciálnych cien, ktoré budú čakať na modelárov v Liptovskom Hrádku.

Bulldoci zmobilizovali svoje úsilie, dali hlavy dokopy a prinesú na Bulldog fest 2018 opäť niečo nové a nekonvenčné. Nekonvenčné v tom, že workshop bude viesť  Jiří Ščučka, ktorého zvlášť  netreba predstavovať. Nové v tom, že sa nebude jednať o klasický niekoľkominútový workshop, ale o dva 80 minútové bloky, ktoré budú predelené obedňajšou prestávkou. Z takéhoto scenára by mal vzniknúť komplexný výstup, ktorý prevedie modelára od základných techník až po skutočne „mazácke“ vychytávky. Viac informácií už čoskoro!

Organizátori tak mohli urobiť finálnu úpravu plagátu, ktorú si môžete pozrieť nižšie. 

9. február 2018 ... Štefan Pásztor ... organizátori 11. ročníka medzinárodnej modelárskej súťaže Bulldog fest, ktorá sa uskutoční na konci mája v Liptovskom Hrádku v posledných dňoch dohodli prvého špeciálneho hosťa - Jindra Štěrbáčka, šéfredaktora československého modelárskeho mesačníka Modelář. Ak mám správne informácie, Jindro sa už súťaže Bulldog fest v minulosti zúčastnil dvakrát (v roku 2014 a 2016). Tohto roku sa môžu návštevníci tešiť na besedu, v ktorej bude Jindro odpovedať na príjemné, aj menej príjemné otázky. O detailoch budeme samozrejme ešte bližšie informovať.

Od Jančiho Moravčíka mám informáciu, že do na Liptov sa chystajú modelári zo Srbska, dokonca aj Holandska. Verím, že prípravy pôjdu bez problémov a už čoskoro sa dozvieme, či do Hrádku Mig a Elizabeth prídu alebo nie.  

21. január 2018 ... Štefan Pásztor ... do súťaže Bulldog fest 2018 ostávajú ešte štyri mesiace a organizátori usilovne pracujú na prípravách. V tomto roku je rozdiel v tom, že usporiadatelia sú schopní poskytnúť pomerne veľký priestor pre predajcov. Je však nutné prihlásiť sa prostredníctvom mailu na mariangl@centrum.sk v predstihu, a to do 30. apríla 2018. Poplatok za predajné miesto je 20 eur, no tento poplatok sa neúčtuje v prípade, ak sa predajca rozhodne venovať cenu do súťaže. 

2. január 2018 ... Štefan Pásztor ... od Jána Moravčíka viem, že modelársky klub Bulldog, respektíve organizačný štáb súťaže Bulldog fest sa stretol medzi sviatkami, aby vypracoval propozície a definitívnu koncepciu súťaže. V skratke môže prezradiť aspoň to, že „Bulldoci“ pridali niekoľko kategórií (lietadlá v mierke 1:32, rozšírili sa kategórie žiackych modelov). Definitívne sa rozhodlo, že súťaž bude jednodňová, no celkový scenár počíta, že súťaž skončí trochu neskôr, než sme zvyknutí. Organizátori počítajú, že vyhodnotenie začne približne o 16:00. Úpravy sa dotkli aj vyhodnotenia. V Liptovskom Hrádku sa bude tradičné vyhodnotenie (na pódiu) týkať len hlavných a sponzorských cien. Ocenenia v štandardných kategóriách sa budú odovzdávať obdobným systémom ako v Telforde alebo v Bytom (súťažiaci, ktorého model získal cenu bude mať štítok pod modelom označený pečiatkou ocenený model. S týmto lístočkom, rovnako tak s kontrolným ústrižkom pôjde na miesto, kde sa budú tieto ceny vydávať a cenu dostane). Organizátori tak chcú zrýchliť tempo vyhlasovania, pretože počítajú s veľkým počtom špeciálnych a sponzorských cien. Grafik Matej Moravčík pripravil plagát podujatia (ešte sa nejedná o definitívnu grafiku) a organizátorov práve teraz čaká najdôležitejšia práca. Zvládnuť prípravné práce tak, aby všetko „klaplo“ 26. mája 2018.

 28. október 2017 ... Marek Zindulka ... vyzpovídal jsem Jána Moravčíka, organizátora soutěže Bulldog fest 2018. Z rozhovoru se dozvíte, jaké změny se chystají i to, kdo by mohl do Liptovského Hrádku přijít jako speciální host.

15. september 2017 ... Marián Glemba ... POZOR ZMENA!!! BULLDOG FEST 2018 sa uskutoční 26.-27. mája 2018. K zmene termínu došlo po dohode s chlapcami zo Štefánikovho krídla, keďže pôvodný termín (19.-20. máj) bol len jeden týždeň po ich akcii. 

29. august 2017 ... Rasťo Hasiček ... v Novej Lesnej som sa po takmer troch mesiacoch stretol s Jánom Moravčíkom, predsedom modelárskeho klubu Bulldog pri Art štúdiu v Liptovskom Hrádku, ktorý mi oznámil, že 11. ročník súťaže Bulldog fest bude, a to už v roku 2018. Konkrétny dátum je stanovený na 19. mája na tradičnom mieste - v Dome kultúry v Liptovskom Hrádku. Do úvahy pripadajú dve verzie. Buď bude súťaž len v sobotu 19. mája alebo bude mať súťaž novú koncepciu a bude dvojdňová (19.-20. mája 2018). Všetko bude závisieť od potvrdenia, resp nepotvrdenia účasti pozvaného modelára do Liptovského Hrádku, keďže od októbra minulého roku sa toho veľmi veľa udialo... O všetkom dôležitom vás budem pravidelne informovať.

12. október 2016 ... Ján Moravčík ... na túto otázku som si odpovedal pravidelne každý rok po ukončení aktuálneho ročníka súťaže Bulldog fest. Časom keď opadla únava a vyčerpanie, som sa do ďalšieho ročníka púšťal  opäť, rok čo rok. Za tým, že v Liptovskom Hrádku existuje modelárska komunita stojí viacero dôvodov. Väčšin členov modelárskeho klubu Bulldog sme kamaráti, ktorí sme spoločne navštevovali modelársky krúžok na konci deväťdesiatych rokov. Naše kamarátstvo a vášeň pre tento koníček pretrvali až doteraz.

Prvý ročník modelárskej súťaže Bulldog fest sa konal v roku 2007, kedy som ešte pracoval ako vychovávateľ v CVČ a túto aktivitu som dostal viac-menej príkazom, pretože práve v tomto období som sa modelárstvu moc nevenoval. Paradoxne práve prvý ročník súťaže ma motivoval, aby som sa k modelom opäť vrátil. Táto láska trvá doteraz. My Bulldoci sme od iných klubov trochu iní. Pravidelne sa nestretávame, neorganizujeme patláky, na súťaže spolu cestujeme sporadicky, tak raz za 4 – 5 rokov. Čo je pre nás podstatné je to, že všetci, keď to treba, sa vieme zomknúť a urobiť pre súťaž maximum práce. Verím, že naša úprimná snaha bola počas celých tých 10 rokov vidieť.

Tohto roku sme bohužiaľ ohlásili, že budúci rok sa Bulldog fest neuskutoční. Aj toto naše rozhodnutie je vyústením viacerých okolností. Asi najpodstatnejšia je tá, že budúci rok v máji mám štátnice a chcem sa naplno sústrediť na školu. Ďalšia stránka veci je to, že po desiatich rokoch cítime únavu, určité vyčerpanie alebo frustráciu. Jednoducho zo 150 modelov sme sa dostali na takmer 800 a táto cesta nás vyčerpala. Prišiel čas dočerpať palivo.

Po dlhom čase sme sa spoločne stretli práve pred pár mesiacmi, aby sme si povedali, čo bude s nami ďalej. V kútiku duše som čakal, že všetci tí moji kamaráti z detstva, ktorí sa za tie roky poriadne zmenili a dospeli povedia, že Bulldog fest bude. Moja predstava sa naplnila, a tak som veľmi šťastný, že vám môžem za všetkých oznámiť, že Bulldog fest sa uskutoční a to už v roku 2018 v termíne 19. – 20. mája v Liptovskom Hrádku, s inovovaným názvom a taktiež celkovou koncepciou. Už dnes môžem povedať, že práve včera nám prisľúbila účasť významná osobnosť modelárskeho sveta a pevne verím, že sa všetko zrealizuje tak, ako si predstavujeme. Určite sa už dnes pripravte, že v Hrádku sa zdržíte dva dni. Celú sobotu a určite doobedie v nedeľu. Chceme využiť nášho hosťa na maximum a chceme mať dostatočný priestor na hodnotene modelov, rovnako tak na prípravu ceremoniálu odovzdávania cien. Viac informácií už čoskoro. 

Súvisiace články

návrat hore