eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Novinka Oilbrusher od Ammo by Mig Jimenez - recenzia

Pridaný 30.10.2016 | autor Ján Moravčík, Rasťo Hasiček

Konečne k nám do redakcie dorazila zásielka úplne nových olejových farieb priamo zo Španielska. Aj napriek pochybovačným rečiam modelárov sa táto aktivita stretla s obrovským záujmom modelárov. Ten bol až tak veľký, že po spustení kampane už za pár dní sa všetky vyrobené kusy ihneď vypredali. Právom sme zvedaví, ako sa s novými olejovými farbami pracuje. Prečítajte si krátku recenziu.

We have finally received entirely new set of oil paints directly from Spain. Despite initial doubts these new products have draged huge attention. This attention and interest were so big that first batch of oil pants was sold immediately. Therefore we are really curious how new paints work. You can find out in our short review.


Na otestovanie sme si pripravili nastriekanú plastovú doštičku, ktorú sme pred prácou zalakovali lesklým lakom.

For our test we have prepared painted plastic board with glossy varnish coat.

 Pred použitím, je potrebné obsah fľaštičky dôkladne premiešať.

We need to shake oil paint before we use it.

 Vo vnútri sa nachádza tenký štetec s dostatočne tvrdým vlasom, s ktorým sa pracuje veľmi pohodlne. Farba je už nariadená, pripravená na priame použitie.

Inside the paint bottle is located thin brush with reasonably firm hair. This enables really smooth and confortable use. The paint is pre-thinned and ready for use. 

Pri skúške techniky fading sme boli milo prekvapení jemnosťou štetca  a dokázali sme s ním urobiť skutočne malé bodky.

We have tried fading methodology. We were suprised by the softness of the brush which enabled us to create really tiny dots. 

Stieranie farby nám nerobilo žiadny problém. Oproti štandardným olejovým farbám Oilbrusher schnú o dosť rýchlejšie.

We have spread paints without any problem. Oilbrusher paints dry much faster compering to ordinery oil paints.

Vyskúšali sme aj lokálne tieňovanie niektorých miest. Aj napriek použitiu malého množstva farby táto mala vysokú výdatnosť.

We have also tried local fading of several parts. Despite of small amount of used paints, the coverage was really good. 

Na „umývanie“ postačí malé množstvo riedidla typu Odourless alebo White Spirit.

To "wash" paints we needed only small amount of thinner like Odourless or White Spirit.

 Použitím hrdzavého odtieňu môžeme veľmi pohodlne imitovať stekajúcu hrdzu.

It is very simple to imitate strieking rust with rust tone paints.

 

Čo dodať na záver? Oilbrusher sú skutočnou novinkou  medzi olejovými farbami. Bol som prekvapený, aká je práca s nimi pohodlná, rýchla a najmä čistá. Uvedomujem si, že tradičné olejové farby majú svojich fanúšikov, na druhej strane aj s týmito farbami sa treba naučiť pracovať, pretože ich použitie je odlišné. A naše odporúčanie? Rozhodnutie je na vás priatelia! Rozhodne Oilbrusher nemajú žiadne obmedzenia v použití, v porovnaní s olejovými farbami v tube. 

What is our conclusion? Oilbrusher is really new attempt towards oil paints. We have been really impressed how these paints are really easy, fast and clean to use. I realise that old fashioned oil paints have their fan club and it is necessary to learn how to use Oilbrusher since their work slightly differently. Do you want to know our recommendation? Choice is yours friends! Oilbrusher does not meet any limits nor disadvantages compering to classic oil paints.

 

Súvisiace články

Ako používať OILBRUSHER?

Pridané 23.02.2017

návrat hore