eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Modelári pomáhajú deťom je za nami

Pridaný 06.12.2016 | autor Ján Moravčík

Keď ma pred pár týždňami kontaktoval Martin Weinpold a priblížil mi podrobnosti akcie Modelári pomáhajú deťom, úprimne som sa potešil, pretože celá myšlienka bola veľmi silná a voňala človečinou. Aj ja mám posledné roky pocit, že modelárske súťaže sa stali určitou rutinou ... prísť, dať modely do súťaže, počkať na výsledky a ísť domov. Nevieme sa zastaviť, zamyslieť sa, stretnúť sa aj mimo modelárskych súťaží.

Za tento počin má Martin Weinpold u mňa veľký rešpekt. Dal dokopy skvelú akciu a odmenou nielen jemu, ale najmä deťom na Kliniku detskej hematológie a onkológie 2. LF UK a FN Motol, je finančná čiastka, ktorá určite pomôže a poteší. Pamätám sa, keď mi Martin v Telforde povedal, že do tohto projektu išiel so skromnými predstavami, a keby deťom zaniesol 2000 korún, bol by šťastný. Tá suma sa nakoniec vďaka darcom a zúčastneným vyšplhala na číslo:

61.837,-

Jedným slovom skvelý výkon! Za našu redakciu musím povedať, že sme veľmi radi za príležitosť, že sme sa mohli do takejto akcie zapojiť aj my. Urobíme tak aj v budúcnosti, pretože modelárstvo nie je len o modeloch, ale o ľuďoch. Som rád, že modelári sa spojili pre dobrú vec.

Nižšie vám prinášame videá z podujatia, rovnako tak fotografie, ktorých autorkou je Lucijeena Kurková.

návrat hore