eastmodels.sk
eastmodels.sk

Štefánikovo krídlo 2024, Ivanka pri Dunaji (SK)

18.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Štefánikovo krídlo 2024, Ivanka pri Dunaji (SK)

18.05.2024

Ako na modelárske štetce - slovenské titulky

Pridaný 10.12.2016 | autor Rasťo Hasiček

V dnešnom svete internetu a digitálnych technológií je prístup k znalostiam podstatne jednoduchší než tomu bolo v minulosti. YouTube je plný návodov, inštruktážnych videí či recenzií. Problémom môže byť, že väčšina týchto videí je v angličtine a niektorí naši čitatelia anglicky nehovoria, alebo ich úroveň angličtiny je na začiatočníckej úrovni. Väčšina videí je napriek tomu pochopiteľná, veď postup a práca rúk hovoria jasne. Problémom sú ale videá, kde autor slovne vysvetľuje problematiku.

Už nejaký týždeň špekulujem nad možnosťou preložiť tieto videá pre našich čitateľov a tak priblížiť im spomínané vedomosti. YouTube umožňuje pridávanie tituliek v iných jazykoch veľmi pohodlne. Tak som zobral zoznam autorov videí, ktorých kanály sám sledujem a rozoslal e-mail s prosbou o možnosť obohatiť ich kanál o slovenské titulky. Zatiaľ som dostal odpoveď len od Owena z kanála QuicKits. Musím povedať, že Owen je mladý a veľmi charizmatický modelár. Jeho vystupovanie vo videách je naozaj profesionálne a rozoberané problematiky sú atraktívne. Veľmi milo ma prekvapila Owenova reakcia, kde prejavil ozajstné nadšenie pre EastModels.sk a ideu šírenia jeho videí v našej komunite. Okamžite nastavil možnosť prekladu. Po preložení skoro na počkanie schválil môj preklad a rovno mi ponúkol scenár k hovorenému slovu v jeho videách, aby sa mi prekladalo ľahšie.

Som veľmi rád, že tento nápad sa podarilo pretvoriť v skutok a prinášame Vám prvé preložené video. Len spätná väzba rozhodne, či je to výstrel do tmy, alebo sa tento projekt "pretaví" v pravidelnú rubriku. Sám som sa z videa veľa naučil a spoznal Owena, ktorého po tejto skúsenosti obdivujem ešte viac.

Pre spustenie slovenských tituliek je nutné v pravom dolnom rohu videa kliknúť na tlačidlo titulky. Ak sa nezobrazia titulky slovenské, po kliknutí na tlačidlo so symbolom kolieska (nastavenia) kliknite na "Titulky" a vyberte "Slovenčina".

Súvisiace články

návrat hore