eastmodels.sk
eastmodels.sk

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024
#

Nasledujúca udalosť

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024

O Myjavský Erb 2017 - už zajtra!

Pridaný 30.06.2017 | autor Marian Glemba, Ján Moravčík

Premiérový ročník súťaže O Myjavský Erb sa uskutoční 1. júla 2017 v Dome kultúry Samka Dudíka v Myjave. 

!!!Internetové prihlasovanie modelov!!!

 

23. jún 2017 ... Ján Moravčík ... internetové prihlasovanie modelov len do polnoci dnešného dňa! 

16. máj 2017 ... Ján Moravčík ... v poslednom čase dosť často počúvam, že trend modelárskych súťaží na Slovensku rovnako tak v susednej Českej republike má v tomto roku klesajúcu úroveň. Osobne sa mi to ťažko hodnotí, pretože tohto roku som na Slovensku navštívil len tri súťaže a okrem súťaže ZA model som zaregistroval opačný charakter vývoja. Kam sa ale chcem dostať, je poukázať na dôležitosť propagácie a dobrého marketingu. Ukážkovú prácu predviedli organizátori súťaže Modelfest 2017, ktorí ukázali, že aj 8. ročník súťaže môže byť doposiaľ ten najúspešnejší v histórii.

Osobne si všímam väčšinu organizátorov modelárskych súťaží a ich prípravné práce. Veľkým prekvapením je pre mňa obrovský kus práce, ktorú robí pre túto súťaž Marek Hrin. Super propagácia, s množstvom kvality, či už v spôsobe informovania alebo grafickej stránky plagátov. Pre niekoho možno nepodstatné, pre mňa jedna z kľúčových vecí. Takže čo je nové v organizátorskom tábore podujatia O Myjavský Erb 2017?

Propagácia sa realizovala v regionálnych novinách.

Rovnako tak v miestnej televízii.

Absolútnou chuťovkou je videozáznam z modelárskej výstavy ktorá sa v Myjave konala v roku 1989, autentické zábery si môžete pozrieť nižšie.

Premiérovú akciu podporili nasledovní partneri.


Iba pripomeniem, že elektronická registrácia modelov je spustená a odkaz na ňu nájdete v hlavičke tohto článku. Tak čo priatelia, tešíte sa prvého júla do Myjavy?

05. apríl 2017 ... Ján Moravčík ... od organizátorov súťaže som pred malou chvíľkou dostal správu, ktorej obsahom bola upútavka na workshop špičkového modelára Štefana Svobodu, ktorý sa v ňom bude venovať modulácii povrchu lietadiel a maskovaniu kamuflážnych poli pomocou lepivej hmoty Tack-It. 

22. február 2017 ... Ján Moravčík ... negatívnu bilanciu modelárskych súťaží na Slovensku veľmi statočne a so cťou zachraňujú organizátori premiérového ročníka modelárskej súťaže O Myjavský Erb. A o tom, že to myslia skutočne vážne svedčí fakt, že už dnes vieme povedať, že sa na súťaži s workshopom predstaví vynikajúci slovenský modelár Martin Red Kováč, ktorý patrí medzi to najlepšie, čo na Slovensku máme. Workshop bude zameraný na zaprášenie modelov a realizovať sa bude v skutočne exkluzívnych priestoroch kinosály Domu kultúry Samka Dudíka s projekciou na kinoplátno! Skvelé.


Aj napriek tomu, že do súťaže zostávajú ešte štyri mesiace, organizátori sa rozhodli spustiť elektronickú registráciu modelov. Stačí, keď kliknete TU

25. január 2017 ... Marian Glemba ... modelárske súťaže na Slovensku majú momentálne negatívnu bilanciu. Čo to znamená? Viac súťaží sa ruší alebo prerušuje svoje organizovanie pred tými, ktoré vznikajú. V minulom  roku po vyše 20 rokoch ukončila svoje pôsobenie legendárna Plastic session, svoje pôsobenie ukončila súťaž Vertigo cup, prestávku v organizovaní si dávajú Bulldoci v Liptovskom Hrádku. V minulom roku vznikli dve nové súťaže, a to ZA model v Žiline a Modellers contest Tatry v Novej Lesnej. Bilancia minulého roka je teda 2:2. Tento rok sa odštartoval pomerne v negatívnom duchu, keďže pred pár dňami sme informovali o nekonaní sa súťaže ModelExpo Trnava, rovnako tak sa tohto roku nemôžu modelári tešiť na MODELMASTER v Handlovej.

Aby nebolo všetko len negatívne, máme tu aj jednu pozitívnu správu. Modelári z Myjavy pripravujú úplne nové podujatie podnázvom O Myjavský Erb. My sme sa nakontaktovali na organizátorov a nielen mediálne, ale aj skúsenosťami podporíme toto podujatie. Akcia sa uskutoční prvého júla, takže to môže byť výborným štartom pred obdobím dovoleniek a letného oddychu. Bližšie informácie vám prinesieme v najbližších dňoch. Pozrite si plagát podujatia s veľmi vkusnou a príjemnou grafikou. 

návrat hore