eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Zetor sem, Zetor tam ... všade samé Zetory

Pridaný 13.02.2017 | autor Martin Hronský

Určite ste si všimli, že v poslednom čase sa na internete rozmohli stavby traktorov. Stavba takéhoto typu v sebe ukrýva nesporne veľa výhod a poskytuje tak veľmi atraktívnu a neokukanú predlohu. Okrem firiem ako Heller alebo Thunder model s produkciu traktorov začala aj česká firma Brassica models. Aby toho nebolo málo posledne menovaná firma pred pár mesiacmi uviedla na trh rezinové modely legendárneho Zetora v mierke 1:72. Výborní modelári z Československa majú svoje modely rozostavané, poniektorí z nich už aj hotové. Práve posledné dni boli na Zetory veľmi plodné a ja si dovolím predstaviť vám to najlepšie z nich.

Začnem s Michalom Dostálom. Michal je multifunkčný modelár a kvalitne dokáže urobiť lietadlo, bojovú techniku, scifi model, rovnako tak traktor. Čo poviete na jeho traktor?

Hneď za Michalom prezentoval svoj model aj Ján Moravčík (zakladateľ EASTMODELS). S Jánom som si písal. Napísal mi, že aj napriek tomu, že v posledných dňoch bojuje s nedostatkom času (ako sme si už zvykli). Táto absencia je spojená s písaním diplomovky, posledný týždeň absolvovali s dcérkou Adelkou operačný zákrok, pri ktorom jej odstránili brušnú herniu. Prezradil mi tiež, že veľmi veľa práce na svojom Zetore urobil v noci, keď už všetci spali. Pôvodne si myslel, že najbližší dokončený model bude až po štátniciach, ale vyzerá, že to bude skôr. Model budú môcť modelári vidieť nesúťaže na súťaži ModelFest 2017, ktorá sa uskutoční už túto sobotu v Rimavskej Sobote.

Ondřej Mořický je mladý šikovný modelár z Čiech a predstavovali sme si ho v samostatnom rozhovore. Ondrej sa rozhodol pre dvojfarebnú kamufláž, ktorá modelu určite pridá na atraktivite.

Model toho istého modelu má na stole aj Štefan Pásztor. Zatiaľ je v štádiu pred nanášaním farieb.

Jeden z prvých modelárov, ktorí mali svoj Zetor hotový bol Zdeněk Hanzal.  Rozhodol sa k nemu prirobiť aj časť krajiny. Čo poviete priatelia?


návrat hore