eastmodels.sk
eastmodels.sk

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024
#

Nasledujúca udalosť

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024

ModelFest 2017 - report + ďalšie fotografie

Pridaný 20.02.2017 | autor Ján Moravčík

Až teraz som sa dostal k napísaniu pár riadkov, aby som sa vyjadril k siedmemu ročníku súťaže ModelFest, ktorú som včera navštívil. Túto sťaž som okrem prvého ročníka navštívil každý rok, a tak mám dokonalý prehľad o tom, kam sa súťaž za tie roky dostala.

Organizátori tohto ročníka urobili výborné kroky k tomu, aby všetko svoje snaženie nasmerovali k najlepšiemu ročníku súťaže vo svojej histórii. Ako prvé sa odhodlali k zmene termínu a z pôvodného marcového ho presunuli na február a stali sa tak otváracou súťažou modelárskej sezóny na Slovensku. Výborný krok! Od skončenia minulého ročníka intenzívne pracovali na mediálnej kampani a počas celého roka informovali o svojich aktivitách. Tá posledná vec, ktorou bola Rimavská Sobota inou než po minulé roky je, že sa im podarilo na súťaž dotiahnuť jedného z najvýraznejších modelárov na Slovensku Martina „Reda“ Kováča, ktorý sa predviedol so skvelým workshopom.


Aj vďaka tomuto sa podarilo zaznamenať rekordný počet modelov, ktorých sa včera zišlo vyše 400. Okrem vyššieho počtu modelov som zaznamenal aj ich vyššiu kvalitu, ktorú podporili modelári ako Martin Borecký, Martin Michalovič, Andrej Pračko, Martin Kováč, Marián Glemba, František Rušín, Peter Hriň a ostatní. Mierne sklamaný som bol z obsadenosti špeciálnej kategórie tanku Tiger I, kde sa ich aj napriek hlavnej výhre 100 eur zišlo len pár kusov. S organizátormi som sa rozprával a aj napriek tomuto faktu chcú v nastavenom trende pokračovať a my už vieme, že budúci rok sa bude súťažiť v špeciálnej kategórii Mig-29 FULCRUM. Nezabudnite si poznačiť do kalendára dátum 17. február 2018, kedy sa uskutoční v poradí 8. ročník súťaže.

Tak ako je zvykom, EASTMODELS aj na tejto súťaži ocenil model. Tentokrát sme cenu venovali Karolovi Gribaninovi zo Sniny za model Jak-23. Veľmi pekná, jemná práca s vynikajúcou prezentáciou.



A čo dodať na záver? Som veľmi rád a vďačný za spoluprácu organizátorského tímu s našim portálom. Vďaka ich ústretovosti sme mohli informovať o novinkách ako prví na Slovensku a verím, že táto spolupráca bola prospešná aj pre druhú stranu. V Rimavskej Sobote sme sa cítili veľmi dobre a latku, akú nastavila táto súťaž tohto roku, je veľmi vysoko.

Súvisiace články

návrat hore