eastmodels.sk
eastmodels.sk

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

#

Nasledujúca udalosť

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

MODELLBRNO 2017 - aktualizácia!

Pridaný 16.06.2017 | autor Martin Hronský, Marián Glemba, Ján Moravčík

Súťaž MODELLBRNO 2017 sa uskutoční 16.-17. júna 2017.

Internetová registrácia - potrvá do 5:00 hod. soboty rána!

 

16. jún 2017 ... Ján Moravčík ... posledná aktualizácia týkajúca sa sobotňajších workshopov, ktorých hlavným usporiadateľom je Michal Dostál.

Marek Zindulka, mladý, veľmi perspektívny modelár, ktorý sa za posledný rok posunul vpred raketovým spôsobom sa bude venovať výrobe a spracovaniu terénu.

V noci som dostal do správy fotografiu od Martina Beneša s príznačným názvom prekvapenie. Na toto sa obzvlášť teším!

Súťaž v Brne začína pre niektorých modelárov a predajcov už dnes, no tým najhlavnejším dňom pre väčšinu z nás bude zajtrajšok. Počas dňa na modelárov čakajú workshopy, burza modelov (spolu 66 predajcov), tradičná súťaž „Drsňák roku“ a expozícia Technického múzea v Brne (v sobotu).  

Registrácia modelov na mieste začína aj dnes a zajtra bude trvať do 10:00 hod. S vyhlasovaním výsledkov sa začína od 15:00 a súťažné modely bude možné zobrať až po ukončení ceremoniálu.  

Ja sa s Ivanom presuniem do Brna až zajtra. Z Liptovského Hrádku vyrážame okolo piatej hodiny rannej, aby sme všetko stihli načas. Na súťaži MODELLBRNO som ešte nikdy nebol a som plný očakávaní. Už aby bolo zajtra!

15. jún 2017 ... Ján Moravčík ... vstupenkáč bude! Skvelá správa sa objavila na internete len pred malou chvíľou. Každý platiaci návštevník alebo člen BFC (Bunny Fighter Clubu), ktorý prejde hlavným vchodom získa model lietadla Spitfire Mk.IXe s dvoma markingami, ktoré sú späté s mestom Brno! Skvelá správa. 

14. jún 2017 ... Ján Moravčík ... kto príde na MODELLBRNO predávať? Zoznam predajcov nájdete TU

14. jún 2017 ... Ján Moravčík ... aj napriek tomu, že som v minulom článku kritizoval slabú propagáciu MODELLBRNA 2017, na počte prihlásených modelov resp. modelárov, to nemá žiadny vplyv, a presne takýto stav som aj čakal. Prečo? Brno je tou najväčšou a rokmi najlepšou akciou v Československu. Každý chce byť v Brne! Na súťaži nebudeme chýbať ani my. Ja sa do Brna presúvam v sobotu v skorých ranných hodinách spoločne s Ivanom Palenčárom. Počas dňa budeme pracovať na fotografiách, plánujeme urobiť niekoľko rozhovorov, ak sa zadarí chceli by sme spracovať workshopy, ktoré sú tohto roku pod taktovkou Michala Dostála.  Elektronická registrácia bude ukončená v sobotu o 5:00 hod. a k dnešnému dňu viac ako 1000 modelov! Skvelé. 

9. jún 2017 ... Ján Moravčík ... Pomerne veľa ľudí mi v poslednom čase píše ohľadom tejto súťaže. Bohužiaľ, pýtajú sa ma veci, o ktorých ja netuším, neviem, vedieť nemôžem. Ja osobne do Brna tohto roku zavítam po prvýkrát. Na súťaž som počul samé chvály, no úprimne povedaný som mierne sklamaný zo slabej propagácie podujatia. Informácií je málo, dalo by sa povedať, že nie je o čom písať, čo mi nejako k akcii týchto rozmerov nesedí. V minulej aktualizácii článku sme spomínali, že XXL workshopy povedú Michal Dostál a Milan Dufek. V Sobotu bude modelárov hneď niekoľko.

Ja s Michalom sme sa dohodli na patinovaní modelu v mierke 1:35, na ktorom budeme demonštrovať jednotlivé kroky patiny. Tohto masakru sa zúčastní korba tanku Leopard 2, model, na ktorom predvádzal svoje modelárske umenie Roman Volchenkov na súťaži v Liptovskom Hrádku v roku 2015. Roman mi model daroval a teraz som mu vymyslel zmysluplnejší osud, než mal doteraz.Model dám do šedého základu a Michal mu nanesie základný nástrek. 

Martin Beneš sa bude venovať maskám a na workshop sa pripravuje už teraz. Tentokrát to bude skutočná lahôdka.

Počítačový program

Predloha

Prvý test šablóny

V najbližších dňoch prinesieme detaily workshopov Zdenka Šebestu a Mareka Zindulku

31. máj 2017 ... Marián Glemba ... okrem XXL workshopov sa v sobotu počas súťaže MODELLBRNO uskutočnia aj iné podujatia, medzi nimi aj workshopy, ktorých organizátorom je kitcentrum.cz v spolupráci so špičkovým českým modelárom Michalom Dostálom. Koho si teda budete môcť v Brne pozrieť? Dozviete sa to z nasledujúceho plagátu. 

17. máj 2017 ... Marián Glemba ... poznáme aktérov a témy XXL workshopov! Prvým je Michal Dostál, ktorý sa bude venovať patine lietadiel, druhým je Milan Dufek, ktorý nude demonštrovať maľovanie tváre na buste. Možnosť prihlásiť sa bude spustená dnes o 17:30, stačí keď kliknete TU

16. máj 2017 ... Marián Glemba ... ako iste viete, v dňoch 16.- 17. júna sa v Brne uskutoční najväčšie modelárske podujatie v Československu – MODELLBRNO. Dnes je to presne mesiac a od zajtra sa budú modelári môcť registrovať na XXL workshopy, rovnako tak si budú môcť registrovať svoje modely do súťaže. Registrácia bude prebiehať na domácich stránkach MODELLBRNO. Sledujte stránky priatelia!

návrat hore